وظیفه گوش دریافت صدا است و این عضو بدن اندامی حسی میباشد.1-داخلی2-میانی3-خارجی،این 3 مورد 3 قسمت تشکیل دهنده گوش هستند.درک میان ۲۰ تا ۲۰۰۰۰ هرتز توسط گوش امکانپذیر است و اگر گوش نتواند صداها را به انسان منتقل کند درصد مهمی از زندگی روزمره مان به تعویق خواهد افتاد و باعث مشکلات متعددی میشود.

محققان برزیلی طی یک مطالعه کوچک و مقدماتی بیان کردند که استفاده از هورمون اکسی‌توسین در بینی، می‌تواند به کسانی که از وزوز مزمن گوش رنج می‌برند، کمک کند.

به نقل از WebMD، به اکسی‌توسین، «هورمون عشق» هم می‌گویند چراکه باعث افزایش روابط اجتماعی می‌شود. این هورمون می‌تواند باعث تخفیف زنگ‌زدن‌ها و وزوزهای آزاردهنده گوش شود.

محقق راهبر مطالعه، دکتر اندریا آزودو، از دپارتمان گوش و حلق و بینی دانشگاه سائوپائولو، گفت: «اکسی‌توسین در مغز و گوش عملکردی دارد که ممکن است به درمان وزوز گوش کمک کرده و آسودگی فوری فراهم آورد.»

با این حال آزودو می‌گوید مشخص نیست که اکسی‌توسین چه‌طور به کاهش وزوز گوش کمک می‌کند. او گمانه‌زنی کرد که این امر شاید مربوط به اثر اکسی‌توسین در گوش و مرتبط با تظیم مایع گوش درونی باشد و شاید اثری در مغز مرتبط با ناقل عصبی دوپامین داشته باشد.

آزودو گفت: «وزوزو گوش در برخی بیماران ناپدید شد و یا به حد غیرآزاردهنده‌ای رسید. پس از پایان دوره درمانی، وزوز گوش در برخی افراد کاهش‌یافته باقی ماند و در برخی افزایش داشت که این قضیه در هر درمانی معمول است.»

اگرچه اکسی‌توسین به نظر بی‌خطر می‌آید، اما اثرات بلندمدت آن مشخص نیست.

آزودو می‌گوید: «ما هیچ اثر جانبی‌ای مشاهده نکردیم اما به مطالعات بیشتر و بزرگتری نیاز است تا نقش اکسی‌توسین در درمان وزوز گوش تثبیت شود.»

منبع : سلامانه