امروزه با پیشرفت علم و فناوری روش های جدیدی برای تشخیص بیماری ها ابداع شده است. تشخیص به موقع بیماری می تواند فاکتور بسیار مهمی در بهبود بیماری ها باشد. یکی از روش های تشخیص بیماری از راه هوای تنفسی است. البته این روش در گذشته و درطب سنتی نیز صورت می گرفته است. اما امروزه این روش به صورت بسیار مدرن تر و دقیق تر با استفاده از هوای دمی صورت می پذیرد. با دکتر سلام همراه باشید.

یک تیم از محققان بین‌المللی توانستند انواعی را از مواد شیمایی پیدا کنند که در هفده بیماری متفاوت انسان از طریق هوای تنفسی او دفع می‌شود تا به‌این‌ترتیب یک‌قدم دیگر به تشخیص بیماری‌ها از راه بررسی هوای دمی نزدیک‌تر شوند.

تشخیص بیماری‌ها از راه هوای تنفسی چیز جدیدی نیست. در طب قدیم می‌توان مثال‌های فراوانی یافت که با بوئیدن هوای بازدمی نوع بیماری تشخیص داده می‌شد ولی اینک محققان سنسورهایی ساخته‌اند که می‌تواند مواد شیمیایی را در مقادیر بسیار کم حس کند.
محققان با استفاده از نانولوله‌های کربنی و ذرات طلا توانسته‌اند سنسورهایی تولید کنند که سیزده ماده شیمیایی مختلف را در هوای بازدمی حس می‌کند. آن‌ها می‌گویند، نسبت این مواد در بیماری‌های مختلف متفاوت است و با اندازه‌گیری این مواد توانسته‌اند بسیاری از بیماری‌ها را با دقت حدود 86 درصد تشخیص دهند.
محققان می‌گویند، در آینده‌ای بسیار نزدیک می‌توانند با کمک یک دستگاه پرتابل به‌اندازه یک گوشی همراه و فقط با آنالیز هوای بازدمی هر انسان بیماری‌ها او را حتی در مراحل اولیه تشخیص دهند، بدون اینکه نیاز به بسیاری از آزمایش‌های پرهزینه و خطرناک وجود داشته باشد.

 
منبع: شفا آنلاین