sick

اصغر سلیمی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس بیان کرد: «در مورد آنفلوآنزا جای نگرانی وجود ندارد.» به گفته معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، هیچ مورد انسانی از آنفلوآنزای پرندگان در ایران نیست و تمام مرغ‌های آلوده معدوم شده‌اند.

 با فرارسیدن فصل سرما موجی از آنفلوآنزا به کشور می‌آید و آن‌طور که مسئولان اعلام کرده‌اند، هنوز آنفلوآنزا شایع نشده و موارد تک گیر از این بیماری گزارش شده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به افزایش عفونت‌های شدید تنفسی طی دو هفته گذشته گفت: موارد ابتلا به بیماری آنفلوآنزا نسبت به سال گذشته کاهش نشان می‌دهد. محمدمهدی گویا اظهار داشت: به طور طبیعی همزمان با فرارسیدن فصل سرما موارد ابتلا به بیماری‌های واگیر تنفسی افزایش می‌یابد. افزایش این موارد به آلودگی هوا ارتباطی ندارد ولی آلودگی هوا باعث می‌شود در برخی از مبتلایان به‌ویژه کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، بیماری تشدید شود. او افزود: این افراد لازم است مراقبت‌های بیشتری از خود به عمل آورند، یعنی هم مراقب باشند بیمار نشوند و هم اگر دچار بیماری شدند مراقب باشند به انواع شدید بیماری مبتلا نشوند. گویا تاکید کرد: افراد در صورت ابتلا به این بیماری از خود درمانی پرهیز کرده و حتما به پزشک مراجعه کنند تا اقدامات لازم صورت گیرد. او بیان کرد: طی دو هفته اخیر به‌ویژه ۱۰ روز گذشته موارد عفونت‌های شدید تنفسی بیشتر شده که امری کاملا قابل انتظار است اما در کل، موارد ابتلا نسبت به سال قبل کاهش نشان می‌دهد. رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: در برخی استان‌ها مثل تهران، اصفهان و کرمان موارد عفونت‌های شدید تنفسی به نسبت جمعیتشان بیشتر از جاهای دیگر بوده است. در برخی استان‌ها همچون قم، قزوین و گلستان نیز این موارد افزایش یافته است.به گزارش ایسنا، این مقام مسئول خاطرنشان کرد: خوشبختانه نوع ویروسی آنفلوآنزا که در حال حاضر غالب است، ویروس اچ۳ان۲ است. این ویروس نسبت به سایر ویروس‌های آنفلوآنزای فصلی از شدت کمتری برخوردار است، ولی لازم است مردم از خود مراقبت بیشتری به عمل آورند.

هیچ مورد انسانی از آنفلوآنزای پرندگان نداریم

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز گفت: با وجود مشاهده مواردی از آنفلوآنزای پرندگان در چند مرغداری، هیچ مورد انسانی از این بیماری نداشته‌ایم و تمام مرغ‌های آلوده معدوم شده‌اند. محمود نبوی درباره آخرین وضعیت بیماری آنفلوآنزای پرندگان در کشور با توجه به مشاهده مواردی از این بیماری در مرغداری‌ها توضیح داد: درباره وضعیت این بیماری در مرغداری‌ها سازمان دامپزشکی باید توضیح بدهد و وزارت بهداشت حتی یک مورد گزارش ابتلای انسانی به این بیماری را نداشته است. او ادامه داد: گزارش‌ها حاکی است در چند مرغداری کشور، مواردی از بیماری آنفلوآنزای پرندگان مشاهده شده است؛ طبق روال سال‌های گذشته به محض مشاهده حتی یک مورد از این بیماری در یک مرغداری، عملیات کولینگ انجام می‌شود و تمام مرغ و خروس‌های آن مرغداری معدوم شده، دفن می‌شوند و روی آنها آهک ریخته می‌شود. معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: با توجه به اینکه سازمان دامپزشکی هزینه تمام مرغ و خروس‌ها را به مرغداری‌ها می‌دهد، همه این کارگاه‌ها، فرایند معدوم‌سازی تمام مرغ‌های خود را به سرعت انجام می‌دهند و تا سه ماه نیز هیچ مرغ و خروسی را پرورش نمی‌دهند. او اظهار داشت: با توجه به سختگیری سازمان دامپزشکی در این مورد، از ۲۰ سال پیش هیچ مورد انسانی ابتلا به بیماری آنفلوآنزای پرندگان در کشور نداشته‌ایم. نبوی درباره تعداد یا مکان‌هایی که مرغ‌های آن به بیماری آنفلوآنزای پرندگان مبتلا شده‌اند، گفت: در این مورد اطلاعات را فقط سازمان دامپزشکی در اختیار دارد و وزارت بهداشت از اینکه چند کارگاه مرغداری صنعتی یا سنتی با این مساله مواجه شده‌اند، یا در کجا بوده‌اند، اطلاعی ندارد. او درباره آخرین وضعیت آنفلوآنزای فصلی در کشور نیز توضیح داد: هنوز آنفلوآنزای فصلی شایع نشده است و فقط موارد تک‌گیر این بیماری را شاهد بوده ایم. به گزارش ایرنا، نبوی افزود: هنوز نمی‌توان به دقت گفت که کدام نوع آنفلوآنزا در سال جاری بیشتر در کشور شایع می‌شود، البته غیر از آنفلوآنزا حدود ۱۵نوع ویروس سرماخوردگی نیز وجود دارد که بیماری شدیدی محسوب نمی‌شود. بر اساس آمارهای موجود هر سال حدود پنج درصد جامعه به یکی از انواع خفیف تا شدید آنفلوآنزا مبتلا می‌شوند و حدود یک هزارم تا نیم درصد جامعه ممکن است به نوع شدید این بیماری مبتلا شوند و از این تعداد نیز بین دو تا سه درصد ممکن است بر اثر عوامل ثانویه مانند پنومونی یا ذات الریه جان خود را از دست بدهند.

