یک برنامه ریزی کاری موفق می تواند تاثیر بسزایی در پیشرفت کاری شما داشته باشد.برنامه ریزی کاری با برنامه های درسی دوران دبیرستان متفاوت است.چرا که یک برنامه کاری نباید مدام ثابت باشد بلکه با توجه به شرایط کاری باید انعطاف پذیر و در عین حال منظم و دائمی باشد.
برنامه ریزی کاری، فعالیت سختی و کاری ترسناک که به تعویق انداخته شود نیست، بلکه فعالیتی رهایی بخش و ارضا کننده است؛ فعالیتی که کمک می کند به اهداف مان دست پیدا کنیم یا خودمان را آماده تغییر و شروع برنامه ریزی برای یک کار جدید کنیم. برنامه ریزی کاری باید تجربه ای مثبت، مفید و رضایت بخش باشد.
برنامه ریزی کاری، رویدادی سالانه
بسیاری از ما، برخی کارها را سالانه انجام می دهیم، برای مثال معاینات پزشکی را انجام داده و به چشم پزشکی و دندانپزشکی مراجعه می کنیم، پس چرا برنامه ریزی کاری را در لیست قرار ندهیم؟
یک روز یا یک آخر هفته را در سال برای خلوت کردن با خود پیدا کنید – البته اگر تغییر کاری بزرگی را برنامه ریزی می کنید، بیش از یک روز را به این کار اختصاص دهید. هر چیزی که باعث حواس پرتی می شود را از خود دور کنید تا بتوانید کاملا روی کار تمرکز کنید. آنچه نمی خواهید در کارتان باشد، باید از زندگی تان خارج شود.
با در نظر گرفتن برنامه ریزی کاری به عنوان یک فعالیت سالانه، احساس امنیت بیشتری در مسیر و انتخاب کار خواهید داشت – و برای بسیاری از تردیدها و مشکلاتی که پیش روی تمام شغل ها و کارهاست، آمادگی بیشتری دارید.
از آخرین برنامه ریزی کاری، نقشه مسیر را رسم کنید!
یکی از نخستین فعالیت ها برای برنامه ریزی کاری، صرف وقت برای تهیه مسیر کاری و شغلی از آخرین زمانی است که به نوعی برنامه ریزی کاری را انجام داده اید. در حالی که نباید در گذشته باقی بمانید، بازنگری و فکر درباره مسیری که تاکنون طی کرده اید – این که آیا مسیر مستقیم و مشخصی بوده یا پر از پیچ و خم و بدون پایان – به شما در برنامه ریزی آینده کمک می کند.
زمانی که نقشه ای از گذشته ترسیم می کنید، درباره راه تان فکر کنید و درباره اینکه چرا به اینجا رسیده اید، یادداشت بردارید. آیا مسیری که طی می کنید شما را خوشحال می کند؟ می توانستید بهتر از این عمل کنید؟ چه کاری را ممکن است به گونه ای متفاوت انجام داده باشید؟ چه کاری را می توانید در آینده به گونه ای متفاوت انجام دهید؟
درباره چیزهایی که دوست دارید و ندارید، خواسته ها و نیازهای تان فکر کنید!
تغییر از ویژگی های زندگی است؛ همه تغییر می کنند و همین طور چیزهایی که دوست داریم و دوست نداریم. بعضی از چیزهایی که مثلا دو سال پیش عاشقش بودیم، اکنون احساس ناخوشایندی به ما می دهند. بنابراین همیشه در مورد چیزهایی که احساسات شدیدی نسبت به آنها در زندگی – نه فقط در رابطه با شغل – دارید، فکر کنید.
از چیزهای مهمی که دوست دارید و ندارید، لیستی تهیه کرده سپس از این لیست برای سنجش و بررسی شغل فعلی و مسیر کاری استفاده کنید. اگر کار و شغل تان بیشتر در ستون علائق تان قرار دارد، بدانید که هنوز در مسیر درستی هستید اما اگر فعالیت های شغلی تان بیشتر با ستون بیزاری ها و چیزهایی که از آنها متنفرید همپوشانی دارد، زمان آن رسیده که بررسی کار و شغل جدید را شروع کنید.
درنهایت، درباره اینکه چه چیزی از شغل و کارتان می خواهید و نیازهای تان فکر کنید. آیا می خواهید دنیا را تغییر دهید؟ می خواهید مشهور شوید؟ خواهان استقلال مالی هستید؟ می خواهید روند تغییرات را تحت تاثیر قرار بدهید؟ انگیزه هایی که شما را به سمت موفقیت و شادی هدایت می کنند را درک کنید.
