در تاریخ بشریت افرادی بوده اند و هستند که الگوهای رفتاری،اخلاقی و کاری مناسبی هستند و از نظر استفاده از هوش از دیگران برتری دارند،همانند ادیسون،بیل گیتس،چرچیل،والت دیزنی،استیو جایز و … .این افراد هر کدام رفتارشان به روش و شیوه خاصی بوده است که شنیدن و دانستن آن ها برای شما هم جالب است.

صدف فاطمی: می‌گویند کارِ شانس است. اگر بخت و اقبال، یار کسی باشد، برگه‌ شانسش برنده می‌شود و زندگی‌اش را زیر و رو می‌کند و اگر هم نرخ شانس در زندگی‌اش عدد کمی باشد، خودش را به در و دیوار هم که بزند، هیچ اتفاق خوشایندی نمی‌افتد. قدیمی‌ها اصطلاحی داشتند که می‌گفتند: «پیشونی‌نوشتت خوب باشد!» یعنی اگر از همان روزی که پای آدمی به دنیا می‌رسد، اتفاقات خوب را روی پیشانی‌اش نوشته باشند، تا آخرش موفقیت است و خیر و برکت. اگر هم نه که دیگر باید بسازد و بسوزد. آدم‌های موفق اما هیچگاه خودشان را درگیر این باورهای خرافی نکردند و کاری به نوشته‌های خیالی روی پیشانی‌شان نداشتند. آنها دستشان را روی زانوهای خودشان می‌گذاشتند و برای رسیدن به هدفی که تعریفش کرده بودند، نه‌تنها با جسمشان بلکه با تمام جا‌نشان پیش می‌رفتند. آنها کسانی بودند که لغت «شانس» را از همان روزی که خودشان را شناختند از دایره لغاتشان پاک کردند و به جایش نوشتند: «تلاش!» همه ما گاهی به انگیزه و اندکی چاشنی الهام‌بخش نیاز داریم تا بهترین خروجی ممکن را از زندگی‌مان روی میز بگذاریم. خیلی‌ها برای رسیدن به موفقیت، نیاز به اهرم‌های هل‌دهنده‌ای دارند که آنها را از جایی که هستند به جایی که باید باشند، حرکت دهد. این انگیزه‌ها، الهام‌بخشی‌ها و اهرم‌های هل‌دهنده، لازم نیست چیزهای بزرگ و عجیب‌و‌غریبی باشند و گاهی یک جمله ساده می‌تواند زندگی آدم‌ها را جابه‌جا کند؛ چند کلمه‌ای که موفق‌ترین افراد تاریخ، آنها را کنار هم جفت‌و‌جور کرده‌اند:

دنبال کردن رؤیاها به شیوه والت دیزنی

والت دیزنی می‌گوید: «اگر ما شجاعت دنبال‌کردن رؤیاهایمان را داشته باشیم، حتما به آنها می‌رسیم.» همه آدم‌ها در طول عمرشان رؤیاهای بزرگی در سر می‌پرورانند که دوست دارند یک روز، رنگ واقعیت به خودش بگیرد اما مشکل بزرگ این است که آدم‌ها با گذشت زمان، این رؤیاها را فراموش می‌کنند و نکته مهم این است که این رؤیاها فراموش و از ذهن آدم‌ها پاک نشوند. یادتان باشد رؤیایی که شما خودتان فراموشش می‌کنید، جایی برای تحقق در زندگی‌تان ندارد.

نشاط شکست به شیوه چرچیل

«موفقیت بدون ازدست‌دادن شور و نشاط در حال حرکت از شکست به شکستی دیگر است.» این را وینستون چرچیل می‌گوید. به اعتقاد او حتی موفق‌ترین آدم‌ها در جهان هم دچار چالش‌هایی مانند بیکاری، شکست عاطفی، تنهایی و بی‌پولی می‌شوند و فرق آنها با دیگران این است که به‌خاطر این شکست‌های مقطعی، دست از تلاش مداوم برنمی‌دارند. شما هم اگر شور و نشاط خود را برای رسیدن به موفقیت حفظ کنید، حتما میان شکست‌ها می‌توانید ردی از موفقیت را پیدا کنید. مشکل آدم‌های ناموفق این است که خودشان را میان شکست‌هایشان گم می‌کنند و به‌جای تلاش برای موفقیت به آنها دل می‌دهند.

پذیرش تغییر به شیوه داروین

چارلز داروین می‌گوید: «این قانون درست نیست که لزوما قوی‌ترین گونه موجودات زنده می‌مانند یا باهوش‌ترینشان دچار خطر نمی‌شوند. قانون درست این است که موجوداتی که بهترین پاسخ را به تغییر می‌دهند، حتما نجات پیدا می‌کنند.» به اعتقاد او، برای موفق‌شدن باید راهی برای پذیرش تغییرهای احتمالی پیدا کرد. همه موجودات در زمان حیاتشان با تغییرات زیادی مواجه می‌شوند که این تغییرات می‌تواند جوی و جغرافیایی باشند یا برای انسان‌ها تغییر شغل و میزان درآمدزایی. افراد موفق، کسانی هستند که در مقابل این تغییرات، بهترین واکنش‌های ممکن را نشان می‌دهند و در هر زمانی، مناسب با تغییر پیش‌آمده درست می‌چرخند و همسو می‌شوند.

نه گفتن به شیوه استیو جابز

«کار شما بخش زیادی از زندگی‌تان را به خود اختصاص می‌دهد و تنها راه رسیدن به رضایتمندی این است که کاری را انجام دهید که دوستش دارید. اگر هنوز کار موردعلاقه‌تان را پیدا نکرده‌اید، از کار فعلی‌تان دست بکشید و دنبالش بروید. خودتان را توجیه نکنید و دلایل مختلف را روی میز نگذارید. تا زمانی که کاری را انجام می‌دهید که دوستش ندارید، توقع نداشته باشید اتفاق خارق‌العاده‌ای برای شما بیفتد.» اینها را استیو جابز می‌گوید؛ مردی که در صنعت رایانه پیشرو بود. به اعتقاد جابز، بسیاری از مردم در حالی صبح تا شب خود را در محل کار می‌گذرانند که از کاری که انجام می‌دهند، تنفر دارند. بدون شک، انجام‌دادن هر کاری که با نفرت آمیخته شده باشد، خروجی رضایت‌بخشی ندارد. جابز می‌گوید: «زندگی، کوتاه‌تر از آن است که موفق نشویم و این موفقیت تنها جایی به دست می‌آید که شور، هیجان و عشق، موج بزند نه نفرت، خستگی و روزمرگی.» ایندیپندنت در واکنش به این حرف جابز می‌نویسد: «باید کمپینی راه بیندازیم و از آدم‌ها دعوت کنیم با عضویت در آن به کاری که دوستش ندارند، نه بگویند.»

کار سخت به شیوه توماس جفرسون

توماس جفرسون، سومین رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده آمریکا می‌گوید: «من فهمیدم که هرچقدر بیشتر کار کنم، شانس بیشتری به من روی می‌آورد.» به اعتقاد او، جمله «برای موفق‌شدن، سخت کار کنید.» یکی از کلیشه‌ترین عبارت‌هایی است که برای تشویق مردم به موفق‌شدن می‌توان به کار بُرد. او می‌گوید: «برای مردمی که موفق‌شدن یا نشدنشان را در گروی شانس می‌بینند، این جمله بهتر از هر چیز دیگری می‌تواند عاملی برای تشویقشان باشد.»

منبع : وقایع اتفاقیه