lemon-green-leaf-24315032

به‎لیمو در معالجه سوء هاضمه، نفخ، دردهای عصبی، سردردهای یک طرفه، سرگیجه و علائم سرماخوردگی بکار می رود

همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی برای خوشبو و معطر کردن گوشت، ماهی، انواع مربا، پوره و… به کار می‌رود. اسانس به‎لیمو در صنایع عطرسازی و تهیه ادکلن کاربرد دارد.

برگ و سرشاخه گلدار این گیاه، محرک، ضد تشنج، پایین آورنده درجه گرما (تب) در بیماری‌های گوناگون بوده و از برگ این گیاه مانند بادرنجبویه در رفع درد معده، تپش قلب، احساس صداهای مبهم در گوش، حالات عصبی و خستگی‌های روحی- روانی استفاده می‎شود.

این گیاه را از نظر تقویت معده، باید در ردیف بهترین داروها قرار داد و بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چای مصرف شود.

مصرف به‎لیمو همچنین باعث تقویت حافظه می‌شود و دهان شویه برگ‌های آن برای جلوگیری از پوسیدگی دهان مؤثر است. همچنین می‌توان پودر برگ‌های خشک شده آن را به بستنی اضافه کرد و برگ‌های خشک شده‌ آن می‎توانند سال‌ها عطر و بوی خوش خود را حفظ کنند.

به منظور تهیه آب آشامیدنی مطبوع (تیزان) باید 5 تا 10 گرم برگ به‎لیمو در 500 میلی‌لیتر آب ریخته شود، همچنین جهت مصرف همراه غذا یا به صورت دم کرده، یک تا 2 قاشق مرباخوری از برگ تازه در یک فنجان آب ریخته و 2 تا 5 فنجان در روز مصرف شود.

اسانس دارای اثر ضد باکتری بویژه بر روی میکروب‌های فلور دندان و بطور عمده انواع گرم مثبت مؤثر است.

منبع- ایسنا