روزه گرفتن یکی از دستورات دینی ماست که به انجام آن سفارش های زیادی شده است.بر خلاف تصور برخی افراد که بر این باورند روزه برای بدن انسان مضر است و سلامت فرد را به ضرر می اندازد، تحقیقات نشان میدهد روزه گرفتن (گذراندن ساعاتی از روز که غذا مصرف نشود) می تواند روند رشد سلول های سرطانی را آهسته کند.

ساینس آلرت، نوشت: بر اساس آزمایش‌های انجام شده بر روی موش‌ها، وجود یک برنامه منظم روزه (گذراندن ساعاتی از روز که غذا مصرف نشود)، به اندازه کافی برای متوقف کردن پیشرفت دو نوع لوسمی حاد لنفوبلاستیک (ALL) موثر است و امید است که این یافته‌ها بتواند برای توسعه درمان سرطان در انسان نیز به کار گرفته شود.

بیماری ALL، به دلیل تولید بیش از حد سلول‌های سفید نابالغ خون در بدن به نام لنفوبلاست، ایجاد می‌شود که به تدریج جایگزین سلول‌های سالم می‌شوند، در حالی که سرطان بیشتر در بزرگسالان رخ می‌دهد اما این بیماری اغلب کودکان را نیز رنج می‌دهد.

محققان دانشگاه تگزاس، با محدود کردن الگوهای غذا خوردن در موش‌ها، اُفت قابل توجهی در اثرات این بیماری مشاهده کردند.

چنگ چنگ ژانگ، سرپرست ارشد این گروه تحقیقاتی، گفت: یک رژیم غذایی به شیوه یک روز روزه داری و پس از آن، یک روز تغذیه و تکرار این چرخه، می‌تواند به طور کامل توسعه سرطان در موش‌ها را مهار کند.

موش‌هایی که مبتلا به بیماری ALL بودند و به شیوه معمولی غذا می‌خوردند، ۵۹ روز عمر کردند، در حالی که ۷۵ درصد از موش‌هایی که طبق برنامه روزه‌داری پیش رفتند، بیش از ۱۲۰ روز بدون علائم سرطان خون زندگی کردند.

دانشمندان برای اینکه بدانند چگونه روزه‌داری می‌تواند جلوی رشد بیماری را بگیرد، از پروتئین فلورسنت رنگی استفاده کردند تا سلول‌های سرطانی را پیگیری کنند.

نتیجه تحقیقات این شد که پس از ۷ هفته، عملا هیچ سلول سرطانی در موش‌های روزه‌دار تشخیص داده نشد، در حالی که به طور متوسط، ۶۸ درصد سلول‌های سرطانی در موش‌هایی دیده می‌شد که روزه‌دار نبودند.

به نظر می‌رسد بخشی از موفقیت درمان به هورمون بازدارنده گرسنگی، لپتین مربوط است که توسط بافت چربی ایجاد می‌شود.

منبع : فارس