رفتار با همکاران در محیط کاری جزوی از زندگی روزمره ما شده است گاهی اوقات بهتر است در زمینه رابطه با همکارانتان در محل کار دقت بیشتری کنید برخی اشتباهات رایج در این زمینه می توانند شخصیت شما را طور دیگری جلوه دهند و باعث تهدید موقعیت کاری تان شوند به برخی عوامل تاثیرگذار در این زمینه اشاره خواهیم کرد.

 

داشتن همکارانی که از نظر شخصیتی به ما شبیه باشند، فوق العاده است؛ اما به ندرت این اتفاق رخ می دهد. چون انتخاب همکار مانند انتخاب دوست نیست و معمولا برخلاف انتخاب دوست، هیچ کس همه همکارانش را خودش انتخاب نمی کند.

6 اشتباه در برخورد با همکار

برخی از همکاران شما ممکن است افرادی باشند که به دوستان خوب و همیشگی شما تبدیل شوند، اما عده ای از آن ها نیز رفتارهای آزاردهنده ای داشته باشند. توجه به اشتباهات زیر در برخورد با همکاران موثر خواهد بود.

دهن بینی

معاشرت با همکاران اگر چه امری مناسب است اما باید توجه داشت ورود به بحث های غیر ضروری، تلاش برای سردرآوردن از اسرار و جزئیات زندگی دیگران و صحبت کردن با افرادی که عادت به بدگویی از دیگر همکاران و شایعه پراکنی دارند و پذیرش حرف های آنان، روابط کاری ما را مختل می کند.

ورود به حریم شخصی افراد

احترام به حریم شخصی افراد در همه محیط ها ضروری است؛ محیط کار نیز از این قاعده مستثنی نیست. گوش دادن به مکالمات تلفنی همکار، زیر چشمی نگاه کردن به صفحه مانیتور او و زیر نظر گرفتن رفتارهای همکاران، اعتماد آنان را نسبت به ما سلب خواهد کرد.

نداشتن روحیه همکاری

نبود روحیه همکاری، کناره گیری از کارهای گروهی و مخالفت با تصمیمات جمعی، نه تنها به وجهه کاری ما آسیب می زند بلکه احساس  ناخوشایندی درباره ما به دیگر همکاران می دهد.

رعایت نکردن ادب و احترام

شوخ طبعی در محیط کار اگر چه ممکن است در بازدهی ما تاثیر داشته باشد و گذشت زمان را تسریع کند، اما به یاد داشته باشیم تعریف خاطرات یا جوک های نامناسب، بی توجهی به این که در چه موقعیتی و با چه کسی شوخی می کنیم، تصور ناخوشایندی از ما نزد همکاران ایجاد خواهد کرد.

بی توجهی به تفاوت سبک زندگی و سلایق

همکاری کردن با افرادی که از نظر عقیدتی، سبک زندگی، فرهنگی و… شبیه ما هستند، راحت تر است اما این بدان  معنی نیست که همه افراد باید یکی باشند. احترام نگذاشتن به عقاید و سلایق همکاران و تحمیل دیدگاه های سیاسی و اجتماعی خود و تاکید بر این که نظرات ما درست است، فضای محیط کار را متشنج می کند.

داشتن احساس مالکیت

احتمالا شما هم در محیط کار با افرادی روبه رو شده اید که احساس مالکیت زیادی دارند، از حس تملک به نهاد مربوطه گرفته تا احساس  مالک بودن نسبت به پستی که دارند و حتی مالکیت نسبت به اشیا و لوازم محیط کار! توجه داشته باشید هیچ چیز حتی داشتن سابقه کار بیشتر نسبت به دیگر همکاران، مجوزی برای داشتن حس تملک نیست.

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