هنگامی که اختلال متابولیک در بدن انسان رخ دهد بیماری قند یا دیابت بوجود می آید.هورمون انسولین در افرادی که مبتلا به دیابت هستند تولید نمیشود.توانایی و سرعت بدن انسان در سوخت و ساز و استفاده از گلوکز کم میشود و بخاطر همین موضوع شاهد افزایش قند خون خواهیم بود که این روند هایپرگلیسمی نام دارد.
یک متخصص زنان و زایمان گفت: مادران مبتلا به بیماری دیابت باید هشت ساعت پس از زایمان جهت انجام آزمایش به پزشک مراجعه کنند.
شیرین حقیقت متخصص زنان و زایمان با تاکید بر اینکه مادران پس از زایمان باید از خود مراقبت کنند، گفت: مصرف تغذیه مناسب مادر پس از دوران بارداری باعث تامین انرژی مورد نیاز نوزاد و بدن خود می شود.
وی با بیان اینکه نوزاد تا۶ ماهگی نیاز به تغذیه مناسب مادر دارد، اظهار داشت: مصرف مواد غذایی حاوی فیبر مانند سبزیجات، میوه جات، لبنیات، پروتیین، مواد مغذی، ویتامین B و D و مکمل ها پس از زایمان باعث حفظ سلامت نوزاد و مادر می شود.
این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه مادران بعد از دوره بارداری نباید آسپرین مصرف کنند، تصریح کرد: بعد از زایمان رعایت اصول بهداشتی از بروز عفونت و میکروب به بدن مادر جلوگیری می کند.
وی با اشاره به روش سزارین در زایمان مادران باردار تاکید کرد: بعد از این عمل مصرف داروهای مسکن با تجویز پزشک باعث کاهش درد عمل می شود که حمل و بلند کردن اجسام سنگین بعد از عمل سزارین بروز خونریزی، عفونت و بازشدن بخیه ها را در پی دارد.
حقیقت با بیان اینکه استرس، مصرف کافیین و سیگار شیر مادر را کاهش می دهد، تصریح کرد: مادران برای جلوگیری از کمبود آب بدن و شیر، پس از زایمان روزانه ۳ الی ۴ لیتر آب بنوشند که البته این میزان در فصل گرم تابستان باید افزایش پیداکند.
وی با اشاره به اینکه مادران مبتلا به بیماری دیابت باید هشت ساعت پس از زایمان جهت انجام آزمایش به پزشک مراجعه کنند، بیان کرد: این مادران برای تست قند خون، جلوگیری از دیابت و چاقی خود و نوزادشان باید هر ۲ سال از نظر افزایش بیماری بررسی شوند.
این متخصص زنان و زایمان افزود: مادران جهت اطمینان از سلامتی و عملکرد طبیعی دستگاه های بدن باید بعد از زایمان به متخصص زنان مراجعه کنند.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان