علم پزشکی در تمام زمان ها در حال پیشرفت بوده است و روش های جدیدی را برای درمان بیماری ها کشف میکند.در این مطلب قصد داریم به بررسی تکنیک جدیدی بپردازیم که دانشمندان با استفاده از آن به درمان تومور مغزی  یک بیمار 35 ساله که دچار اختلال در گفتار شده بود،پرداختند.

این شخص که مبتلا به صرع نیز بود در آغاز به سردرد دچار شده و در ادامه دچار مشکل در گفتار شده بود.

 پزشکان پس از مراجعه مکرر وی به بیمارستان متوجه وجود یک تومور بزرگ در مغز این بیمار شدند.

آنها تنها راه برای درمان وی را جراحی باز جمجمه دانسته که این بیمار راضی به انجام عمل جراحی نشد.

این بیمار پس از آن به یک بیمارستان تخصصی که دارای تکنیک‌های پزشکی پیشرفته مغز و اعصاب بود مراجعه کرد.

پزشکان این بیمارستان در بازدید از بیمار 35 ساله راه حلی را به وی پیشنهاد دادند که Neuro-navigation’ technique نام داشته و از طریق یک برش کوچک انجام می‌شود.

آنها اعلام کردند که این تومور 6 سانتی متر قطر داشته و در صورت درمان نشدن، باعث مشکلات پیش رونده خواهد شد.

یکی از جراحان مغز و اعصاب این مرکز اظهار کرد: این بیمار دارای یک تومور به قطر 6 تا 7 سانتی متر در سمت چپ جمجمه خود بوده که مشکلاتی را برای گفتار وی بوجود آورده بود. بنابراین ما تصمیم گرفتیم که از Neuro-navigation technology’  برای درمان این بیمار استفاده کنیم.

این تکنیک برای رسیدن به تومور مانند سیستم ناوبری GPS در داخل مغز عمل می‌کند.

در این جراحی نیاز به تراشیدن سر نبوده و تنها با یک برش کوچک می‌توان مستقیما به تومور رسید. به همین دلیل بیمار بعد از انجام عمل جراحی دچار بدشکلی در ناحیه سر نخواهد شد.

همچنین این پزشکان با استفاده از ام‌آرآی به بررسی نواحی مرتبط با گفتار پرداخته تا در حین انجام عمل از آسیب به این نواحی جلوگیری کنند.

به گفته مقامات بیمارستان، پس از برداشتن تومور ، بیمار به سرعت بهبود یافته، هوشیاری کامل داشته و به راحتی با خانواده‌اش در همان روز صحبت کرده است.

این بیمار پس از گذشت 2  روز از انجام عمل جراحی از بیمارستان مرخص شده و در حال حاضر روال طبیعی زندگی خود را ادامه می‌دهد.

پزشکان این پژوهش امیدوارند که روزی بتوان از این روش کم تهاجمی برای درمان تمام تومورهای مغزی استفاده کرد.

 

منبع: اقتصاد آنلاین