frozen-greek-yogurt-1_0

ممکن است تاکنون توت‌فرنگی‌های خوش‌رنگی را که خیلی بزرگند ودرخشانی جالبی دارند دیده باشید.

توت فرنگی های گوشتالویی که مرکزشان توخالی است و وقتی آن را فشار می دهیم مثل لاستیک به حالت اولیه برمی گردد و معمولا طعم مطلوبی ندارد و شیرین نیست! بسیاری از افراد می گویند حتما به این توت فرنگی ها هورمون زده اند که تا این حد درشت و زیبا شده اند.

برخی هم این گونه فکر نمی کنند و معتقدند میوه هر چه درشت تر و ظاهر زیباتری داشته باشد و در اصطلاح ویترینی و مجلسی تر باشد، دیدن و خوردن آن دلچسب تر است. سوال اینجاست که آیا توت فرنگی ها به واسطه هورمون ها درشت می شوند؟ این که می گویند برای تازگی و ماندگاری بیشتر توت فرنگی، از قارچ کش های قوی استفاده می شود تا چه میزان صحت دارد؟ آیا آلودگی های سمی توت فرنگی با آبشویی از بین می رود یا باید از مواد ضدعفونی کننده استفاده کرد؟

امان از این توت فرنگی ها

توت فرنگی به دو روش گلخانه ای و مزرعه ای (روباز) پرورش می یابد که معمولا توت فرنگی های درشت گلخانه ای است در هر فصل سال حتی فصل سرما تولید و عرضه می شود، اما درباره این که به توت فرنگی های درشت هورمون می زنند یا نه، باید بدانید علت بزرگ و یکدست بودن برخی از انواع توت فرنگی ها به دلیل استفاده از هورمون یا ماده ای خاص نیست و به گونه و جنس آن بستگی دارد، یا آن که به دلیل اصلاحات ژنتیک که روی بذر میوه انجام می دهند، درشت می شود.

نکته قابل توجه آن که هم اکنون اندازه و ظاهر میوه بیش از عطر و طعم آن مدنظر مصرف کننده است و به همین دلیل، انواعی از توت فرنگی های وارداتی و برخی انواع داخلی که بدون نظارت عرضه می شوند به طور غیرطبیعی درشت شده اند و احتمال آن که به این توت فرنگی ها هورمون زده باشند، زیاد است.

برای آن که از خطرات احتمالی توت فرنگی های درشت در امان بمانید، بهتر است از همان توت فرنگی های ریز مزرعه ای که عطر و طعم بهتری دارد و از نظر خواص به مراتب از توت فرنگی های گلخانه ای بهترند، استفاده کنید.

سم توت فرنگی با ضد عفونی کننده ها از بین نمی رود

به باور برخی افراد توت فرنگی های گلخانه ای چون با خاک در تماس نیستند، آلودگی ندارند و حتی چون ظاهر آن براق و تمیز به نظر می رسد از شستن آن اجتناب می کنند. غافل از آن که توت فرنگی محصولی است که در گروه آلوده ترین میوه ها قرار دارد. شاید بپرسید چرا؟ در طول مدت رشد، امکان آفت زدگی هر محصولی وجود دارد. به همین دلیل سموم دفع آفات ازجمله ترکیباتی است که براحتی در دسترس کشاورز قرار می گیرد که اگر دوز مصرفی یا زمان و نحوه استفاده از این سموم بدرستی اجرا نشود، محصول مسمومیت زا می شود و توت فرنگی یکی از این محصولات است که چون نظارت دقیقی در زمان سمپاشی آن صورت نمی گیرد، برخی انواع آن بشدت ناسالم و بار آلودگی آن بالاست.

لازم است بدانید سموم دفع آفات به دلیل بافت ظریف و خلل سطح توت فرنگی براحتی در بافت میوه نفوذ می کند و در اثر آبشویی یا استفاده از ترکیبات ضدعفونی کننده خارج نمی شود و از بین نمی رود. ضدعفونی کننده ها تنها قادر به از بین بردن میکروب ها و انگل ها هستند و هیچ اثری روی سموم ندارند و از طرفی ماندن طولانی مدت توت فرنگی در محلول های ضدعفونی کننده موجب متلاشی شدن بافت میوه می شود و ضرر را دوچندان می کند. این معضل در توت فرنگی های مزرعه ای نیز وجود دارد و نباید تنها به نوع گلخانه ای آن بدبین بود.

مقوله قارچ کش ها جدی تر است

شاید تعجب کنید وقتی بفهمید به توت فرنگی هم مواد نگهدارنده می زنند تا خراب نشود و تازه بماند! توت فرنگی یکی از میوه هایی است که تازگی آن بیشتر مد نظر مشتری است و اگر این میوه لک دار، سیاه و له باشد، محال است به طرف آن بروید و بخرید.

خوب است بدانید توت فرنگی بسرعت فاسد می شود، یعنی اگر محصول صبح چیده شود تا اواخر همان روز تازگی و کیفیت خود را از دست می دهد و بتدریج نوعی کپک خاکستری روی آن رشد و محصول را نرم و له می کند.

بنابراین اغلب کشاورزان برای ماندگاری و جذابیت بیشتر توت فرنگی از قار چ کش های قوی استفاده می کنند. این توت فرنگی ها، هم می تواند تولید داخل باشد و هم وارداتی. این موضوع درباره توت فرنگی های ریز و درشتی که به صورت جعبه ای در کنار جاده ها به فروش می رسد بیشتر صدق می کند.

واقعیت این است، اغلب توت فرنگی های کنار جاده ای به نازل ترین قیمت از کشاورز خریداری و از سوی دستفروشان در جعبه چیده می شود و همان جعبه را به طور کامل در محلول های قارچ کش وارد می کنند. معمولا این توت فرنگی های ظاهرا سالم و تازه، چند روزی بخوبی قابلیت نگهداری دارند و چون این موضوع بسیار خوشایند مصرف کننده است، با وجود آن که به قیمت بالا فروخته می شود، بسیار مورد استقبال افراد قرار می گیرد. لازم است بدانید قارچ کش ها و برخی انواع سموم دفع آفات تا 15 روز در محصول باقی می ماند و باعث ایجاد مسمومیت مزمن گوارشی و عصبی در افراد می شود و مصرف طولانی مدت آن موجب ایجاد فعل و انفعالات نامطلوب در سلول های بدن و در نهایت بروز انواع سرطان و تومورهای خوش خیم و بدخیم می شود.

بنابراین تا حد امکان توت فرنگی های ریز و مزرعه ای را از اماکنی همچون بازارهای روز میوه و تره بار ـ که نظارت بیشتری روی محصولات دارند ـ تهیه کرده، از خرید توت فرنگی هایی که درشتی آن باعث حیرت تان می شود اجتناب کنید و به یاد داشته باشید در زمان شست وشو کلاهک سبز توت فرنگی را جدا کنید، چون زیر این کلاهک منبع اصلی آلودگی های پنهان است.

بهتر است مصرف شیرینی ها، دسرها و بستنی های حاوی توت فرنگی را به دلیل آلودگی های احتمالی، برای کودکان زیر پنج سال ـ که در مقایسه با بزرگسالان سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و سلول ها و بافت های بدنشان در حال رشد و شکل گیری است ـ محدود کنید.

منبع :جام جم آنلاین