تفریحات و سرگرمی های خود را بررسی کنید!
برنامه ریزی کاری فرصتی را هم برای بررسی فعالیت های اوقات فراغت فراهم می کند. شاید بررسی فعالیت های غیر کاری هنگام برنامه ریزی کاری، عجیب به نظر برسد. اما در واقع این طور نیست. بسیاری از اوقات سرگرمی ها و فعالیت های غیرکاری، بینش خوبی درباره مسیرهای کاری آینده ارائه می کنند. به نظرتان نمی توان یک سرگرمی را به کار تبدیل کنید؟ بسیاری از مردم چنین فکر می کنند. نقاش مشهور، پلگوگن، تاجر موفقی بود که نقاشی هم می کرد. در واقع نقاش معروفی نبود تا زمانی که تحسین هنرمندی برای ادامه نقاشی، او را به این کار ترغیب کرد؛ او در نهایت در مورد سرگرمی اش فکر کرد و تصمیم گرفت کارش را تغییر دهد. او در حرفه خود موفق بود اما عاشق نقاشی بود.
از دستاوردهای گذشته خود یادداشت تهیه کنید!
بسیاری از مردم دستاوردهای کاری خود را به خوبی ثبت و ضبط نمی کنند. بنابراین هنگامی که در جستجوی شغل جدیدی هستند، برای نوشتن رزومه دچار مشکل می شوند. برداشتن یادداشت از دستاوردهایی که تاکنون داشته اید، نه تنها برای نوشتن رزومه بلکه برای برنامه ریزی کاری نیز سودمند است.
بعضی اوقات بازنگری در دستاوردهای گذشته باعث می شود موفقیت های فراموش شده را به یاد بیاوریم؛ کارهایی که باعث تحقیق و برنامه ریزی یک تغییر کاری مهم شده باشند. کارهایی که به شما در به دست آوردن شغل فعلی تان کمک کرده اند؛ شغلی که باعث خوشحالی و سرافرازی شماست.

فرای شغل فعلی تان را برای کسب مهارت های انتقالی ببینید!
بسیاری از افراد چنان غرق عناوین شغلی می شوند که نمی توانند فرصت ها و امکانات کاری دیگر را ببینند. هر شغلی نیازمند مجموعه مشخصی از مهارت هاست و شاید بهتر باشد اگر خود را در چارچوب این مجموعه از مهارت ها دسته بندی کنیم، تا این که چنان دچار نزدیک بینی شویم که نتوانیم جز عنوان شغلی روی چیزی تمرکز کنیم.
برای مثال فردی را در نظر بگیرید که در جستجوی شغل است و در تلاش برای برنامه ریزی کاری، در می یابد که تنها یک گزارشگر است اما زمانی که خود را فرای عنوان شغلی اش درک می کند، می تواند مجموعه ای از مهارت های انتقالی ارزشمند را ببیند – مهارت هایی نظیر نوشتن، ویرایش کردن، پژوهش کردن، تحقیق و بازرسی، مصاحبه، رسیدگی همزمان به چندین وظیفه، دستیابی به اهداف و مهلت ها، مدیریت زمان و اطلاعات – مهارت هایی که به سادگی برای طیف وسیعی از مشاغل در حوزه ها و کارهای گوناگونی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
شناخت بازار کار
هر کسی فرصت های شغلی و کاری اش را خودش می سازد، بنابراین حتی اگر کارتان محدود شود یا آن را از دست بدهید، اگر دارای مهارت های بسیار خوبی باشید و بدانید که چگونه خود را به بازار، عرضه و شغل جدیدی پیدا کنید، با این حال داشتن اطلاعاتی درباره روندها و گرایش های بازار کار، برای موفقیت یک برنامه ریزی کاری بلندمدت، حیاتی است. مسیر کاری که امروز در روند مطلوبی است، فردا یا سال بعد ممکن است به سادگی محدود شود. بنابراین شناخت بازار کار و حوزه هایی که پیشرفت شغلی در آنها میسر است، به خصوص در زمینه هایی که به آنها علاقه دارید، بسیار حائز اهمیت می باشد.
علاوه بر به دست آوردن دانشی درباره بازار کار و گرایش های آن، مزیت دیگر انجام چنین پژوهشی، قدرتی است که برای تطبیق و تقویت موقعیت خود به دست می آورید. یکی از کلیدهای موفقیتِ کاری و شغلی، داشتن مجموعه منحصر به فردی از دستاوردها، مهارت ها و تحصیلاتی است که شما را در موقعیت بهتر و ممتازی نسبت به دیگر همکاران تان قرار می دهد.
