52b9e8db5cb3e

کروم  یک مواد  نادری  است که  بسیاری از افراد از آن استفاده میکنند. عنصر کروم به باعث اثر بخشی زیاد  انسولین و پایین آمدن قند خون کمک می کند. 

 

نتایج برخی مطالعات نشان داده، مصرف مکمل کروم برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو و مقاومت به انسولین (مرحله پیش از دیابت) مفید است. شواهد متعددی وجود دارد که کروم می تواند سطوح قند خون را کاهش.
اما برخی از پزشکان معتقدند مصرف مکمل کروم سبب افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلب و عروق، اختلالات روانی، بیماری پارکینسون و … می شود.
نتایج برخی از مطالعات تاثیر مکمل کروم بر تقویت عضلات و کاهش وزن بدن را تایید کرده اند.
برای مصرف مکمل کروم دوز مشخصی وجود ندارد. اما متخصصان حداقل نیاز افراد به این مکمل را اعلام کردند.

 

دوز مناسب برای مصرف کروم
زنان 19 تا 50 ساله  روزانه 25 میلی گرم
 زنانی که بیش از 50 سال دارند  روزانه 20 میلی گرم
مردان 19 تا 50 ساله روزانه 35 میلی گرم
مردانی که بیش از 50 سال دارند روزانه 30 میلی گرم

 

نتایج مطالعات بالینی محققان متفاوت است. به عنوان مثال، برخی از متخصصان باور دارند افراد مبتلا به دیابت باید روزانه بین 200 تا 1000 میکرو گرم مکمل کروم مصرف کنند.

 

اما تعداد زیادی از دانشمندان معتقدند، افرادی که بیش از دوزهای تعیین شده مکمل کروم مصرف کنند حساسیت بدن شان به انسولین افزایش پیدا می کند.
مواد غذایی حاوی کروم
مواد غذایی حاوی کروم عبارتند از:
– کلم بروکلی، سیب زمینی و لوبیا سبز
– حبوبات
– گوشت گاو و مرغ
– سیب و موز
– شیر و فرآورده های لبنی
عوارض جانبی
به نظر می رسد مصرف مکمل کروم عوارض جانبی مختلفی داشته باشد که عبارتند از: افزایش ضربان قلب، اختلال خواب، سردرد، تغییرات خلق و خو، واکنش های آلرژیک، نارسایی کلیه، آسیب کبد.
واکنش ها
ماده معدنی کروم بر میزان قند خون تاثیر می گذارد. مبتلایان به دیابت و افرادی که داروهای کاهش دهنده اسید معده، مسکن ها و … مصرف می کنند باید پیش از مصرف این مکمل با پزشک مشورت کنند.
خطرات
زنان باردار و شیرده باید از مصرف مکمل کروم بپرهیزند. برخی از پزشکان توصیه می کنند نباید روزانه بیش از 200 میکروگرم مکمل کروم مصرف کرد. آنها باور دارند مصرف بیش از اندازه مکمل این ماده معدنی سبب بروز سرطان می شود.