prediabetes_0

هنگامی که پزشک دستور آزمایش چربی خون – شامل کلسترول و تری‌گلسیرید-  می‌دهد، بسیاری به رقم مربوط به کلسترول توجه می‌کنیم. ولی باید مطلع باشیم که تری‌گلسیرید نیز خیلی مهم است. 

کاهش تری‌گلسیرید خون، شانس ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد. و اگر دیابت داشته باشید، کنترل سطح تری‌گلسیرید خطر حمله قلبی و سکته را کاهش می‌دهد.

تحقیقات نشان می‌دهند که پایین نگه داشتن سطح تری‌گلسیرید می‌تواند به کنترل دیابت کمک کند. محققان رابطه بین تری‌گلسیرید و دیابت را کاملاً نشناخته‌اند اما بر این باورند که افزایش تری‌گلسیرید، مقاومت به انسولین را در بعضی افراد افزایش می‌دهد.

سندروم متابولیک

بالا بودن سطح تری‌گلسیرید همچنین خطر ابتلا به سندروم متابولیک را افزایش می‌دهد. سندروم متابولیک یک رشته اختلالات است که معمولاً همزمان روی می‌دهند و سبب افزایش خطر بیماری قلبی، سکته و دیابت می‌شوند. افرادی که مبتلا به سندروم متابولیک هستند معمولاً یکی از نشانه‌های زیر را نیز دارند:

• تری‌گلیسیرید بالا

• پایین بودن سطح کلسترول خوب HDL

• بالا بودن فشارخون

• چاقی بیش از حد

• بالابودن گلوکز خون

افرادی که مبتلا به سندروم متابولیک هستند دو برابر افراد معمولی احتمال ابتلا به بیماری قلبی و پنج برابر بیشتر احتمال ابتلا به دیابت دارند.

ماجرای مرغ و تخم مرغ!

ارتباط بین تری‌گلسیرید بالا و دیابت، یکطرفه نیست. همانطور که تری‌گلسیرید بالا خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد، دیابت نیز سبب افزایش تری‌گلسیرید می‌شود. کسانی که مبتلا به دیابت هستند و سطح تری‌گلسیرید بالایی دارند نسبت به آنهایی که سطح تری‌گلسیرید نرمال دارند، بیشتر در خطر حمله‌ی قلبی یا سکته هستند. همچنین سطح بالای تری‌گلسیرید با افزایش شانس ضایعات عصبی ناشی از دیابت مرتبط است.

نتیجه : کسانی که دیابت دارند یا می‌خواهند از آن پیشگیری کنند باید سطح تری‌گلسیرید خون خود را کنترل کننند. اگر از 150 mg/dl بیشتر باشد باید برای کاهش آن اقدام کنند و به پزشک مراجعه نمایند.

منبع-http://fa.parsiteb.com