تشنج یکی از خطرناک ترین انواع اختلالات روانی است که سلامت فرد را تهدید می کند. این اختلال به دلایل مختلفی ایجاد می شود که اصلی ترین علت آن به عنوان صرع نام می برند؛ البته تشنج به دلایل دیگر از جمله تب و لرز و … هم ایجاد می شود. جلوگیری از ایجاد تشنج و درمان آن از جمله مهم ترین اعمالی است که برای کمک به این افراد باید انجام داد. با دکتر سلام همراه باشید.

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان با اشاره به این که عامل تعدادی از تشنج ها در کودکان ژنتیک است، گفت: حدود 30 درصد اختلالات تشنجی در کودکان ناشی از اختلالات ژنتیک است.

 

دکتر رضا شروبن بدو با اشاره به این که ژن های متعددی در این مورد نقش دارند، اظهار کرد: بیش از 200 ژن کشف شدند که مرتبط با بروز اختلالات تشنج هستند.
وی شایع ترین اختلال در کودکان را تب تشنج اعلام کرد و گفت: این تشنج ارتباطی با صرع ندارد و یک تا 4 درصد کودکان دچار این عارضه می شوند.
شروین بدو احتمال تبدیل شدن تب تشنج به بیماری صرع در کودکان را حدود یک درصد اعلام کرد و گفت: 3 دهم تا یک درصد کودکان هم دچار اختلالات تشنج صرع هستند.
فوق تخصص مغزو اعصاب کودکان بیان کرد که 30 تا 40 درصد تشنج ها در کودکان کاملا خوش خیم هستند و با حداقل درمان دارویی بهبودی کامل پیدا می کنند.
شروین بدو ادامه داد که 30 تا 40 درصد تشنج های دیگر نیاز به مداخلات دارویی بیشتر دارند اما باز هم قابل کنترل هستند و حدود 20 درصد تشنج ها در کودکان ممکن است زمینه مقاوم شدن را داشته باشند که نیاز به مداخلات درمانی بیشتری دارند.
وی اظهار کرد: موارد دیگری که باعث تشنج در کودکان می شود اختلالات ساختاری است که در دستگاه عصبی مرکزی وجود دارد و این موضوع سبب تشنج های بدون تب در کودکان می شود.
وی با اشاره به اینکه اختلالات تشنجی در کودکان شیوع قابل توجه دارند گفت که از هر 10 کودک یک نفر سابقه تشنج دارند و این تعداد قابل توجهی است و باید به کودکان در مدارس توجه بیشتری کرد.
شروین بدو بیان کرد که حتما در این زمینه لازم است تا معلمان و مربیان آموزشی در مدارس آشنایی کامل پیدا کنند تا در صورت لزوم بتوانند اقدامات مناسبی را به دانش آموزان ارائه کنند.
گفت: هرچند تعداد مرگ ناگهانی ناشی از اختلالات تشنجی خیلی کم است اما این موضوع مهم است و باید به آن توجه ویژه شود. منبع: ایرنا