در مرحله چهارم رژیم دیسفاژی چه موادغذایی جدیدی وجود دارند تاثیرات هریک بر بدن بیماران به چه صورت خواهد بود این رژیم از نرم ترین خوردنی های موجود تهیه شده است برخی از این خوراکی ها نسبت به مرحله دوم تغییر یافته اندو نسبت به مرحله قبل متفاوت تر و نرمال تر هستند .

مرحله چهارم: رژیم نرمال تغییر یافته

برای بیمارانی کاربرد دارد که دچار اختلال خفیف در انجام مرحله آماده سازی در دهان هستند. این بیماران قادر به جویدن مواد غذایی نرم می باشند، بنابراین رژیم غذایی بر پایه رژیم نرم تنظیم می شود.

♦ مشخصات عمومی رژیم:

  • حاوی مواد غذایی نرم است که نیاز به خرد کردن ندارند.
  • مواد غذایی سرخ کرده و انواع مغزها غیر مجاز است.
  • انواع مایعات و داروها بر حسب تحمل قابل مصرف هستند.
  • ممکن است آب و مایعات، پیش از مصرف نیاز به تغلیظ داشته باشند.

♦ مواد غذایی رژیم نرمال تغییر یافته:

  • نان های نرم یا کمی تست شده (نان های سفت مانند سوخاری غیر مجاز است)، غلات صبحانه مانند برشتوک، برنج، ماکارونی، سیب زمینی
  • تخم مرغ هر نوع طبخ
  • انواع میوه تازه یا کمپوت شده بدون پوست سفت، آبمیوه، عصاره میوه تازه پوست کنده، خشکبار نرم در صورت تحمل
  • سبزی های پخته نرم، سبزی های خام نرم، سالاد
  • انواع چربی ها در صورت تحمل
  • گوشت های نرم، گوشت چرخ کرده، کره بادام زمینی ساده (بدون مغز)
  • انواع سوپ
  • انواع دسر و آب نبات نرم (دسرهای حاوی کارامل که کش می آید غیر مجاز است)
  • انواع نوشیدنی در صورت مخلوط کردن با محصولات تجارتی مخصوص تغلیظ مایعات
  •  سایر مواد غذایی بر حسب تحمل بیمار مصرف شود. (چیپس و ذرت بو داده غیر مجاز است)

◊ نمونه رژیم غذایی نرمال

صبحانه:

  • غلات آماده صبحانه با شیر و شکر، تخم مرغ نیمرو، نان تست، کره یا مارگارین، موز رسیده

ناهار:

  • سوپ سبزی، مرغ پخته نرم همراه با سس غلیظ تهیه شده از آب مرغ، برنج به صورت کته، هویج پخته، فرنی، کمپوت میوه

شام:

  •  سوپ مرغ، گوشت نرم، پوره سیب زمینی، لوبیا سبز پخته، ماست، کمپوت میوه، کیک شکلاتی

ادامه مطالب در لینک های زیر:

رژیم دیسفاژی

رژیم دیسفاژی مرحله دوم

رژیم دیسفاژی مرحله سوم


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام