PTSD یکی از سخت ترین موردها در روانپزشکی میباشد که به زبان فارسی تشخیص اختلال استرس بعد از ضربه عاطفی نامیده میشود.شناسایی PTSD نیاز به درمانگر با تجربه دارد و در حال حاضر پژوهشگران در فکر هستند که با استفاده از هوش مصنوعی الگوهای آوایی را شناسایی کنند.آیا این کار توسط پژوهشگران امکانپذیر است؟
پژوهشگران هوش مصنوعی با استفاده از الگوهای آوایی افراد درصدد تشخیص PTSD هستند و میخواهند این کار را از طریق تلفنهای هوشمند و یادگیری ماشینی و استفاده از آلگوریتمها انجام دهند.
چارلز مرمر، رئیس بخش روانپزشکی مرکز پزشکی لانگون دانشگاه نیویورک میگوید با استفاده از روشهای قدیمی هنوز هم نمیتواند PTSD را با دقت ۱۰۰ درصد تشخیص دهد. اما او امیدوار است که این کار با آنالیز صدای بیماران انجام دهد.
نمونههای آوایی یک منبع غنی از اطلاعات در مورد سلامت فرد است و پژوهشگران معتقدند نشانههای ظریف آوایی مانند تون، بسامد، ریتم، حجم و… در آنها میتوانند بیماری زمینهساز مشخص کنند یا خطر ابتلا به بیماری را اندازه بگیرند.
با استفاده از این شیوه، ممکن است بتوان در چند سال آینده، از راه دور و به کمک تلفنهای هوشمند و دیگر ابزارهای پوشیدنی – سلامت فرد را تحت نظر گرفت. این کار را میتوان از طریق ضبط نمونههای گفتار کوتاهمدت و آنالیز آنها برای شاخصهای زیستی بیماری انجام داد.
این پژوهشگران از تکنولوژی یادگیری ماشینی برای یافتن ویژگیهای صدا و یک الگوریتم برای انتخاب الگوهای آوایی مبتلایان به این عارضه و مقایسه آنها با نمونههای آوایی افراد سالم استفاده میکنند. بهعنوانمثال، افراد مبتلا به مشکلات روانی یا شناختی صداهای خاصی را بهصورت کشیده ادا میکنند یا در تلفظ عباراتی که نیاز به حرکات پیچیده عضلات صورت دارند، به اشکال برمیخورند.