تدابیر لازم اتخاذ شده

فرماندار تهران با تاکید بر اینکه نه تنها در سطح شهرستان تهران، بلکه در کل کشور موردی از ابتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشاهده نشده است، گفت: تدابیر لازم برای پیشگیری از این بیماری در سطح شهرستان تهران اتخاذ شده است. عیسی فرهادی اظهار داشت: رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از اهمیت بسزایی برخوردار است، بنابراین برای دستگاه‌های ذیربط بر اساس شرح وظایف‌شان تصمیماتی از جمله تاکید بر رعایت نکات بهداشتی اتخاذ و ابلاغ شد. او افزود: رعایت نکات بهداشتی به ویژه برای کودکان و افراد مسن به طور جدی مورد تاکید قرار گرفته است؛ چرا که این گروه‌ها بیشتر در معرض مبتلا به این بیماری هستند. به گزارش ایسنا، فرهادی تاکید کرد: مرغداری‌هایی که قرنطینه شده‌اند در حوزه شهرستان تهران نبوده‌اند و تاکنون در سطح این شهرستان در هیچ مرغداری این بیماری مشاهده نشده است.

در مورد آنفلوآنزا جای نگرانی نیست

یک عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفت‌وگو با «آرمان» می‌گوید: آنفلوآنزا چیز جدیدی نیست و ما هرساله با این پدیده روبه‌رو می‌شویم. آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است که هرسال با یک تیپ جدیدتری وارد می‌شود. واکسیناسیونی که در اوایل پاییز انجام می‌شود، می‌تواند در کاهش عوارض این ویروس نقش داشته باشد. کسانی که بیماری‌های خاص دارند، کودکان و افرادی که در حوزه بهداشت و درمان فعالیت می‌کنند، جزو افراد پرریسک محسوب می‌شوند و باید واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند. اصغر سلیمی با تاکید بر اینکه در مورد آنفلوآنزا جای نگرانی وجود ندارد، اظهار می‌کند: حمایت‌ها و امکانات بهداشتی و درمانی لازم را در این زمینه داریم و آنفلوآنزای خطرناکی گزارش نشده است. مردم باید توجه داشته باشند که رعایت مسائل بهداشتی در مورد این ویروس اهمیت دارند. شستن دست‌ها، پرهیز از روبوسی و مراقبت در تعامل با دیگران، از موارد مهم است که باید رعایت شود. البته افرادی که بیماری‌های پرخطر دارند، مادران باردار و کسانی که شیمی درمانی می‌کنند، بیشتر در معرض عوارض این ویروس هستند و باید بیش از دیگران مراعات داشته باشند. او در مورد آنفلوآنزا شایع در ایران بیان می‌کند: آنفلوآنزا چندین نوع مختلف دارد و هرسال تغییر می‌کند، بنابراین نمی‌توان گفت آنفلوآنزای شایع در ایران کدام نوع است. همین واکسنی هم که برای پیشگیری از آنفلوآنزا مورد استفاده قرار گرفت، براساس ویروس سال گذشته تولید شده است. این واکسن ۱۰۰ درصد مانع بیماری نمی‌شود اما تا ۸۰ درصد از عوارض آنفلوآنزا جلوگیری می‌کند. سلیمی می‌افزاید: بهترین زمان تزریق واکسن اواسط شهریور تا مهر است اما تزریق واکسن در زمان حال نیز بی تاثیر نیست. عضو کمیسیون بهداشت مجلس در پایان خاطرنشان می‌کند: چون بیماری آنفلوآنزا ویروسی است باید خودمراقبتی صورت گیرد و از خود درمانی پرهیز شود. من قاطعانه اعلام می‌کنم پنی‌سیلین و آنتی‌بیوتیک هیچ تاثیری در بیماری آنفلوآنزا و سرماخوردگی ویروسی ندارد.

منبع : خبرپو