در مورد مصرف مرغ هم با برخی باورهای رایج و شایع در میان مردم مواجه هستیم هرکس در این باره نظری میدهد و غالبا تاکید بر هورمونی بدن گوشت مرغ دارند می خواهیم به بررسی درست یا غلط بودن این باور رایج بپردازیم با ما همراه باشید .

⛔️ متن باور نادرست تغذیه ای:

هر چند تولید گوشت فقط با هورمون خوک همان طور که در گاو و بقیه حیوانات استفاده کردند، در این حیوان دو پا(مرغ) هم استفاده شد که فقط تولید گوشت بکند. این مرغ با یک کیلو و نیم موادغذائی یک کیلو گوشت تولید می کند.

✔️ پاسخ:

یکی از باورهای نادرستی که امروزه در گروه های مجازی دست به دست می شود، تزریق هورمون به مرغ ها است.

یکی از مهمترین دلایلی که برای اثبات تزریق هورمون به مرغ آورده می شود، رشد سریع مرغ ها در مرغداری هاست. در اینجا سه دلیل برای رشد سریع مرغ ها آورده می شود:

1) در ابتدا باید به این نکته توجه داشت که مرغ های گوشتی موجود در مرغداری ها، به صورت انتخابی، اصلاح نژاد شده اند و این اصلاح نژاد در گوشت دام دیگری مانند گاو، به دلیل فاصله بین نسل ها بسیار کندتر انجام می گیرد.

2) برای پرورش جوجه‌های گوشتی، جوجه‌های یک‌ روزه از مرغ مادر گوشتی و جوجه‌ کشی‌ها خریداری شده و سپس به مرغداری منتقل می‌شود. به علت پرورش سریع جوجه‌های گوشتی در عرض ۴۲ روز از وزن ۴۲ گرم به ۲۵۰۰ گرم می‌رسند، برنامه‌های پرورشی، تغذیه‌ای و بهداشتی به خصوصی در گله‌های پرورشی صورت می‌گیرد به طوری که پرورش سنتی آن قابل مقایسه با نوع صنعتی آن نیست.

3) درک بهتر از وضعیت نگهداری محیطی مرغ ها، باعث افزایش پتانسیل ژنتیکی و تغذیه ای در مرغ ها می شود. عوامل محیطی شامل درجه حرارت مناسب، کیفیت هوا، تهویه، روشنایی و فضای آب خوری مناسب می باشد. در واقع محیط مناسب و غذا و ژنتیک بازده مرغ ها را به گونه ای رغم میزند که نیازی به استفاده از هورمون ها نیست.

  • این هورمون ها بسیار گران است و از نظر اقتصادی استفاده از آنها برای مرغداران مقرون به صرفه نیست. در مقابل به مرغ ها معمولا آنتی بیوتیک می دهند چون آنتی بیوتیک علاوه بر این که باعث می شود مرغ ها زودتر وزن بگیرند و رشد کنند مقاومت شان هم در مقابل بیماری ها بیشتر خواهد شد.
  • به طور کلی طیور باید زمانی ذبح شوند که عمر آنتی بیوتیک ها به نیمه رسیده باشد تا وقتی مرغ ها به بازار مصرف ارائه می شوند، آنتی بیوتیک ها به بدن انسان منتقل نشوند.
  • آنتی بیوتیک اضافی در بدن مرغ می ماند و محل تجمع آن بیشتر در کبد یا جگر سیاه و چربی های زیر پوستی و کلیه های آن است. بنابراین مصرف هیچ یک از این اعضا از نظر تغذیه ای و بهداشت غذایی توصیه نمی شود.
  • همچنین برخلاف باور عموم فقط بال و گردن حاوی آنتی بیوتیک نیست، چون دارو معمولا به شکل خوراکی و در آب اضافه می شود و جذب بدن حیوان خواهد شد. پس بال و گردن به دلیل چربی های اشباعی که دارند، مضر هستند.

در آخر به این نکته نیز توجه داشته باشید که در یک مرغداری چندین هزار مرغ نگهداری می شود، آیا با در نظر گرفتن بحث زمانی و نیاز به تعداد بسیار زیادی کارگر برای انجام این کار، می توان به این نتیجه رسید که تک تک مرغ ها را گرفته به بال آنها هورمون تزریق می شود؟


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: شایعات تغذیه ای راجع به سویا