image635032796547127709

وجود ریز گردها و احتمال بارش باران های اسیدی مدیران استان خوزستان را مجاب به برنامه ریزی و اقدامات لازم برای پیشگیری و درمان بیماری های تنفسی کرده است.شایان ذکر است یکی از این اقدامات کنترل فعالیت های نفتی شرکت ها می باشد. معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت: درپی انجام اقداماتی برای کنترل مراجعات ناشی ازبیماریهای تنفسی پس ازبارش باران درخوزستان، امسال شاهد کاهش بسیار چشم گیرمراجعه کنندگان به مراکز درمانی بوده ایم.

سعید متصدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر، افزود: همزمان با ۴۸ ساعت نخست اولین بارش باران پاییزی در خوزستان در سال ۹۴، شاهد مراجعه ۱۳ هزار و ۱۷۰ نفر به مراکز درمانی و بیمارستانی و بستری شدن ۱۵ نفر در بخش مراقبت های ویژه بودیم که این تعداد همزمان با ۴۸ ساعت نخست اولین باران پاییزی در سالجاری به ۱ هزار و ۹۰۸ نفر مراجعه کننده و بستری شدن ۱ نفر در بخش مراقبت های ویژه رسید.

این مسئول ادامه داد: تعداد بالای مراجعه کنندگان به اورژانس ها و بیمارستان ها در خوزستان به ویژه اهواز پس از نخستین بارش پاییزی به علت بیماری تنفسی منجر به شکل گیری سلسه راهکارها، استراتژی ها و فعالیت ها برای پیشگیری از این بیماری شد.

اقدامات محیط زیست برای کاهش بیماری های تنفسی در خوزستان

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، هرس گیاه غیر بومی کنوکارپوس همزمان با گرده افشانی این گیاه یعنی مهرماه و آبان ماه در هماهنگی با شهرداری و شورای شهر اهواز را از جمله این اقدامات برشمرد و اظهار کرد: اگرچه این اقدام در برهه ای متوقف و پس از مدتی دوباره آغاز شد اما در نهایت امسال شاهد هرس ۳۰ درصدی این گونه در خوزستان به ویژه شهر اهواز بودیم.

وی ابراز امیدواری کرد: همت مسئولان شهری استان خوزستان به ویژه شهر اهواز در هرس گیاه غیر بومی کنوکارپوس در کنار سایر اقدامات منجر به ثبت عدد صفر برای مراجعه کنندگان بیمارستانی و مراکز درمانی در سال آتی شود.

به گفته متصدی، اطلاع رسانی و آموزش مناسب مردم از طریق دستگاه های مختلف به ویژه سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای انجام مراقبت های شخصی همزمان با نخستین بارش پاییزی یکی دیگر از اقدامات مناسب بوده است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از کنترل فعالیت های نفتی و اعلام تذکرات لازم به مسئولان مرتبط در وزارت نفت برای کاهش آلودگی های نفتی در استان خوزستان در ابتدای مهرماه سالجاری خبر داد و افزود: بر اساس برنامه ارائه شده از سوی وزارت نفت و مقامات استانی، مقرر شد میزان آلودگی های فلر نفت در شهرهای استان خوزستان به ویژه اهواز طی سه برنامه کوتاه، میان و بلند مدت کاهش یابد.

وی خاطرنشان کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان به جد پیگیر اجرا شدن این برنامه ها است و در صورت عدم اجرای آن ها، برخورد قانونی صورت می گیرد.

متصدی اشاره ای هم به کاهش انتقال ۳۰ هزار بشکه ای نفت خام از میدان های نفتی آزادگان به اهواز برای فرآوری داشت و افزود: این اقدام نیز در راستای حفظ سلامت مردم و با همکاری وزارت نفت صورت پذیرفت.

این مسئول با بیان اینکه شیوع بیماری های تنفسی یا علائم تنفسی حاد و مراجعه مردم به مراکز درمانی و بیمارستانی به دلیل بیماری های تنفسی همزمان با نخستین بارش پاییزی در خوزستان به ویژه شهر اهواز، یکی از معضلات محیط زیستی این استان بود، گفت: به همین منظور از ابتدای سال ۱۳۹۳، فرضیات مختلف مطرح در خصوص این بیماری ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گفته متصدی، این بررسی منجر به نفی فرضیه باران اسیدی و بیماری ناشی از مواد شیمیایی شد ولی موضوع حساسیت های ناشی از گرده افشانی گیاه به ویژه گرده افشانی گونه گیاهی غیر بومی کنوکارپوس با توجه به نظرات اساتید و کارشناسان حوزه های مختلف و پژوهش ها و بررسی های صورت گرفته، همچنین موارد مشابه جهانی از جمله حساسیت ناشی از گیاه چمن چاق دار در ملبورن استرالیا که منجر به مراجعه ۸ هزار نفر بر اثر اختلال در سیستم تنفسی و مرگ ۸ نفر شده بود، به عنوان یک عامل بسیار جدی مطرح شد.

هیچ مرگی ناشی از بیماری تنفسی در خوزستان ثبت نشده است

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه تا کنون هیچ مرگ و میر ناشی از بیماری تنفسی پس از نخستین بارش پاییزی در خوزستان ثبت نشده است، تصریح کرد: در تلاشیم تا با ادامه اقدامات، تعداد مراجعات را نیز به صفر برسانیم.

وی اشاره ای هم به اقدامات و همکاری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تجهیز بیمارستان ها و مراکز اورژانس، همچنین اطلاع رسانی و آموزش به مردم داشت و گفت: از ابتدای تیرماه امسال طی جلساتی هماهنگی های لازم میان بخش های مختلف از جمله وزارتخانه های نفت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشور و سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفته بود که خوشبختانه شاهد نتایج مثبت آن هستیم و امیدواریم این نتایج در سال های آتی ادامه داشته باشد.

منبع/مهر