چشم از جمله حساس ترین اعضای بدن است که در صورت عدم مراقبت های کافی می تواند بسیار آسیب پذیر باشد. بیماری های بسیار مختلفی برای چشم وجود دارد که از جمله می توان به خونریزی ملتحمه اشاره کرد! این نوع خونریزی در خود چشم اتفاق می افتد و به صورت لکه های قرمز درون چشم خود را نمایان می کنند. با دکتر سلام همراه باشید.

اگر چشم‌تان به سوزش افتاد چشم پزشک می‌تواند برایتان اشک‌های مصنوعی بدون نسخه را توصیه کند. به طور کلی در این بیماری از چشم پزشک‌تان انتظار داشته باشید که شما را از اینکه لکه خون از بین می‌رود مطمئن کند.

اگرچه خونریزی زیر ملتحمه به نظر هشداردهنده است، معمولا یک حالت موقت و بی‌ضرر است و چشم پزشک‌تان می‌تواند آن را برایتان به خوبی ارزیابی کند.
خونریزی زیر ملتحمه شبیه به خون‌مردگی معمولی روی پوست است که در اینجا خون‌مردگی در چشم روی داده است.
معمولا خونریزی زیرملتحمه به صورت یک لکه منفرد و متمرکز قرمز یا اینکه لکه‌های قرمز پراکنده در سفیدی چشم دیده می‌شود. رنگ قرمز نشان دهنده خون موجود زیر ملتحمه است، ملتحمه غشای شفافی است که بخش سفید چشم (به نام صلبیه) و بخش داخلی پلک‌ها را می‌پوشاند.
ملتحمه حاوی رگ‌ها و مویرگ‌های خونی متعددی است، مویرگ‌ها ظریف‌ترین رگ‌های بدن هستند. ممکن است این رگ‌ها پاره شده و باعث شوند که خون در فضای بین ملتحمه و صلبیه نشت کند. وقوع این خونریزی کوچک در زیر غشای بیرونی چشم همان چیزی است که باعث می‌شود لکه خون روشنی در بخش سفید چشم دیده شود.
ممکن است مشاهده خونریزی زیر ملتحمه در چشم‌تان ترسناک باشد. اما در واقع این خونریزی یک اتفاق عادی است و تقریبا همیشه بی‌ضرر و کوچک بوده و خودبه‌خود درمان می‌شود. این خونریزی اثری بر بینایی نمی‌گذارد و معمولا باعث درد نیز نمی‌شود. معمولا هیچ حس یا نشانه‌ای به غیر از ظهور لکه قرمز وجود ندارد. در حقیقت حتی ممکن است که فرد از متوجه وجود خونریزی زیر ملتحمه نشود، مگر اینکه کسی به آن اشاره کند یا خود فرد به آینه نگاه کند.
رایج ترین دلایل خونریزی، سرفه کردن، عطسه کردن، فشار آوردن یا عمل مشابهی است که باعث شود فشار خون در وریدها افزایش پیدا کند و باعث پارگی کوچک در عروق یا مویرگ‌ها شود. خونریزی ممکن است به دلیل ضربه به چشم رخ دهد و حتی یک ضربه کوچک مثل مالیدن محکم چشم هم می‌تواند باعث این حالت شود.
سایر دلایل رایج ولی کمتر شایع شامل دیابت شیرین، فشار خون بالا و مقادیر زیاد داروهایی مثل آسپیرین یا رقیق کننده‌های خون (مثل کومادین) می‌شود که روی مکانیسم‌های خونریزی بدن تاثیر می‌گذارند.
منبع: شفا آنلاین