دبير كل جمعيت رهايي از آسيب‌هاي اجتماعي گفت: ترامادول يك ماده مخدر نشئه ‌كننده يا به عبارتي ترياك مدرن است.

حسن احمديان در گفت‌وگو با فارس، گفت: متأسفانه ترامادول در سال‌هاي اخير در حوزه مواد مخدر و به خصوص بين روانگردان‌ها به مشكلي عمومي در سطح كشور و جهان تبديل شده است.
وي تصريح كرد: با بي‌توجهي داروخانه‌ها به بخشنامه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي مبني بر اين كه داروخانه‌ها داروي ترامادول را بدون نسخه پزشك به بيمار تحويل ندهند، اين دارو مثل نقل و نبات در اختيار بيماران قرار مي‌‌گيرد و اين كار يك آفت خطرناك در جامعه است.
دبير كل جمعيت رهايي از آسيب‌هاي اجتماعي اظهار داشت: قرص ترامادول مسكني قوي است؛ كه فقط طبق نظر پزشك معمولاً براي بيماراني كه بعد از عمل جراحي دردهاي سختي دارند، تجويز مي‌شود.
وي با اشاره به گزارش وزارت بهداشت و درمان مبني بر اين كه پارسال در كشور بالغ بر 30 ميليارد عدد استامينوفن كدئين مصرف شده ‌است‌ كه اين ميزان مصرف در جهان بي‌سابقه است، تصريح كرد: در كشور ما سوء‌مصرف قرص ترامادول در ميان برخي از جوانان ناآگاه، شايع و اغلب اعتيادآور است.
احمديان با اشاره به وجود دو مشكل اساسي در زمينه مصرف دارو در كشور تأكيد كرد: فرهنگ مصرف دارو ‌و خود‌درماني در كشور ما بسيار شايع و مشكل‌‌ساز است مثلاً اعضاي خانواده داروهايي را كه پزشك براي مداواي آن‌ها تجويز كرده و معلوم نيست كه روي ديگران چه تأثيري بگذارد به راحتي به هم توصيه و تجويز ‌مي‌كنند.
دبير كل جمعيت رهايي از آسيب‌هاي اجتماعي خاطر‌نشان كرد: افراد بي‌اطلاعي كه داروها را به ديگران توصيه و تجويز مي‌كنند، طبق نظر قانون مجرم محسوب مي‌شوند.
دبير كل جمعيت رهايي از آسيب‌هاي اجتماعي افزود: در واقع وزارت بهداشت و درمان، صدا و سيما، جرايد و مطبوعات بايد هر چه سريع‌تر با ياري يكديگر، فرهنگ‌سازي عمومي كنند‌ تا كسي در آن چه تخصص ندارد، دخالت نكند.
احمديان تأكيد كرد: ترامادول قرصي مفيد است كه بايد در شرايط خاص و زير نظر پزشك تجويز شود، اما آمار مصرف اين قرص در جوانان گاه به 30 خشاب در روز مي‌رسد، كه اين سوءمصرف براي فرد به مراتب مهلك‌تر از ترياك، حشيش، مواد مخدر سنتي وحتي قرص اكستازي و آمفتا است.
وي از عواقب سوء‌مصرف اين قرص به روان‌پريشي و اختلال مغزي، دو‌بيني شخصيتي، ناتواني در تصميم‌گيري، عدم تعادل در راه رفتن و خشكي‌دهان اشاره كرد و گفت: عموماً مصرف‌كنندگان اين قرص به افرادي تهاجمي، غيرقابل كنترل و پرخاشگر تبديل مي‌شوند.
وي با بيان اين كه ترامادول يك ماده مخدر نشئه ‌كننده يا به عبارتي ترياك مدرن است، دليل مصرف زياد اين قرص را در دسترس بودن آن دانست و خاطر‌‌نشان كرد: ميزان مصرف ترامادول در تهران به دليل وجود تراكم جمعيت بيش از ساير شهرستان‌ها است.
دبير كل جمعيت رهايي از آسيب‌هاي اجتماعي ادامه داد: همه معتقدند كه پيشگيري بهتر از درمان است و هزينه‌اش كم‌تر است‌ اما بسياري از مردم به دليل ناآگاهي اين دارو را مصرف مي‌كنند، چون نتايج تحقيق و پژوهش‌ها درباره خطرات مصرف اين قرص به اطلاع عموم نرسيده است و سوء مصرف ترامادول را مانند ترياك، هروئين و ساير مواد افيوني ناپسند نمي‌دانند.
احمديان با اشاره به اين‌كه تمام كساني كه براي پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي تلاش مي‌كنند؛ بايد مانع شوند تا دارويي بدون دستور پزشك در اختيار مردم قرار گيرد، تصريح كرد: واحد پزشكي و وزارت بهداشت و درمان و حتي ستاد مبارزه با مواد مخدر بايد با فرهنگ‌سازي و معرفي داروخانه‌هاي متخلف به مردم به شدت اين موضوع را كنترل كنند؛ ولي متأسفانه آن‌ها اين وظيفه را به خوبي انجام نمي‌دهند.‌