با چه عواملی فرد به کما می رود ؟دلایل ایجاد این عارضه در بیماران مختلف چیست ؟این حالت چه اعضایی از بدن را درگیر میکند و با چه روشهایی برطرف خواهد شد پس از کما چه اتفاقاتی در بدن خواهد افتاد.

 عضو هیأت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران با تشریح دلایل ایجاد در کما در افراد به فواید فیزیوتراپی بعد از کما پرداخت و گفت: مطالعات نشان داده که اگر سیستم مغزی آسیب دیده وادار به فعالیت شود بهبودی و کارایی آن افزایش می‌یابد.

ودیعه موثقی ، درباره کما و اهمیت فیزیوتراپی در بیمارانی که دچار کما اظهار داشت: کما کاهش شدید سطح هوشیاری است که در آن بیماران به محیط اطراف پاسخ هدفمند نمی‌دهد و نمی‌توان او را بیدار کرد.

وی درباره دلایل کما که مربوط به سکته مغزی، دارویی – فشار بالا – خونریزی داخل جمجمه است به اهمیت فیزیوتراپی به موقع در بیماران کمایی اشاره کرد و گفت: اگرچه سلول‌های مغز قادر به ترمیم و تقسیم شدن نیستند اما بعد از هر آسیبی توانایی سازماندهی مجدد یا انعطاف پذیری را عصبی دارند و مطالعات نشان داده است که اگر سیستم مغزی آسیب دیده وادار به فعالیت شود بهبودی و کارایی آن افزایش می‌یابد که به همین دلیل نقش فیزیوتراپی بیشتر اهمیت می‌یابد.

موثقی ادامه داد: البته این انعطاف پذیری چون هدایت شده و تحت کنترل نیست فیزیوتراپیست با درمان صحیح است، خاصیت سلول‌های مغزی را در جهت درست هدایت می‌کند و چون طبق تحقیقات مغز زمان و فرصت زیادی برای این امر ندارد شروع به موقع و سریع فیزیوتراپی بسیار مهم است، البته لازم است که توسط فیزیوتراپیست همه مفاصل و عضلات بیمار بررسی شود.

عضو هیأت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران عنوان کرد: همچنین باید پوست بیمار از نظر شروع و وجود زخم بررسی شود و بعد با توجه به آناتومی و عملکرد عضلات و مفاصل فیزیوتراپیست باید برنامه درمانی خود را بر حرکت و تمرینات اندام‌ها متمرکز کند و با توجه به شرایط بیمار وضعیت‌های صحیح را به اندام‌های بدن بیمار بدهد.

موثقی تصریح کرد: هرگونه وضعیت اشتباه منجر به سفتی و الگوهای غلط وضعیتی و اختلال در میزان بهبودی و کیفیت آن می‌شود و یکی از موارد مهم مواظبت از کارایی ریه بیمار و حفظ حجم ریه است که با روشهای مختلف علمی فیزیوتراپیست به بهبود تنفس بیمار کمک می‌کند و با کاهش و تخلیه ترشحات ریه بیمار از عفونت‌های ثانویه بیمار جلوگیری می‌شود که خود این امر مانع عوارض بعدی برای بیمار می‌شود.

عضو هیأت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران خاطرنشان کرد: فیزیوتراپیست به نقاطی که ممکن است بر اثر فشار و بی‌حرکتی دچار زخم بستر شود توجه ویژه کرده و با وضعیت مناسب و ماساژ تخصصی مانع آسیب پوست بیمار می‌شود و همه این دلایل سبب می‌شود که فیزیوتراپی در زمان مناسب نقش پُررنگی در افزاش بهبود بیمار و افزایش توانایی‌های بیمار داشته باشد.

 تسنیم