جوانه ها مواد خوراکی با ارزشی هستند که از آن ها در انواع سالادها و یا غذا ها می توان استفاده کرد.در فرایند جوانه زدن بخشی از نشاسته، پروتئین و چربی موجود در دانه‌ها توسط آنزیم‌ها به ترکیبات ساده‌تر قندی، اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب تبدیل می‌شوند.در این مطلب قصد داریم به بررسی خواص درمانی جوانه ها بپردازیم.
از این رو جوانه‌ها قابلیت هضم و جذب راحتی دارند. کشورهای شرقی و غربی از جوانه‌ها، خصوصا جوانه یونجه به عنوان دارو جهت درمان افسردگی و همچنین اختلالات ناشی از بیماری‌های کبدی استفاده می‌کنند.
برخی پزشکان معتقدند که این جوانه‌ها به بهبود اشتها و همچنین افزایش دفع ادرار و در نتیجه دفع مواد زاید و تنظیم مایعات بدن کمک می‌کنند.
در برخی کشورهای شرقی از جوانه سبزیجات برای درمان زخم معده و درمان معتادین استفاده می‌شود.
فواید خاص جوانه‌هاجوانه‌ها و بیماری‌های تحلیل برنده
جوانه‌ها منبع ویتامین C، ویتامین A و فیتونوترینت‌های آنتی‌اکسیدانی چون کومارین، آنتوسیانیدین، زانتوفیل و لوتئین هستند.
کلیه ویتامین‌ها و فیتونوترینت‌های ذکر شده نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و برخی سرطان‌ها دارند.

جوانه‌ها و کلسترول بالای خون
ساقه یونجه و برگ‌های آن حاوی ماده‌ای شیمیایی به نام ساپونین 1 هستند.
این ماده باکاهش جذب کلسترول از روده‌ها، به کاهش کلسترول خون و در نتیجه پیشگیری از آترواسکلروز (سفت و نازک شدن دیواره سرخرگ‌ها) کمک می‌کند.
نتایج حاصل از مطالعات انجام شده بر روی مبتلایان به کلسترول بالا نشان می‌دهند که افزودن دانه یونجه به رژیم غذایی این گروه در کاهش کلسترول خون موثر است.
جوانه‌ها و سرطان
دانه یونجه و دانه سویا دارای ایزوفلاونوئیدهایی به نام دیادزئین 2 و جنیستئین 3 هستند.
این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی ویژگی‌هایی شبه استروژنی دارند که می‌توانند به گیرنده‌های استروژنی متصل شوند و در پیشگیری از سرطان سینه و غده پروستات موثر باشند.
از طرف دیگر جنیستئین باعث توقف تکثیر سلول‌های سرطانی و کاهش تشکیل رگ‌های خونی به سمت سلول‌های سرطانی جدید می‌شود.

 

منبع سلامت نیوز