تنظیم بدن کودکان امری مهمی است که والدین باید آن را بجا بیاورند و در آن کوتاهی نکنند.خواب کودکان یکی از عملیات های مهم است که اگر در توجه به آن کوتاهی شود ممکن است عواقب بدی داشته باشد.یکی از حرف هایی که میزنند این است که میگویند اختلال در خواب کودک باعث چاق شدن آن میشود.آیا این حرف صحت دارد؟
یکی از مزیتهایی که زود خوابیدن برای بچهها در سنین پیشدبستانی دارد این است که خطر چاق شدن آنها در سنین نوجوانی کاهش خواهد یافت. محققان در این زمینه گروهی از بچههای پیش دبستانی را که زود میخوابیدند با گروهی همسن آنها که دیرتر میخوابیدند مقایسه کردند. این تیم تحقیقاتی دریافت وقتی زمان خواب یک ساعت به تعویق میافتد، احتمال آنکه این بچهها در سنین نوجوانی چاق بشوند دو برابر خواهد شد.
یکی از محققان این تحقیق میگوید: «برای والدین، این مسئله باعث پررنگ شدن اهمیت تعیین یک عادت و ساعت مشخص برای خواب خواهد شد. این مسئله، مسئلهای ملموس است که خانوادهها نقش مهمی در کاهش خطر چاقی در بچهها دارند.» او در ادامه افزود که زمان خواب زودتر بر روی بلوغ احساسی و اجتماعی بچهها و نیز تکامل مغزشان تأثیر بسزایی دارد.
محققان برای این تحقیق، اطلاعات مربوط به ۱۰۰۰ بچهای را که در سال ۱۹۹۱ در ایالات متحده به دنیا آمده بودند مورد بررسی قراردادند. زمانی که بچهها به سن ۴ سالگی رسیدند به سه گروه تقسیم شدند: آنهایی که ساعت ۸ شب میخوابیدند، آنهایی که زمان خوابشان بین ۸ تا ۹ شب بود و آنهایی که دیرتر میخوابیدند.
نیمی از این بچهها بین ساعت ۸ تا ۹ شب میخوابیدند و باقی آنها در واقع زمان خوابشان، به دو دسته زود و دیر تقسیم میشد. محققان چند سال بعد زمانی که بچهها حدودا ۱۵ سال داشتند وزن این بچهها را اندازه گرفتند. آنها به این نتیجه رسیدند که تنها ۱۰ درصد از بچههایی که زودترین زمان خواب را داشتند در نوجوانی دچار چاقی شدند. این رقم در بین بچههایی که ساعت ۸ تا ۹ شب میخوابیدند ۱۶ درصد و برای آنهایی که بعد از ساعت ۹ شب میخوابیدند ۲۳ درصد گزارش شد.
از طرف دیگر مشخص شد بچههایی که احتمال چاقی در آنها بیشتر بود کسانی بودند که خیلی دیر خوابیده و برخورد مادرانشان با آنها هم با حمایت کمتری همراه بوده و بیشتر رفتاری خصمانه داشتند. محققان دریافتند علاوه بر ساعت خواب، نوع کارها و برنامههای مربوط به خانه برای بچههای پیشدبستانی هم از اهمیت زیادی برخوردار است.
منبع : الو دکتر