dont-hangover-art

افسردگی در اشخاصی  که به بیماری های سخت و دراز مدت دچار هستند امری نرمال است. روماتیسم هم شامل بیماری های مزمن است که گاه سالیان طولانی با فرد همراه است و از آنجا که بیمار احساس می کند دچار بی استقلالی شده است خ، فعالیت های اجتماعی،انجام کار به تنهایی و پویایی اش کاهش یافته، مبتلا به افسردگی می شود.

 

 

توصیه ای که به بیماران روماتیسمی می شود این است که سعی کنند به فعالیتی مشغول شوند که از انجام آن لذت می برند. علت این توصیه آن است که درد زیاد باعث احساس افسردگی می شود و افسردگی خود عاملی است که تمرکز شما را بر درد بیشتر می کند و بالطبع شدت افسردگی بیشتر خواهد شد. بی خوابی، احساس خستگی مفرط و میل به تنهایی، تنها گوشه ای از نتایج چرخه درد و افسردگی برای شما خواهد بود.
اما کارشناسان می گویند که درمان افسردگی می تواند باعث حال خوش روحی شده و اضطراب، استرس و حتی تا حدودی درد فیزیکی روماتیسم را کمتر کند.

روماتیسم و افسردگی: فیزیولوژی درد

درد و افسردگی رابطه مستقیمی با هم دارند. نه تنها درد باعث افسردگی می شود بلکه افسردگی می تواند عامل تشدید درد باشد. از اینکه به افسردگی مبتلا هستید، خجالت نکشید. در اینکه درد افسرده کننده است شکی نیست. این یک مشکل ذهن-بدن است؛ در واقع آنچه که در بدن اتفاق می افتد بر ذهن تاثیر می گذارد اما ذهن بر روی مقدار انرژی فرد برای بهبودی از درد تاثیر می گذارد.
احتمال بروز افسردگی و روماتیسم در زنان بیشتر از مردان است اما نه به این معنا که شما مجبورید با هر دوی اینها زندگی کنید. در اینجا راه هایی را نشان می دهیم که به آرامش شما کمک می کند.آیا لازم است در ارتباط با افسردگی به پزشک مراجعه کنم؟
اگر با موراد زیر برخورد کردید وقت آن رسیده که به پزشک مراجعه کنید:
  • درد یا خستگی فعالیت های روزانه شما را محدود کرده است؛ مثل پخت و پز، لباس پوشیدن یا بیرون رفتن با دوستان.
  • شب ها نمی توانید بخوابید
  • در ارتباط با زندگی احساس بی ارزشی و ناامیدی می کنید
  • دوست دارید تنها باشید و خود را از مردم کنار می کشید
  • نمی توانید حواس خود را جمع کرده و روی موضوعات تمرکز کنید
بهتر است به زندگی تان فراتر از روماتیسم فکر کنید. رابطه شما با همسرتان، دوستان و همکاران چگونه است؟ آیا صبح با این فکر از خواب بلند می شوید که بخاطر درد یا بخاطر احساسی که نسبت به خود دارید، نمی توانید از رختخواب برخیزید؟
اگر بتوانید چیزهایی که باعث احساس افسردگی در شما شده است را مورد بررسی و کنکاش قرار دهید، می توانید راه خود را پیدا کرده و بفهمید که چه باید کرد. به چیزهایی فکر کنید که در گذشته باعث بهبودی شما می شد و اینکه اکنون و در این وضعیت چگونه آنها را بکار ببرید. و شاید لازم باشد چیزهای جدید تجربه کنید.

8 راه برای کنار آمدن با افسردگی

کارشناسان می گویند بسیار مهم است که با افسردگی و روماتیسم با هم کنار بیایید. در کنار داروهایی که برای درمان روماتیسم مصرف می کنید این فعالیت ها به تنهایی یا با هم می تواند کمک زیادی به درمان افسردگی کند.

