عملکرد و سلامت بدن رابطه مستقیمی با نوع خوراک فرد دارند. مواد خوراکی بسیاری هستند که بر سلامت بدن انسان تاثیر گذارند. حال مثبت و یا منفی. استفاده از مواد خوراکی مفید تاثیر بسیار بالایی در تقویت حافظه به عهده دارد. در ادامه با مقداری از این مواد خوراکی آشنا می شویم با دکتر سلام همراه باشید.

 محققان دریافتند که برای برخورداری از حافظه ای خوب در سالخوردگی، مصرف بروکلی، اسفناج و زرده تخم مرغ موثر است.

به گزارش روزنامه دیلی میل، محققان در یک مطالعه جدید متوجه شدند بزرگسالانی که سطوح ‘لوتئین’ در خون آنها بالا است، بهتر می توانند مهارت ها و اطلاعاتی را که سال ها پیش آموخته اند، فرا بخوانند.

این ترکیب محافظتی به نام لوتئین در طیف وسیعی از سبزیجات برگ سبز یافت می شود و به حفظ ‘هوش متبلور’ کمک می کند.

هوش متبلور که با نام اختصاری Gc علامت گذاری شده است، به مهارت های آموخته و ذخیره شده در طول دوره زندگی اطلاق می شود.

گمان می رود که لوتئین در مغز جمع می شود و یک تاثیر محافطتی بر منطقه مسئول حافظه دارد.

محققان دانشگاه ایلینویز در این مطالعه 122 بزرگسال 65 تا 75 ساله را در زمینه هوش متبلور آزمایش کردند.

آنها برای مشخص کردن سطح لوتئین، از این افراد نمونه خون گرفتند و برای تجزیه و تحلیل ساختارهای مغزی این افراد از آنها اسکن های ام.آر.آی گرفتند.

پژوهشگران در این بررسی ها محور توجه خود را بر بخش هایی از کورتکس تمپورال، یک منطقه مغزی که بر اساس نتایج سایر مطالعات در حفاظت از هوش متبلور نقش دارد، معطوف کردند.

آنها دریافتند در افرادی که در سرم خونشان سطوح بالاتری لوتئین دارند، نتیجه آزمایش ها بهتر است.

این افراد همچنین در یک منطقه در مغز موسوم به کورتکس parahippocampal که هوش متبلور در آن قرار دارد، از ماده خاکستری ضخیم تری برخوردارند.

منبع: ایرنا