گروهي از پژوهشگران ايراني که درباره ارتباط مصرف زياد قرص هاي آهن با مشکلات فشار خون تحقيق کرده‌اند مي گويند زنان سالم باردار بايد از مصرف خودسرانه قرص هاي مکمل آهن پرهيز کنند.

به گزارش دکتر سلام، بسياري از زنان در دوران بارداري مولتي ويتامين مصرف مي کنند که حاوي آهن هم هست. آهن اغلب براي مقابله با کم خوني در دوران حاملگي تجويز مي شود، اما بسياري از زنان قرص هاي اضافه آهن را چه جداگانه و چه به صورت ترکيبي در مولتي ويتامين ها مصرف مي‌کنند.

طي اين مطالعه که توسط محققان دانشگاه تربيت مدرس انجام و نتايج آن در نشريه مامايي و زايمان بريتانيا چاپ شده براي برخي از زنان مورد مطالعه روزانه 30 ميلي گرم آهن تجويز شد كه اين مقدار فقط بايد با مشورت پزشک تجويز شود.

آژانس استاندارد مواد غذايي بريتانيا مي گويد که دوزهاي پايين تر آهن در مولتي ويتامين هاي توليدي به احتمال زياد خطري براي زنان ندارد.

کم خوني يک مشکل عمومي در زنان باردار است که اگر مهار نشود مي تواند به زايمان پيش از موعد و تولد نوزاداني با وزن غيرعادي پايين منجر شود.

اين بيماري ناشي از کمبود سلول هاي قرمز خون است و مصرف آهن مي تواند به توليد بيشتر اين سلول در بدن کمک کند.

به گزارش BBC محققان دانشگاه تربيت مدرس تهران قصد داشتند تاثير قرص هاي مکمل آهن را بر زناني که ميزان سلول‌هاي قرمز خون آنها عادي است محک بزنند.

آنها در طول دوران بارداري از 370 زن خواستند روزانه 150 ميلي گرم «سولفات فروس» که در عمل معادل 30 ميلي گرم آهن است مصرف کنند.

گروه ديگري شامل همين تعداد زن باردار نيز قرص هاي بدون خاصيت که حاوي هيچ آهني نبود دريافت کردند.

معاينات بعدي نشان داد شمار زناني که فشار خون آنها بالاست در گروهي که قرص هاي آهن مصرف کرده بودند بيشتر بود.

فشار خون بالا مي تواند هم براي مادر و هم براي جنين دردسرآفرين باشد.

بسياري از کشورها، قرص مکمل آهن را به عنوان يک تدبير ثابت براي تمام زنان باردار به کار مي برند با اين حال دکتر سعيده ضيايي، استاد دانشگاه تربيت مدرس که هدايت اين تحقيق را به عهده داشت گفت: «تحقيق ما نشان مي دهد که تجويز آهن ممکن است براي زناني که کم خوني ندارند زيان هايي داشته باشد.»

يک سخنگوي کالج سلطنتي مامايي و زايمان گفت که زنان بايد از مصرف قرص‌هاي اضافي آهن پرهيز کنند مگر آن که پزشک يا ماما آن را توصيه کرده باشد.