Circadian_rhythm_labeled

پژوهشگران دانشگاه منچستر مکانیسم نوینی را برای تنظیم  واکنش ساعت های بیولوژیک بدن به تفاوت های محیطی ابداع کردند. نتایج این پژوهش درمجله  Current Biologyمنتشر گردید. این ابداع می تواند شیوه ای برای کاستن تأثیرات زیان آور کار شیفتی دراز مدت و jet-lag(تأثیرات مسافرت درخلاف جهت گردش وضعی  زمین و بمدت طولانی) باشد.

دانشمندان دریافتند که آنزیم casein kinase 1epsilonیا CK1epsilonمسئول تغییر و تنظیم مجدد ساعت های بیولوژیک با تغییرات محیطی نظیر نور و دما می باشد.

دکتر Bechtoldسرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه منچستر می گوید: در مرکز این ساعت ها که همان قلب این ساعت ها است مجموعه ی پیچیده ای ازمولکولها قرار دارند که اندرکنش آنها زمان بندی  24 ساعته ی دقیق ونیرومندی را ایجاد می نماید.

 نکته ی مهم این است که ساعت های بیولوژیک بدن ما با محیط هماهنگ هستند این کار ازطریق پاسخگویی به اطلاعات روشنایی وتاریکی صورت می گیرد.

دراین تحقیق مکانیزم جدیدی شناسایی  گردید که از طریق آن ساعتهای بیولوژیک بدن ما به اطلاعات روشنایی پاسخ می دهند. در طی این تحقیق، موشهای فاقد آنزیم CK1epsilon- یکی از  اجزاء ساعت بیولوژیک – قادر به تطابق سریعتر به تغییرات روشنایی و تاریکی محیط نسبت به موشهای طبیعی بودند.

 محققین نشان دادند که داروهایی که آنزیم CK1epsilonرا درموشهای طبیعی ممانعت می کنند قادر به تسریع پاسخ گویی موشها به تغییرات روشنایی تاریکی هستند این موضوع تطابق حیوان به تغییرات محیطی جدید را تسریع  کرده و اختلالات متابولیکی  را به دلیل تغییرات زمانی به حداقل می رساند.

دکتر Bechtoldمی گوید: ما از قبل می دانستیم که جوامع مدرن سبب ایجاد چالش های متعددی بر سلامت ما می شوند چیزهایی نظیر کار شیفتی، کمبود خواب، jet-lagکه سبب اختلال در عملکرد  ساعت های بیولوژیک بدن می شوند. همکنون مشخص شده است که اختلال در عملکرد ساعتهای بیولوژیک سبب افزایش شیوع و شدت بیماریهایی نظیر دیابت و چاقی می گردند.

ما از نظر ژنتیکی  مستعد به تطابق سریع با شیفت کاری شب یا پروازهای طولانی نیستیم  و ساعت های بیولوژیکی بدن ما طوری ساخته شده اند که نسبت به چنین تغییرات سریعی مقاومت نشان دهند. متاسفانه امروزه ما با این مشکلات  روبرو هستیم و شواهد مبرهنی دال بر تأثیرات  منفی این اختلالات در ساعت های بیولوژیک بدن بر سلامت  ما وجود دارد.

او می افزاید: با این کار تحقیقاتی ما در آینده  می توانیم  توانایی ساعت های بیولوژیک بدن را برای تطابق با تغییرات ایجاد شده بوسیله ی کار شیفتی  شبانه افزایش دهیم واز این مهمتر اینکه، می توانیم چگونگی ارتباط  تطابق ناصحیح ساعات بیولوژیک  با بروز بیماریهایی نظیر دیابت  و التهاب  مزمن را دریابیم.

منبع-http://diabetestma.org/