اهداف شغلی و کاری خود را مشخص کنید!
نقشه راه موفقیت کاری و شغلی خود را طراحی کنید. آیا می توانید بدون تعیین اهدافی در کارتان موفق باشید؟ البته. آیا می توانید با تعیین اهداف حتی موفق تر هم باشید؟ بسیاری از پژوهشگران پاسخ مثبت می دهند. عنصر اساسی برنامه ریزی کاری، تعیین اهداف شغلی و کاری کوتاه مدت (در سال جاری) و بلندمدت (فراتر از یک سال) است. زمانی که این مرحله را آغاز می کنید، بازنگری و تطبیق آن اهداف با روند پیشبرد یا تغییر طرح کاری، بخش دیگری از برنامه ریزی کاری است و اهداف جدید زمانی که به اهداف قبلی دست یافتید، به وجود می آیند.
در جستجوی فرصت های آموزشی – یادگیری جدید باشید!
گرچه این سخن تا حدودی کلیشه شده است اما اطلاعات واقعا به قدرت و موفقیت منجر می شود. هرگز شانس یادگیری و رشد بیشتر فردی و کاری را از دست ندهید؛ بخشی از برنامه ریزی کاری، فرا رفتن از پذیرش منفعلانه فرصت های یادگیری برای پیدا کردن امکانات جدیدی است که به ارتقا و پیشبرد کار کمک می کنند. بنابراین در شرکت خود و جایی که کار می کنید، در انجمن حرفه ای که در آن عضو هستید، در دانشگاه های محلی و انجمن های دانشجویی و همچنین در برنامه های آموزشی آنلاین و از راه دور، خلاصه هر جایی که هستید و می توانید، فرصت های پیشرفت کاری خود را بررسی کنید و سپس راهی برای دستیابی به آنها پیدا کنید.
جستجوی بیشتر فرصت های پیشرفت شغلی – کاری
یکی از نتایج واقعا هیجان انگیز برنامه ریزی کاری، تصور خود در آینده است. سال آینده کجا خواهید بود؟ عنصر کلیدی برای طرح سناریوهای متعدد آینده، جستجوی مسیرهای کاری است. البته، اگر شما اکنون در یک شغل بدون آینده یا بن بست شغلی هستید، این کار برای شما حتی ضروری است، با این وجود تمام جویندگان شغل باید برای جستجوی مسیرهای کاری مختلف، وقت بگذارند، آن گاه طراحی سناریو برای دیدن یک یا چندین چشم انداز، واقعیت پیدا می کند. آینده خود را در کار و شغلی که دارید تصور کنید، با این حال فراموش نکنید که همیشه باید فراتر رفت و امکانات کاری – شغلی دیگر را نیز بررسی کرد.
تأمل نهایی در برنامه ریزی کاری
نشست های برنامه ریزی کاری را به تعویق نیندازید و میان آنها فاصله طولانی ایجاد نکنید. برنامه ریزی کاری می تواند فواید بسیاری برای موفقیت در زندگی، از تعیین اهداف گرفته تا تغییر شغل، داشته باشد. زمانی که به طور منظم برنامه ریزی و بازنگری در کارتان را آغاز می کنید، با استفاده از نکاتی که گفته شد، برای مواجهه با هر آن چه در مسیر کار – و زندگی تان – ممکن است پیش آید، خود را آماده تر خواهید یافت.
عادت های شخصی مضر برای کسب و کار
موفقیت همه ما در شئون مختلف زندگی، همواره در معرض هجمه مجموعه ای از عادت هاست که حصول نتیجه را سخت و دشوار می سازد. ما اغلب در ظاهر آنچنان مشغول فعالیت های مرتبط با شغل مان می شویم که اساسا متوجه عوامل حاشیه ای که موفقیت ما را تهدید می کند، نیستیم. در نظر گرفتن رشد و پیشرفت شغلی وقتی فقط به خود کار می اندیشیم، آسان است اما زندگی شخصی، بیش از آنچه فکر می کنیم تحت تاثیر شغل ماست.
هر چند بعضی به گونه ای رفتار می کنند که گویی همه چیز جداست اما در حقیقت هر جنبه ای از زندگی روی جنبه دیگر تاثیر می گذارد و از آن تغذیه می کند. کار، شخصیت ما را تحت تاثیر قرار می دهد و زندگی شخصی بر کار تاثیر می گذارد. اگر کسب و کار پر استرسی دارید، احتمالا وقت کافی برای زندگی شخصی نمی گذارید و خود این مسئله، روی کار تاثیر می گذارد. عادت هایی که به آنها اشاره خواهد شد، به کار شما آسیب می رساند.
