همانطور که در بخش اول گفتیم،مژه از اهمیت زیادی در آرایش برخوردار است.البته بجز موارد آرایشی،حتی آقایان هم درصدی از زیبایی صورت شان به مژه هایشان مربوط است و مژه ها در کل در صورت انسان زیبایی خاصی را بوجود می آورند.اگر افراد سرطانی که مژه ندارند را ببینید متوجه خواهید شد که مژه ها مهم و حساس هستند.

بسیاری از شما رویای داشتن مژه‌های بلند و شلاقی را دارید، مثل همان مژه‌هایی که شخصیت کارتونی سرنتی‌پیتی داشت! و با همین آرزو وارد سالن‌های آرایشی شده و با تابلوی «کاشت مژه» روبه‌رو می‌شوید. همین تابلو وسوسه‌تان می‌کند درباره آن سوال کنید و آرایشگر هم با آب و تاب فراوان به شما می‌گوید که شما می‌توانید برای هفته‌ها مژه‌های بلندی داشته باشید بدون آنکه نیاز به آرایش چشم باشد. انگار همیشه آرایش کرده‌اید! حالا دیگر می‌خواهید این وسوسه را فروبنشانید و روی صندلی آرایشگر بنشینید. اما بد نیست کمی صبر کنید. اگر می‌خواهید عطش این آرزو را سیر کنید بد نیست با خطراتی هم که این کار می‌تواند برای سلامت‌تان داشته باشد، آشنا شوید. تازه فقط این نیست، گاهی اوقات کارهایی مانند تاتوی خط چشم و سایه و… نیز می‌تواند همان‌قدر خطرآفرین باشد. دکتر سیدمسعود داوودی، متخصص پوست و مو، با کارهای زیبایی که ممکن است روی چشم‌تان انجام دهید و سلامت پوست و مژه و البته چشم‌تان را به خطر بیندازید، شما را بیشتر آشنا می‌کند.

فرمالدئید چسب، حساسیت می‌آورد
کاشت مژه اغلب در سالن‌های آرایشی انجام می‌شود اما کیت‌هایی هم وجود دارد که با خریداری آنها افراد می‌توانند خودشان این کار را انجام دهند؛ با این تصور که دست‌کم برای 6هفته این مژه‌ها را خواهند داشت اما این عقیده وجود دارد چسبی که برای چسباندن این مژه‌ها به‌کار می‌رود، می‌تواند واکنش‌های حساسیتی ایجاد کند و با چسبیدن باکتری به آن حتی به عفونت بینجامد. برخی چسب‌ها حاوی فرمالدئید هستند که بدون شک ایجاد حساسیت می‌کنند.

کاشت مژه دائمی فقط در موارد خاص!
کاشت دائمی مژه معمولا در افرادی انجام می‌شود که بنا به دلایلی مانند بیماری، آسیب، تصادف یا سوختگی مژه‌های‌شان را از دست داده باشند. در این مواقع برای حفظ زیبایی چهره از کاشت دائمی مژه استفاده می‌شود. معمولا موهایی که در کاشت دائمی استفاده می‌شوند موهایی هستند که از نظر طول و اندازه نسبت به موهای سر کوتاه‌تر هستند و معمولا در حاشیه خط رویشی موها رشد می‌کنند. بنابراین برای استفاده از موها برای کاشت مژه از موهای کوتاه‌تر استفاده می‌شود تا مانند موهای سر بلند نشده و مشکل‌ساز نشود اما همین موها هم نسبت به موهای مژه بلندتر هستند و افرادی که کاشت مژه در موردشان انجام می‌شود، مجبورند اندازه این مژه‌ها را متعادل نگهدارند و به‌همین دلیل باید مدام آن را کوتاه کنند بنابراین کاشت دائم مژه را به افرادی که مژه طبیعی دارند و فقط دوست دارند مژه‌های بلندی داشته باشند به هیچ عنوان نمی‌توان توصیه کرد چون این کار باعث ایجاد زحمت مضاعف برای آنها می‌شود و مرتب باید آنها را کوتاه کنند تا غیرطبیعی به نظر نیاید. علاوه بر این کاشت مژه‌های دائمی از نظر جهت رویش با مژه‌های طبیعی متفاوت است و به هر حال ممکن است زاویه رویش متغیر باشد. همین موضوع باعث می‌شود این کار تنها به افرادی که نقصان رویش مژه دارند توصیه شود چون هیچ‌وقت به زیبایی مژه طبیعی نیست.

اگر اصرار به کاشت دارید…
اگر به هر دلیلی دل‌تان می‌خواهد این کار را انجام دهید، حتما به چند موضوع توجه داشته باشید‌؛ اول از همه مطمئن شوید که روش کاشت مژه تایید شده باشد  چون ممکن است یک فرد ناوارد حتی باعث آسیب به کره چشم و حتی قرنیه شود، ضمن آنکه باید بدانید فردی که این کار را انجام می‌دهد حتما و حتما بهداشت دست را رعایت کرده و پیش از انجام کار دست‌ها را کامل شسته باشد. درباره چسبی که استفاده می‌شود سوال کنید چون برخی مواد شیمیایی می‌توانند با ایجاد حساسیت موجب سوزش، تورم و راش پوستی شوند، به‌خصوص در مورد فرمالدئید حساس باشید و اجازه ندهید از این ماده برای چسباندن مژه استفاده کنند. اگر بعد از انجام اکستنشن علائمی مانند درد، خارش یا قرمزی داشتید باید به چشم‌پزشک مراجعه کنید تا مژه‌ها را با احتیاط جدا کرده و برای رفع مشکلات احتمالی بعدی آن دارو تجویز کند.

منبع : الو دکتر