سرطان خون رامی توان یکی از مرموز ترین بیماری ها نامید! سرطان از جمله بیماری هایی است که هنوز درمان قطعی برای آن پیدا نشده است حال با توجه به اینکه برای سرطان خون هنوز عامل مشخصی هم یافت نشده است باید در پیشگیری از این بیماری خطرناک کوشید. اما علائم ابتلا به سرطان خون کدامند؟ با دکتر سلام همراه باشید.

به‌طور مثال، در کسانی که مبتلا به بیماری‌های مزمن التهابی در استخوان هستند (مانند بیماری پاژه) احتمال بروز سرطان استخوان بیشتر می‌شود ولی هیچ کس نمی‌داند چرا یک نفر به سرطان استخوان مبتلا می‌شود و نفر دیگر نمی‌شود.

با اینکه نمی‌دانیم علت سرطان استخوان چیست، می‌دانیم این بیماری در بعضی گروه‌ها بیشتر است. این گروه‌ها عبارتند از:
 کودک بودن یا نوجوان بودن یک عامل خطرساز در بروز سرطان استخوان است. بیشتر سرطان‌های استخوان در بچه‌ها و نوجوانان با سن زیر 20 سال ایجاد می‌شود.
 در کسانی که در معرض دوزهای بالای اشعه رادیواکتیو قرار گرفته‌اند احتمال بروز سرطان استخوان بیشتر می‌شود. بطور مثال در کسانی که رادیوتراپی شده ‌ند این احتمال بیشتر می‌شود.
 افراد با سابقه بیماری پاژه یا دیسپلازی فیبرو احتمال بیشتری دارد که به سرطان استخوان مبتلا شوند.
 در کسانی که والدین آنها یا برادر و خواهر آنها سرطان استخوان داشته احتمال بروز این بیماری افزایش پیدا می‌کند.
 در کودکان مبتلا به هرنی یا فتق نافی هم احتمال بروز سرطان استخوان بیش از افراد دیگر است.
 در بچه‌هایی که مبتلا به رتینوپلاستوم (نوعی سرطان چشم) هستند احتمال بروز سرطان استخوان افزایش می‌یابد.
 مصرف داروهای شیمی‌درمانی که برای درمان سرطان به‌کار برده می‌شوند ممکن است موجب افزایش احتمال بروز استئوسارکوم (نوعی سرطان استخوان) شوند.
علایم: علائم سرطان استخوان می‌تواند شبیه به بسیاری از بیماری‌های سیستم حرکتی بدن انسان باشد. وجود هر کدام از این علائم به تنهایی و حتی همراه با یکدیگر همیشه نشانه وجود سرطان نیست. تشخیص سرطان فقط توسط پزشک متخصص داده می‌شود و آن هم بعد از بررسی‌های کامل تصویربرداری و آزمایشگاهی و در بسیاری از موارد نمونه‌برداری از محل ضایعه و بررسی آن توسط پاتولوژیست.
شایع‌ترین علائم سرطان استخوان عبارتند از:
درد: درد در استخوان مبتلا به سرطان شایع‌ترین علامت وجود آن است. در ابتدا ممکن است درد گاه‌گاهی باشد. ممکن است درد در شب‌ها بیشتر شود یا شدت آن وقتی افزایش یابد که فرد از عضو مربوطه استفاده کند، مثلا درد یک تومور در استخوان ساق ممکن است با راه رفتن بیشتر شود. وقتی سرطان پیشرفت می‌کند درد ممکن است دائمی شود. با این حال شدت آن معمولا با فعالیت بیشتر می‌شود.
تورم: یکی دیگر از علائم سرطان استخوان تورم موضعی در یک ناحیه از بدن است. این تورم ممکن است به‌صورت یک توده موضعی توسط بیمار لمس شود.
شکستگی: سرطان استخوان ممکن است استخوان را ضعیف کرده و موجب شکستگی آن شود. وقتی یک استخوان مبتلا به سرطان شکسته می‌شود معمولا بیمار اظهار می‌کند مدت‌ها دردی خفیف در اندام داشته که ناگهان شدت آن زیاد می‌شود. به شکستگی که در زمینه سرطان ایجاد می‌شود شکستگی مرضی یا شکستگی پاتولوژیک می‌گویند.
علائم دیگر: سرطان استخوان می‌تواند موجب بروزد علائم دیگری مانند خستگی و ضعف شدید یا کاهش وزن ناگهانی شود. وقتی سلول‌های سرطانی به احشاء داخلی بدن تهاجم می‌کنند ممکن است علائم مربوط به آن احشاء هم تظاهر پیدا کنند مثلا وقتی سرطان استخوان به ریه انتشار پیدا می‌کند ممکن است بیمار دچار مشکلات تنفسی شود
باید توجه داشت که وجود علائم ذکر شده در غالب اوقات به عللی غیر از سرطان استخوان ایجاد می‌شود و همانطور که گفته شد افراد نباید با دیدن هر یک از آنها فکر کنند سرطان دارند. با این حال باید هوشیار باشند تا با مشاهده آنها به پزشک مراجعه کنند و علت علامت ایجاد شده مشخص شود. پزشک پس از معاینه بیمار از روش‌های تصویربرداری و آزمایشگاهی و در صورت نیاز نمونه‌برداری استفاده می‌کند تا به تشخیص درست برسد.

منبع: شفا آنلاین