1-مشاوره

درمان روان شناسی یا مشاوره به شما کمک می کند راه های جدیدی برای کنار آمدن با درد و استرس پیدا کنید. اغلب، افراد مبتلا به روماتیسم به درد اجازه می دهند زندگی شان را اداره کند. دردهای مزمن تمرکز فرد را محدود می کند، بنابراین شما همیشه در حال فکر کردن به درد هستید، چه زمانی که وجود دارد و چه زمانی که وجود ندارد. اما می توانید یاد بگیرید که توجه خود را به دیگر جنبه های زندگی متمرکز کنید که منبعی خوشی، ارزش و هدف هستند. این به معنای از بین رفتن درد نیست، اما در کاهش اثرات آن نقش بسزایی دارد. با پزشک خود صحبت کنید تا شما را به یک روانشناس که دارای تخصص کافی در مواجهه و کنار آمدن با دردهای مزمن است، معرفی کند.

2-حمایت

برخورداری از یک شبکه حمایتی خوب برای افراد مبتلا به روماتیسم بسیار مهم است. حتی با وجود همسر و یا دوستانی که قابل اتکا هستند، گروه های حمایتی می توانند محیطی فراهم کنند که گذراندن روز برای شما آسان تر شده و با همراهی افرادی که شرایط مشابهی چون شما دارند، کنار آمدن با بیماری راحت باشد.
fear-of-pain-slider_0

3-مدیتیشن

در مطالعه ای که در سال 2007 انجام شد، محققان دانشگاه مریلند اثر نوعی مدیتیشن به نام کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی یا Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) را در طول 6 ماه بر روی 63 بیمار مبتلا به روماتیسم بررسی کردند. آنها متوجه شدند که این روش پریشانی روانی را تا حدود یک سوم کاهش می دهد. مطالعات دیگر نیز فواید مدیتیشن را برای بیماری هایی که به شکل مزمن هستند، نشان داده است. و به نظر می رسد مدیتیشن به مبتلایان روماتیسمی کمک می کند با استرس کنار بیایند، استرسی که می تواند باعث شعله ور شدن علایم بیماری روماتیسم شود.

4-فعالیت

شاید به نظرتان ورزش آخرین چیزی باشد که باید انجام دهید، اما ورزش یکی از مهمترین مراحل درمان است. سعی کنید هر روز نوعی فعالیت فیزیکی داشته باشید، حتی اگر این فعالیت در حد بیرون رفتن و خرید روزنامه یا آوردن قبض آب و برق از درب منزل باشد. به خاطر بیماری روماتیسم شاید انجام برخی فعالیت ها مثل دویدن غیرممکن باشد، برای آن جایگزین بگذارید، مثلا شنا. ورزش علاوه بر اینکه به مفاصل انعطاف داده و به قلب سلامتی هدیه می کند، باعث آزادسازی اندورفین ها می گردد که مواد شیمیایی است که به مغز احساس خوب می دهد و ممکن است باعث کاهش افسردگی شود.5-داروهای ضد افسردگی
از بین بردن اضطراب، خستگی یا بی خوابی به کمک داروهای تثبیت کننده خلق و خو، به تسکین درد نیز کمک می کند. برخی داروهای ضد افسردگی دارای ویژگیهای مسکّنی نیز هستند. با مراجعه به پزشک و شرح حالتان، برای شما داروی ضد افسردگی تجویز می شود که متناسب با شرایطتان باشد.

6-خواب

اگر درد خواب تان را بهم زده، بهتر است قبل از رفتن به رختخواب یک مسکن مصرف کنید. برخی داروهای ضد افسردگی نیز به بهبود خواب کمک می کنند.

7-خوش باشید

کارهایی انجام دهید که به شما احساس خوبی می دهد. توصیه می شود مطالعه، گوش دادن به موسیقی، یک حمام طولانی، ملاقات یک دوست و فعالیت هایی از این دست را هر روز در برنامه خود داشته باشید. به این ترتیب از افتادن در چرخه درد، تمایل به تنهایی و فعالیت کمتر در امان خواهید ماند.

8-مدیریت

افسردگی باعث می شود هرکاری در نظرتان سخت بیاید، پس بهتر است کارها را تقسیم کنید. اگر خانه نیاز به نظافت دارد، ابتدا با مساحت کوچکی شروع کنید. به جای فشار آوردن به خودتان و پیاده روی مسافت های طولانی، پیاده روی کوتاهی داشته باشید. اگر کنار آمدن با افسردگی و روماتیسم با هم برایتان دشوار است، به یکی بپردازید.
ممکن است برای رسیدن به اهدافی که برشمردیم نیاز باشد کمی به خودتان فشار بیاورید، اما مطمئن باشید پس از آن احساس بهتری خواهید داشت./