آنچه که باید از تب هموراژیک کریمه کنگو بدانید

یکی از خطرناک ترین و مهم ترین بیماری ها که میان دام(زئونوز)و انسان مشترک است Crimean-Congo hemorr hagic fever(تب هموراژیک کریمه کنگو)میباشد.تب هموراژیک کریمه کنگو از حیوان به حیوان و از حیوان به انسان منتقل میشود.این بیماری یک بیماری خونریزی دهنده و حاد میباشد که انتقالش توسط کنه به انسان صورت میگیرد و آمار مرگ و میرش هم بالاست.

*نگاهی به بیماری خطرناک تب هموراژیک کریمه کنگو*

به قلم دکترحامدگنجعلی-رییس نظام دامپزشکی استان و اداره دامپزشکی زابل.

راههای‌ سرایت‌ بیماری‌ به ‌انسان‌ :
انتقال از طریق گزش کنه (هر کنه ماده در هر دوره تخم گذاری ۲ تا ۸ هزار تخم تولید می کند)؛انتقال از طریق نیش حشرات؛انتقال از طریق تماس با خون یا ترشحات مبتلایان؛انتقال از طریق له کردن کنه؛انتقال از طریق تماس مستقیم با لاشه گوشت ،خون ،ترشحات و بافتهای آلوده دام ؛انتقال از طریق تنفس در تماس با دامهای آلوده.

علایم بیماری تب کریمه کنگو چست ؟
– در ۴ روز اول ابتلا علایم شبیه بیماری سرماخوردگی و انفلوآنزا ست (تب ناگهانی ،بدن درد ،کوفتگی ، ضعف ، سردرد ،درد شدید عضلات ، بی اشتهایی ، درد پشت حدقه چشم ، ترس از نور، تعرق شدید شبانه ، استفراغ ، گلو درد ، دل درد و..)

-علائم خونریزی دهنده (هموراژیک) از روز ۴ ابتلا درانسان(خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی ، لثه ، ادرار،استفراغ خونی ، رحم وخونریزی زیر پوست و..)

–هرگونه تماس با خون خارج شده از بدن فرد مبتلا می تواند بیماری را به فرد سالم منتقل نماید.

علایم بیماری تب کریمه کنگو دردام :
دام های مبتلا بندرت علایم کلینیکی نشان می دهند.

گروههای در معرض خطر :
دامداران ،چوبداران،دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی،سلاخان ، قصابان و کارکنان کشتارگاه،پزشکان ، پرستاران ، بهیاران و کارکنان بیمارستان،کارکنان رستورانها و کبابی ها

راههای کنترل وپیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو :
-مبارزه با انگلهای خارجی بدن دام بالاخص در فصل فعالیت کنه ها (دامپروری ها و دامداری های سنتی زیستگاه اصلی کنه محسوب می شوند).

– جمع آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری،سمپاشی جایگاه دام و بدن دامها بخصوص در فصول رشد و نمو کنه ها مهم است.

-جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی وخود داری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام.

-خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام و اجتناب از خوردن گوشت ، جگر خام و نیم پخته.

-خودداری کشتار دام در محلهای غیر مجازوتهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی.

-رعایت روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوانات (پوشیدن دستکش ، لباس بلند ، چکمه ، ماسک و عینک).

*مهم: بایدگوشت دام را قبل از تکه تکه کردن بمدت ۱۲تا۲۴ ساعت در قسمت پایین یخچال(دمای۴ درجه) قرار داد تا سرما باعث نابودی ویروس احتمالی تب کنگو گردد،سپس آنرا قطعه قطعه و خرد نماییم*.

درپایان می بایست متذکر شوم که لازمست تا بارعایت نکات بهداشتی سلامت خود و عزیزانمان را ضمانت نماییم وباافزایش اطلاعاتمان در زمینه بیماریهای مشترک خود را مصون نماییم.

سامانه اطلاع رسانی ۱۵۱۲ اداره دامپزشکی زابل،آماده دریافت نظرات،پیشنهادات،انتقادات و شکایات احتمالی هموطنان عزیز می

باشدتا با یاری همدیگر در مسیر بهداشت،سلامت و امنیت مواد غذایی گامهای بلندتری را برداریم.

منبع : اسنا

۱۹ دی ۱۳۹۵ ۰۰:۵۲
اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)

ساختمان پزشکان

  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.