به افراد سالمند توصیه می کنیم از ورزش و فعالیت بدنی غافل نمانند بیماری پارکینسون و آلزایمر با عدم تحرک کافی ایجاد می شوند می خواهیم در این بخش با روش های مراقبت در برابر ابتلا به زوال عقل آشنا شویم و راهکارهای درمانی موثردر این زمینه را مورد بررسی قرار دهیم با ما همراه باشید .

پزشکان معتقدند که نداشتن فعالیت بدنیِ کافی می‌تواند همچون داشتن پیش‌زمینه ژنتیکیِ ابتلا به زوال عقل، در بروز این بیماری موثر باشد.

مطالعه اخیر روی بیش از ۱۶۰۰ فرد بزرگسال ۶۵ سال به بالا نشان داد افرادی که زندگی کم تحرکی دارند همچون دارندگان جهش ژنی “آپولیپوپروتئین E” که احتمال ابتلا به زوال عقلی را افزایش می‌دهد در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

محققان کانادایی دریافتد افرادی که ورزش می‌کنند نسبت به افراد دیگر کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.

جنیفر هیس، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه مک مستر در انتاریو کانادا گفت: نداشتن تحرک جسمی می‌تواند به طور کامل تاثیرات حفاظتی ژن‌های سالم را از بین ببرد.

هرچند این مطالعه تایید نکرده که نداشتن فعالیت جسمی موجب می‌شود خطر زوال عقل افزایش یابد و فقط مشخص شده که بین این دو فاکتور ارتباط وجود دارد.

محققان معتقدند جهش آپولیپوپروتئین E جدی‌ترین فاکتور خطرزای ژنتیکی برای زوال عقل (دمانس) عروقی، بیماری پارکینسون و آلزایمر است. همچنین افرادی که دچار این جهش ژنتیکی هستند سه تا چهار برابر بیش از افراد دیگر در معرض خطر زوال عقل قرار دادند.

ایسنا