در پیش گرفتن یک رژیم غذایی با کلسترول پایین برای بیماران قلبی بسیار مهم و حیاتی است این بیماران باید سبک تغذیه ای سالمی در پیش بگیرند و به خاطر حفظ و مراقبت بیشتر از قلبشان تغذیه و خورد و خوراک خود را تنظیم کنند و از مصرف موادغذایی چرب و اشباع شده پرهیز کنند.

این رژیم حاوی ۲۰۸۰ کیلو کالری انرژی، ۱۳۰ گرم پروتئین، ۷۴ گرم چربی، ۱۵۰۰ میلی گرم سدیم و ۲۷۸ میلی گرم کلسترول است.

  • صبحانه:

نان ترجیحا” سبوس دار ۴ برش + پنیر کم چرب و بی نمک ۳۰ گرم یا ½ قوطی کبریت + شیر کم چرب ۱ لیوان + چای کم رنگ ۱ لیوان + شکر ۱ ق.م.

  • میان وعده:

میوه ۱ عدد متوسط + چای سبز ۱ لیوان

  • ناهار:

چلو و جوجه کباب (برنج تهیه شده با روغن مایع ۸ ق.غ. + جوجه کباب بدون پوست ۱۵۰ گرم ) + گوجه فرنگی یا سبزی های آب پز ۱۰۰ گرم + ماست کم چرب ۱ لیوان + سالاد فصل بدون روغن یا سس مایونز (استفاده از سرکه بالزامیک ۲ ق.غ.) به میزان دلخواه

  • میان وعده:

میوه ۲ عدد متوسط + هویج رنده شده ۲ عدد

  • شام:

خوراک ماهی و سوپ (سوپ جوجه صاف شده ۱ لیوان + نان ۳ برش + ماهی آب پز یا کبابی ۱۵۰ گرم) + سبزی های آب پز ۱۰۰ گرم + ماست کم چرب ۱ لیوان + سالاد فصل بدون روغن زیتون و سس مایونز به میزان دلخواه

  • قبل خواب:

½ لیوان شیر کم چرب + ۱ ق.م. عسل

راجع به بیماری قلبی بیشتر بدانید در لینک های مذکور:  نارسایی احتقانی قلبی و نکات تغذیه ای مربوط به آن قسمت اول

نارسایی احتقانی قلبی و نکات تغذیه ای مربوط به آن قسمت دوم

⊗ چند تذکر مهم:

  • بیمار در روز ۵ تا ۶ وعده کوچک و حداکثر ۳ لیتر مایعات مصرف کند.
  • مواد غذایی نفاخ باید در رژیم غذایی بیمار محدود شوند شامل: حبوبات، کلم، گل کلم و پیاز
  • میزان سدیم به طور طبیعی در منابع حیوانی (شیر، تخم مرغ، پنیر، گوشت قرمز، ماهی و ماکیان) بالاست.
  • سبزی هایی نظیر کرفس، هویج، اسفناج، شلغم سفید، چغندر، برگ سبز چغندر و ساقه های کنگر غنی از سدیم هستند. (۵۰ تا ۸۰ میلی گرم در هر واحد)
  • میزان سدیم در رژیم های کاهش کلسترول مرحله اول و دوم، نباید بیشتر از ۲۴۰۰ میلی گرم در روز باشد.

تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام