براساس یک مطالعه جدید، از هر 6 نفر از جوانان در آمریکا، یک نفر به خاطر مسائلی چون استرس، اضطراب، افسردگی و بیخوابی از داروهای روانپزشکی استفاده می کند. محققان دریافتند در سال 2013 نزدیک به 17 درصد از بزرگسالان یک یا چند نسخه داروهای ضد افسردگی مانند (ZOLOR) زاناکس، داروهای آرام بخش و داروهای خواب آور مانند Ambien و Xanax  یا داروهای ضد روان پریشی برای درمان اسکیزوفرنی و اختلال دو قطبی را همراه خود دارند.

بسیاری از این داروها باعث گوشه گیری می شوند وحتی مصرف آنها در طولانی مدت اعتیاد آور است و همانند مخدر عمل می کنند. بنابراین مصرف این داروها نیاز به بررسی بیشتر و دقیق تر دارد. از آنجا که اکثر این داروها توسط پزشکان مراقبت های اولیه و به روانپزشکان نوشته می شود، بیماران دقیقاً نمی دانند چه مراقبتی برای سلامت ذهنی خود نیاز دارند. استفاده از داروهای روان گردان باعث افزایش نگرانی در ایالات متحده شده است  که هم به دلیل عدم وضوح هدف پزشکی و هم به خاطر افزایش هزینه های سلامت است.

نیومن  می گوید: دسترسی به روانپزشکان و درمان روانی مناسب، یک مسأله مهم و حیاتی در مراقبت های بهداشتی ایالات متحده است. حدوداً 1 تا 6 درصد افرادی که از این داروها استفاده می کنند، 12 درصد آنها گفته اند که داروهای ضد افسردگی گرفته اند در حالیکه 8 درصد این داروها به عنوان داروهای ضد اضطراب یا آرام بخش استفاده می شوند و 2 درصد این داروها آنتی سایکوتیک بوده است.

سفید پوستان حدود 2 برابر بیشتر از سیاه پوستان از این داروها مصرف می کنند (21درصد) و فقط 5 درصد از آسیایی ها از این داروها استفاده می کنند. محققان می گویند نمی توانند توضیح دهند که چرا سفید پوستان از این داروها بیشتر مصرف می کنند. از هر ده نفری که از این داروها استفاده می کنند، حدود 8 نفر برای طولانی مدت این داروها را به کار می برند.

همچنین براساس گزارشات با افزایش سن میزان مصرف این داروها افزایش یافته است به طوری که حدود یک چهارم این داروها در فاصله سنی 60 تا 85 سال، مصرف می شود. در حالیکه 9 درصد آنها در بازه سنی 18 تا 39 سال مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این زنان، بیشترین مصرف کنندگان این داروها، نسبت به مردان هستند. در میان ده نسخه روانپزشکی، 6 نسخه آن مربوط به داروهای ضد افسردگی بوده است. مانند سرترالین، سی لاکس، پروزاک . دولوکستین، فلوکستین و تزازودون.

مدیر کودک و روانپزشکی نوجوانان در بیمارستان زوکر می گوید: میزان شیوع اختلالات روانی در بزرگسالی 25 درصد در هر دوره 12 ماهه است. این آمار نشان می دهد که بسیاری از افراد دارای معیارهای اختلال روانی هستند؛ ولی این به معنی درمان با داروهای روانپزشکی نیست.

عدم دسترسی به خدمات بهداشت و روان یا روانشناسان ماهر و ترس از بیماری، دلایلی است که افراد از مراجعه زود هنگام به مراکز درمانی خودداری می کنند و نسبت به آن مقاومت نشان می دهند. آموزش بیشتر، در مورد استفاده صحیح از دارو و همچنین بهینه سازی شیوه های درست تجویز، راه کارهایی هستند که برای جلوگیری از عوارض ناشی از داروها باید به کار بست. پزشکان مراقبت های اولیه، نیز می توانند با غربالگری سلامت روان در معاینات سالانه کمک کنند.

منبع: دکتر سلام