احتمالاً تخته برش یکی از ابزار آشپزخانه است که شما به صورت روزانه از آن استفاده می کنید. اما بر خلاف چاقو و سایر دیگچه های فلزی، از سطوح پلاستیکی یا چوبی ساخته می شوند و این مسأله موجب می شود  که بیشتر در معرض جذب باکتری و… قرار بگیرند.اگر از این وسیله به صورت درست استفاده شود انجام درست برش مواد روی تخته باعث سلامت بیشتر مواد شده و یا از بیماری ها وآسیب ها جلوگیری می کند. البته که خرد کردن مواد غذایی از این طریق آسانتر است؛ 

 

تخته آشپزی شما و پنج اشتباهی که مرتکب می شوید

 

آیا تا به حال از یک تخته شیشه ای استفاده کرده اید:

این درست است که تخته آشپزی شیشه ای به لکه و بو مقاوم تر هستند، اما این سطح سخت، به سرعت تیغه چاقوی شما را کند می کند.

همچنین می تواند شما را در معرض خطر آسیب قرار دهد. اگر چه سطح نرم و صاف می تواند باعث لغزش چاقو شود، اما آیا بهترین گزینه است؟تخته های ساخته شده از پلاستیک یا چوب علاوه بر اینکه چاقو شما را برای مدت طولانی تری تیز نگه می دارند، باعث حفظ انگشتان دست شما از گزند و آسیب نیز می شوند. (تحقیقات نشان داده است تخته های چوبی محل مناسبی برای رشد باکتری ها نیست. همچنین تخته های پلاستیکی ایمن تر و برای مدت طولانی تری تمیز می مانند.)

 از تخته برش کوچک استفاده کنید:

تخته برش کوچک علاوه بر اینکه جای کمتری می گیرد، آسانتر هم تمیز می شود. تخته برش کوچک باعث می شود چاقو سرجای خود حرکت کرده و زیاد عقب و جلو نشود، در نتیجه احتمال خطر پایین می آید.

شما باید از تخته برش جداگانه ای برای گوشت استفاده کنید:

گوشت خام، مرغ، و ماهی می توانند باکتری ها را گسترش دهند. اما زمانی که شما از یک تخته برش برای گوشت و سبزیجات، استفاده می کنید، ممکن است ماده بعدی نیز آلوده شود. بنابراین تخته برش جداگانه فقط برای پروتئین های حیوانی نگه دارید و بعد از استفاده، آن را با آب گرم و صابون تمیز نمایید. شما باید از تخته گوشت مجزایی استفاده کنید. زمانی که فردی به برخی مواد غذایی آلرژی دارد، آلودگی فقط یک خطر برای گوشت نیست؛ همچنین می تواند یک مشکل باشد. زمانی که شما برای فردی که آلرژی دارد غذا آماده می کنید، اگر تنها از یک تخته برش استفاده می کنید بعد از هر بار استفاده آن را ضد عفونی کنید.

تخته های چوبی خود را در ماشین ظرفشویی نشویید:

زیرا در اثر حرارت آسیب دیده و دچار ترک و یا پیچ خوردگی می شوند و صاف بودن خود را از دست می دهد. بهتر است از تخته پلاستیکی که کمتر آسیب پذیر است برای شستن در ماشین ظرف شویی استفاده کنید. اگر با دست آن را می شویید از جوش شیرین و آب لیمو برای از بین بردن چربی و بوی نامطبوع تخته استفاده کنید.نباید کل تخته برش را خشک کنید. بهتر است آن را آویزان کرده تا خشک شود به این صورت کمتر دچار آلودگی به باکتری می شود.

شما نباید تخته های چوبی را مرتب چرب کنید:

با گذشت زمان که شستشو با آب و صابون می تواند باعث خشک شدن و ترک برداشتن تخته برش شود، مالش سطح تخته با روغن مواد غذایی درجه یک مانند روغن زیتون آن را از این ترک خوردگی محافظت می کند. شما لازم نیست که هر روز این کار را تکرار کنید یک بار در هفته، یا حتی یک بار در ماه کافی است.

می توانید مطالب سودمندی در مورد، نکات اصلی خانه داری و نکاتی در مورد وسایل آشپزخانه را هم مطالعه کنید.

منبع: دکتر سلام