سماق یکی از ادویه ها و طعم دهنده هایی است که افراد بسیاری با شنیدن نام آن به یاد کباب می افتند.در این مطلب قصد داریم شما را با خواص اعجاب انگیز این ادویه آشنا نماییم.تحقیقات محققان نشان می دهد سماق دارای خواص ضد تومور است.به طوریکه از عصاره ی آن در درمان سرطان سینه استفاده می شود.


از این رو این ادویه یکی از ادویه های موثر در پیشگیری و درمان سرطان ها به شمار می آید. این خاصیت سماق ناشی از سطح بالای آنتی اکسیدان ها در آن می باشد.

سماق

سماق یکی از ادویه های پرکاربرد در سراسر جهان است که در طبخ بسیاری از غذاها نیز کاربرد دارد. این ادویه یکی از ادویه های دارویی نیز به شمار می رود, چرا که دارای ترکیبات بسیار قدرتمند است که با بسیاری از بیماری ها مقابله می کند. خواص ضد قارچی, ضد میکروبی, ضد التهابی و آنتی اکسیدانی از جمله مهمترین خواص سماق محسوب می شوند. در ادامه خواص این ادویه به طور کامل شرح داده می شود

خواص سماق برای حفظ سلامت قلب و مغز

سماق سرشار از ویتامین C و دیگر ترکیبات شیمیایی گیاهی است که جزء آنتی اکسیدان های قوی در طبیعت به شمار می روند. آنتی اکسیدان ها از ترکیباتی هستند که صدمات ناشی از رادیکال های آزاد در بدن را خنثی می کنند. از این رو در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی, سکته مغزی و دیابت نقش دارند. از آن جایی که سماق مانندزردچوبه دارای بالاترین سطح از این  ترکیبات می باشد, یکی از مهمترین خواص سماق, خواص آنتی اکسیدانی آن است.

بیماری های التهابی قابل درمان با سماق

بروز التهابات در بخش های مختلف بدن مسبب بسیاری از بیماری ها است. بنابراین در صورتی که از این التهابات پیشگیری شود, خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها کاهش پیدا می کند. سماق و عصاره آن دارای خواص ضد التهابی می باشند. این ادویه به کاهش تب کمک می کند. سماق تاثیرات بزرگ مثبتی در تسکین ورم مفاصل, کاهش التهاب پوست و رفع مشکلات تنفسی مانند برونشیت، سرماخوردگی، و آنفولانزا دارد. ضماد ساخته شده از برگ های سماق برای درمان خارش پوست استفاده می شود. جویدن برگ های این ادویه برای درمان گلو درد, التهاب لثه و لب موثر است.

خواص سماق برای ضد عفونی کردن سبزیجات و میوه ها

سماق دارای خواص ضد میکروبی است. این خاصیت سماق می تواند با باکتری هایی نظیر باکتری سالمونلا مبارزه کند. شستشوی  سبزیجات و میوه ها با آب مخلوط شده با عصاره سماق یکی از روش های پاکسازی آن ها از باکتری ها و میکروب ها می باشد. این خاصیت سماق ناشی از وجود اسید گالیک متیل در ان است. در طب سنتی یکی از مهمترین خواص سماق, خاصیت ضد عفونی کنندگی  آن است.

خواص ضد قارچی سماق

برخی تحقیقات ثابت کرده اند دانه های سماق با قارچ آسپرژیلوس که موجب عفونت ریوی و عفونت سایر ارگان های بدن می شود, مبارزه  می کنند. در واقع یکی از مهترین فواید سماق, خاصیت ضد قارچی آن می باشد.

فواید سماق در درمان دیابت

تحقیقات بسیاری نشان داده است مصرف سماق, موجب بهبود قند خون و درمان دیابت و چاقی می شود. در واقع خواص آنتی اکسیدانی قوی سماق به کاهش قند خون و سطح کلسترول کمک می کند. از این رو مصرف این ادویه به افراد مبتلا به دیابت و چاقی توصیه می  شود.

سلامت دستگاه گوارش با سماق

سماق دارای خواص ادرار آور است. از این رو این ادویه در تولید ادرار و دفع مواد سمی از بدن کمک می کند. همچنین سماق برای درمانالتهاب مثانه و دفع دردناک ادرار و ناراحتی های روده استفاده می شود. در طب سنتی این ادویه به منظور تسکین درد معده نیز کاربرد دارد.

محافظت در برابر سرطان ها با سماق

تحقیقات بسیاری در مورد خواص ضد تومور سماق صورت گرفته است. در یکی از این تحقیقات که عصاره سماق همراه با داروهای شیمی درمانی در درمان سرطان سینه مورد استفاده قرار گرفت, نشان داده شد که سماق تاثیر مثبتی در درمان ایجاد کرده است. از این رو این ادویه یکی از ادویه های موثر در پیشگیری و درمان سرطان ها به شمار می آید. این خاصیت سماق ناشی از سطح بالای آنتی اکسیدان ها در آن می باشد.

خواص سماق برای زنان

در طب سنتی از سماق برای درمان بسیاری از اختلالات زنان استفاده می شود. در برخی از این موارد به صورت موضعی از سماق استفاده می شود. سماق موجب بهبود و رفع ترشحات بیش از حد واژن می شود. همچنین مصرف سماق در زنان شیرده موجب افزایش شیر آن ها می شود. در واقع این ادویه رفتاری مانند هورمون استروژن در بدن زنان دارد و به همین دلیل به درمان اختلال قاعدگی وگرفتگی های آن کمک می کند.

با توجه به خواص سماق, این ادویه یکی از مهمترین و موثرترین ادویه های دارویی به شمار می رود که در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد. به همین دلیل توصیه می شود از این ادویه در برنامه غذایی خود استفاده نمایید.

منبع: تیتر شهر