ماهی از جمله غنی ترین مواد خوراکی است که مصرف چند وعده آن در هفت بسیار توصیه شده است. گوشت ماهی به علت وجود مقادیر بالای فسفر تاثیر قابل توجهی در عملکرد مغز و همچنین پیشگیری از ابتلا به بیماری های مغزی بع عهده دارد. اما در نحو مصرف ماهی نکاتی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

یک پژوهشگر طب سنتی گفت: افراد گرم مزاج ماده غذایی ماهی را با ادویه جات و سبزیجات تازه مصرف کنند.
اصغر عباسی پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه ماهی جزء مواد غذایی ساکنین شهرهای جنوبی و شمالی کشور است، گفت: آهن موجود در ماهی باعث تسریع گردش خون، افزایش هوش، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و درمان کم خونی می شود.
این پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه ماهی از ارزش تغذیه ای بالا برخوردار است، اظهار داشت: چربی مواد غذایی حیوانات دریایی مانند ماهی، میگو، غیر اشباع است  و باعث افزایش کلسترول، تری گلیسرید و لیپوپروتئین های مضر و چربی خون نمی شود.
عباسی با بیان اینکه افراد گرم مزاج ماده غذایی ماهی را با ادویه و سبزیجات تازه مصرف کنند، تاکید کرد: استفاده از طعم دهنده هایی همچون آبلیمو، آب نارنج و شربت نعناع همراه با ماهی باعث افزایش آهن بدن می شود.
وی با بیان اینکه گوشت و ماهی در گرمای تابستان فاسد می شود، عنوان کرد: مصرف ماهی در هوای سرد و فصل زمستان باعث بی حسی پوست و سستی بدن و خواب آلودگی می شود.
این پژوهشگر طب سنتی به علائم کمبود ماهی در سلامت انسان اشاره کرد و افزود: کمبود مصرف این ماده غذایی باعث اختلال در رشد قد، سیستم عصبی و کاهش ید در مادران باردار می شود.
عباسی بابیان اینکه ماهی سرشار از  ویتامین های A و D است، تصریح کرد: مصرف این ماده غذایی باعث کاهش بیماری های پوستی، افزایش کلسیم، قدرت بینایی و مستحکم شدن استخوان های کودکان می شود.
وی با بیان اینکه ماده سلنیوم در ماهی باعث کاهش بیماری سرطان می شود، یاد آور شد: مواد مغذی و معدنی همچون پروتئین، ویتامین، ید و روی موجود در ماهی باعث بهبود سوخت و ساز  و سیستم ایمنی بدن می شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران