SONY DSC

پژوهش دانشگاه آدلاید کشف کردند که یکی از معالجه های متداولی که برای امراض مبتلا به دیابت  نوع 2 تجویز می شود می تواند علت بروز دوره های طولانی تر افت قند خون نسبت به شیوه طبیعی شود این بحث اشخاص مبتلا به دیابت را درمعرض ریسک زیادتری قرار می دهد.

 استفاده از پپتید GLP-1) glucagon-like peptide 1) در ترکیب با انسولین در حال حاضر در سراسر دنیا به عنوان یک درمان  استاندارد برای مبتلایان  به دیابت  نوع 2 بکار می رود . گروهی از محققین دانشکده ی داروسازی آدلاید به بررسی تأثیر این درمان ترکیبی بروی چگونگی تخلیه ی معده پس از خوردن غذا پرداختند. نتایج این تحقیق هم اکنون بصورت آنلاین در مجله  Diabetes Careمنتشر شده است. این نتایج نشان می دهد ترکیب GLP-1و انسولین  سرعت تخلیه ی غذا از معده  را کند می نماید.

دکتر Plummerمی گوید: افت قند خون معمولاً سبب می شود معده سریعتر تخلیه شود، البته درگروه مورد مطالعه که درمان GLP-1دریافت  می کردند معده سریعتر از زمانی که قندخون به حالت طبیعی است، تخلیه نمی شود این موضوع سبب نگرانی متخصصین شده است زیرا مقدار قابل توجهی غذا و همچنین گلوکز که  بیمار برای بهبود هیپوگلایسمی مصرف می کند درمعده  باقی مانده و نمی تواند جذب شده و در درمان هیپوگلایسمی موثر واقع شود، درنتیجه هیپوگلایسمی ادامه یافته و بیمار درمعرض  خطرات بعدی قرار می گیرد.

دکتر Plummerمی گوید: این تحقیق کار بروی  10 نفر صورت گرفت که نسبتاً جمعیت کوچکی است اما نتایج از نظر آماری کاملاً معنی دار و چشمگیر بودند. او می افزاید: از آنجائیکه مغز نیاز همیشگی  به گلوکز دارد نباید  مقدار قند خون بیماران  دیابتی بیش از حد افت کند زیرا  در این صورت فرد بیهوش شده، دچار تشنج و حتی در موارد شدید جان خود را از دست می دهد.

 در این تحقیق خطری جان بیماران مورد مطالعه را تهدید  نمی کرد اما علایمی  نظیر تعریق زیاد، تپش قلب و اختلال بینایی در این افراد  مشاهده شد. دکتر Plummerمی گوید: نتایج این تحقیق  بر پیامدهایی که درمانهای ترکیبی از جمله درمان با GLP-1که خطر القاء هیپوگلایسمی را در پی دارند، تأکید می کند. البته تحقیقات بیشتری در این زمینه  لازم است اما دانشمندان  بر این باورند که در مورد  درمانهای ترکیبی  برای بیماران  مبتلا به دیابت نوع 2 باید ارزیابی  مداومی  صورت گیرد  تا خطرات  احتمالی همراه  با این  درمانها بهتر شناسایی گردند.

منبع-http://diabetestma.org