پس از سپری شدن ترم دانشگاهی در ایران و نزدیک شدن به ایام انتخاب واحد دانشجویان سراسر کشور سامانه سجاد که مخصوص دانشگاه جامع علمی کاربری است دچار اختلال عدم در دسترس بودن در نسخه موبایل شده است که این موضوع باعث اعتراض دانشجویان این دانشگاه شده است.

استفاده از خدمات سامانه جامع دانشگاه علمی کاربردی “سجاد” توسط تلفن همراه همچنان امکان‌پذیر نیست و این وضعیت همزمان با اعلام نمرات نیمسال اول تحصیلی و آغاز انتخاب واحد، موجب نگرانی و اعتراض بسیاری از دانشجویان این دانشگاه شده است.

به گزارش ایسنا، دانشگاه علمی کاربردی هفته گذشته در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که استفاده از مرورگرهای تلفن همراه باعث اختلال در ارائه خدمات سامانه جامع آموزشی دانشگاه علمی کاربردی «سجاد» شده و امکان ورود به این سامانه از طریق تلفن همراه موقتا غیرفعال شده است.

روابط عمومی این دانشگاه در توضیحات خود اضافه کرد:  “طراحی صفحات مخصوص تلفن همراه در حال انجام است که پس از رفع مشکل این امکان مجدد فعال می‌شود در همین زمان از کاربران  درخواست کرد  تا رفع کامل مشکل از مرورگرهایی مانند کروم، فایرفاکس و نظایر آن در کامپیوتر استفاده کنند”.

این مشکل با گذشت بیش از یک هفته همچنان رفع نشده و روند فعالیت‌های آموزشی دانشجویان این دانشگاه را با مشکل مواجه کرده است. بسیاری از دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی از این وضعیت نگران هستند چرا که امکان دسترسی به مرورگرهای دیگر بجز تلفن همراه برای بسیاری از آنها فراهم نیست.

دیدگاه دانشجویان در ارتباط با اختلال ارائه خدمات سامانه “سجاد”

به گزارش ایسنا،‌ تعداد زیادی از مخاطبان ایسنا طی چند روز گذشته در تماس با ایسنا، با گلایه از وضع موجود، خواستار رفع این اختلال برای مشاهده نمرات نیم‌سال اول و انجام انتخاب واحد شدند.

حسن زاده یکی از دانشجویان دانشگاه علمی و کاربردی در این زمینه می گوید: به این موضوع توجه نشد که با قطع امکان استفاده موبایلی از سامانه، دانشجویانی که در منزل رایانه ندارند چگونه باید از وضیعت نمرات خود اگاه شوند یا چطور باید انتخاب واحد کنند؟ این در حالیست که ممکن است دسترسی به کافی نت نداشته باشند.

در ادامه معین یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه علمی و کاربردی به ایسنا گفت: از پایان ترم گذشته تا قبل از امتحانات این ترم فرصت کافی برای ترمیم مشکلات مربوط به سامانه ثبت نام دانشگاه وجود داشت، اما دانشگاه در پایان ترم و زمانی که دانشجو نیاز به دیدن نمرات ترم و ثبت نام برای ترم آینده را داشت اعلام کرد که این سامانه با مشکل مواجه است و تاریخی برای رفع این مشکل نیز اعلام نکرد و حالا دانشجو برای هر نمره باید۲۰۰۰ هزار تومان هزینه کافی نت پرداخت کند.

حسین مافی یکی دیگر از دانشجویان معترض در این رابطه به ایسنا می گوید: دانشگاه علمی کاربردی با این مشکل دانشجویان پرتعداد خود را سرگردان کرده است. امیدوارم با تلاش مسئولین هرچه زودتر مشکل ایجاد شده رفع شود؛ چرا که در حال حاضر بسیاری از دانشجویان در پی بازدید از نمرات خود هستند.

علی از دیگر دانشجویان دانشگاه علمی و کاربردی در پیام خود به ایسنا گفته است: دانشگاه علمی کاربردی باید حداقل تاریخ رفع مشکل این سامانه را اعلام کند چرا که اکنون زمانی است که باید واحدها نمرات را اعلام کنند همچنین زمان انتخاب واحد و نیاز به مراجعه دانشجو به سامانه سجاد بیش از سایر ایام ترم است.

در ادامه رضا از دیگر دانشجویان در این رابطه به ایسنا می گوید: درحال حاضر از طریق رایانه نیز به سختی می‌توانیم وارد سامانه سجاد شویم و دانشگاه هم جوابگوی سئوالات تلفنی دانشجویان نیست لطفا هرچه زودتر مشکل سایت را بر طرف کنید تا بتوانیم از طریق تلفن همراه نیز وارد سایت دانشگاه شویم.

یکی دیگر دانشجویان ضمن ابراز نگرانی از وضعیت ایجاد شده در ارتباط از طریق موبایل با سامانه سجاد، گفت: طبق اعلام دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه از آنجا که استفاده از مرورگرهای تلفن همراه موجب اختلال در ارائه خدمات سامانه جامع آموزشی دانشگاه علمی کاربردی (سجاد ) شده است استفاده از این سامانه از طریق تلفن همراه مقدور نیست. سئوال این است موبایل چگونه می تواند موجب اختلال در سامانه شود بیان این موضوع آن هم درعصر ارتباطات که گوشی‌های هوشمند جایگزین کامپیوتر می شوند جای تعجب و سوال است و اگر منظور انتقال ویروس از طریق گوشی است که باید گفت این موضوع ارتباطی با موبایل ندارد.

 در ادامه سلیمان پور در این رابطه به ایسنا می گوید: امروزه ابتدایی ترین نوع سایت ها هم که با اسکریپت های آماده همچون جوملا و وردپرس طراحی و راه اندازی می شوند به صورت واکنش گرا (responsive) هستند و به صورت اتوماتیک بر اساس ابعاد صفحه نمایش تغییر می کنند چه رسد به سامانه های دانشگاهی که توسط تیم‌های حرفه ای برای ترافیک بالا و دیوایس‌های مختلف برنامه نویسی شده اند.

وی در ادامه گفته است: چه معنایی دارد سایت مهم و حساسی مثل سامانه “سجاد” در موقعیتی حساس با نمایش در موبایل و تبلت دچار مشکل شود و چرا این مشکل در ترم های قبل پیش نیامده بود؟ چرا دست اندر کاران حالت responsive سایت را غیر فعال نمی کنند و آن ر روی desktop only تنظیم نمی کنند تا کاربران دچار سردرگمی نشوند و نیازی به تغییر تنظیمات مرورگر گوشی موبایل نباشد؟

فاطمه کریمپور یکی دیگر از دانشجویان علمی کاربردی نیز با ابراز نگرانی درباره ادامه اختلال سامانه سجاد به ایسنا گفت: من جزو دانشجویانی هستم که در منزل رایانه ندارم و قطعا با این شرایط برای انتخاب واحد با مشکل مواجه خواهم شد اگر چه به جرات می توانم بگویم 90 درصد دانشجویان امور آموزشی خود را از طریق تلفن همراه انجام می دهند.

منبع/ایسنا