یکی از موجودات زنده ماهی میباشد که انگشتی در درست و پایش وجود ندارد و در آب ها رها هستند.در اکثر آب ها میتوان ماهی ها را مشاهده کرد.ماهی از جمله منابع خوراکی برای انسان میباشد که از زمان قدیم تا کنون مورد شکار انسان ها است.ماهی ها یکی از سالم ترین مواد غذایی برای انسان ها میباشند که از خاصیت های زیادی بهره می برند.

وقتی ما از ماهی حرف می زنیم صحبت از ویتامین ها و املاح پروتئین ناب و کم چرب اسید های چرب ضروری امگا 6 امگا 9 و البته امگا 3 ان می کنیم. در ادامه یک بار دیگر خواص ماهی و امگا 3 برای بدن را مرور میکنیم.

فواید ماهی برای سلامت را همه ما می شناسیم. اهمیت و ارزش بالای ان در رژیم غذایی خواص ان برای ذهن و خیلی چیزهای دیگر. بد نیست بدانید ماهی خواص دیگری جز امگا 3 هم دارد.

وقتی ما از ماهی حرف می زنیم صحبت از ویتامین ها و املاح پروتئین ناب و کم چرب اسید های چرب ضروری امگا 6 امگا 9 و البته امگا 3 ان می کنیم. در ادامه یک بار دیگر خواص ماهی و امگا 3 برای بدن را مرور میکنیم.

آلزایمر :
اسید های چربی غیر اشباع و بلند زنجیر موجود در ماهی یعنی همان امگا3 و امگا 6 و امگا 9 که گفتیم نقش مهمی در پیشگیری از تخریب سلول های مغزی دارند. خوردن ماهی همچنین خطر فشار خون بالا را هم کاهش می دهد و همان طور که می دانید از عوامل اصلی ابتلا به الزایمر فشار خون بالاست.

بینایی :
چربی های امگا 3 جزو اصلی سلول های مغزی و نیز سلول های شبکیه چشم اند. پس بدون شک این اسید های چرب نقش مهمی در سلامت سیستم عصبی و سیستم بینایی بر عهده دارند.شیز خواران مادرانی که در رژیم غذایی شان از ماهی استفاده می کنند بینایی بهتری دارند. احتمالا به خاطر انتقال امگا 3 رژیم غذایی به شیر مادر و رسیدن ان به شیرخوار.

پوست :
متخصصان پوست و مو می گویند ماهی برای سلامت و شادابی پوست هم بدون فایده نیست. انها می گویند یک رژیم غذایی مناسب که در ان ماهی و مخصوصا ماهی سالمون وجود داشته باشد می تواند در از بین بردن خطوط و لک های پوستی کمک کننده باشد و همچنین از پیری زودرس و چین خوردگی پوست هم جلوگیری کند.

دیابت :
تنظیم قند خون یکی دیگر از مزایای ماهی برای بدن است و این هما چیزی است که افراد دیابتی همواره به دنبال ان هستند. بد نیست بدانید افراد دیابتی قریب به اتفاق تری گلیسیرید بالایی هم دارند. علت ان است که افزایش سطح این چربی در خون خود به دلیل عدم تنظیم قند خون است.به همین خاطر است که گفتیم امگا 3 با تنظیم قند خون سطح چربی تری گلیسیرید را نیز در خون کاهش می دهد.

پیشگیری از بیماری های قلبی :
وارد کردن ماهی و غذاهای دریایی به رزیم غذایی و مصرف مداوم ان خطر ابتلا به بیماری های قلبی را با کاهش خطر لخته شدن خون کاهش التهاب بهبود الاستیسیته عروق کاهش فشار خون کاهش چربی خون و همچنین تنظیم چربی خون و بالا بردن کلسترول خوب کاهش خواهد داد.

سرطان :
خطر ابتلا به سرطان پروستات و نیز شیوع سرطان در طی این دوره 30 ساله در افرادی که اصلا از غذاهای دریایی و ماهی استفاده نمی کردند نسبت به افرادی که در مصرف ماهی را به حد متوسط یا زیاد در رژیم غذایی شان داشتند دو تا سه برابر بیشتر بوده است.

آرتریت :
جوامعی که مصرف ماهی و غذاهای دریایی در انها بالاتر است برای مثال مردما گرینلند امار کمتری از بیماری های التهابی مثل ارتریت را گزارش کرده اند. مطالعات زیادی هم هستند که می گویند امگا3 نقش مهمی در تسکین علائم و عوارض ارتریت روماتوئید دارد. البته بیماری های خود ایمنی دیگر مثل پسوریازیس و ام اس هم از این فواید مستثنی نیستند.

منبع : شفا آنلاین