* نداشتن استراحت: بدون استراحت، برای انجام یک پروژه دو برابر زمان لازم را نسبت به زمانی که خواب مناسبی داشته باشید، صرف می کنید. ذهنی خسته، ذهنی کُند است، با این وجود، افراد گاهی اوقات با کار زیاد خود را از پای در می آورند و هیچ جایی برای استراحت و تجدید قوا باقی نمی گذارند.
تابلوی «من خیلی کار دارم و وقت استراحت ندارم» را بردارید. استراحت کردن باعث می شود سازنده تر، خلاقانه تر و کارآمدتر باشید. کار می تواند منتظر باشد، بدن و ذهن شما باید استراحت کند!
* ولخرجی و هزینه های شخصی: نداشتن کنترل روی هزینه های شخصی، کار و ذهن شما را درگیر می کند. وقتی نگران پول هستید، نمی توانید خلاق باشید اما مسئله به همین جا ختم نمی شود. افزایش هزینه های شخصی، صرفا ذهن را درگیر نمی کند و حتی به شرکت شما نیز ضربه می زند. برداشتن مبلغ بیشتری از درآمد شرکت وسوسه کننده است اما در واقع هزینه کردن پولی است که می تواند برای توسعه شرکت و پیشرفت کار مورد استفاده قرار گیرد. دست از ولخرجی بردارید و هزینه ای شخصی تان را کنترل کنید تا کارتان رونق بگیرد.
* مشکلات در روابط و دردسرهای آن: داشتن روابط ناسالم ممکن است درهای شرکت را برای همیشه ببندد. علاوه بر گرفتن انرژی که باید صرف کار شود، روابط دردسرساز، زندگی را نیز به جهنم تبدیل می کند و هر چه در این روابط جلوتر رفته باشد، مشکلات بیشتری، احساسات، ذهن و جسم را تهدید می کند.
برای بهبود روابطی که نیازمند اصلاح و ترمیم هستند، وقت بگذارید، و روابط زهرآلود و آزار دهنده را حذف کنید، و با روبراه کردن روابط شخصی، کار و بارتان را روبراه کنید!
* ورزش نکردن: بسیاری از کارآفرینان متهم به سهل انگاری در رابطه با بدن شان هستند. ورزش نکردن،^ به تحلیل رفتن قوای ذهنی و جسمانی منجر می شود. وقتی ورزش می کنید و به لحاظ فیزیکی فعال نیستید، حتی اعتماد به نفس تان نیز کاهش پیدا می کند. با توجه به فواید ورزش، به خصوص سلامت ذهنی و جسمی، ورزش کردن حیاتی است. البته اگر از آمادگی جسمانی لازم برخوردار نیستید، ورزش کردن ممکن است خطراتی هم در پی داشته باشد، بنابراین آرام شروع کنید اما پایداری و استقامت داشته باشید.
باور نمی کنید، اما ورزش کردن مرزها را می شکند و به تداوم رشد و پیشرفت در کارتان کمک می کند!
* درگیری با مرزها: تمایز قائل نشدن میان مشغله های ذهنی و مسئولیت ها باعث خستگی مفرط و ناامیدی فرد می شود. وقتی مرزها مشخص نیستند، بار زیادی را بر دوش می کشید و فشار طاقت فرسایی را تحمل می کنید. برای پیشرفت، مشغله های ذهنی را باید حل و فصل کرد. بنابراین مسئولیت های خود را مشخص کرده و باقی دغدغه ها را به افرادی که مسئول آن هستند واگذار کنید. شما نباید نگران مسئولیت پذیر بودن و کارهای دیگران نیز باشید.
با تفکیک مسئولیت ها و برطرف کردن موانع ذهنی، ذهن و تجارت تان را پرواز دهید! توجه کردن به این عادت ها کمک می کند تا شرکت را متحول کنید و آن را به مرحله بالاتری ببرید. گرچه پیروزی و برتری یک شبه به دست نمی آید، با کمی توجه و تمرکز می توانید پیشرفت قابل توجهی به دست آورید، تنها اگر بتوانید عادت هایی که انرژی زیادی از شما می گیرند را تشخیص داده و آنها را برطرف کنید.
به یاد داشته باشید؛ تغییر عادت ها، تجارت و زندگی شما را تغییر می دهد.

منبع برترین ها