نتايج يك تحقيق جديد نشان مي‌دهد: مصرف داروهاي آلزايمر خطر مرگ و مير را در بيماران سالخورده افزايش مي‌دهد.

متخصصان مي‌گويند؛ معمولا از داروهاي ضد روانپريشي براي بهبود بيماري آلزايمر استفاده مي‌شود اما مطالعات اخير حاكيست كه اين داروها احتمال مرگ و مير را در ظرف چند سال در بيماران سالخورده و پير كه به آلزايمر مبتلا هستند تا دو برابر افزايش مي‌دهند.

نتايج اين تحقيق بر نگراني‌ها درباره اين قبيل داروها مي‌افزايد.

كليو بالارد، نويسنده اصلي اين مقاله پزشكي كه شرح آن در مجله تخصصي «لانست نورولوژي» منتشر شده دراين باره مي‌گويد: شايد براي بسياري از بيماران مبتلا به آلزايمر مصرف اين داروها تهديد جدي نباشد.

بالارد كه محقق مركز بيماريهاي دوران سالمندي وولف سان در كالج لندن است، مي‌افزايد: من مي‌خواهم دارويي را مصرف كنم كه از شدت پرخاشگري‌ام بكاهد، اما آيا اين دارو خطر مردن را نيز در من افزايش خواهد داد؟ مطمئن نيستم. اما تحقيقات اخير نشان داده است كه در افراد سالخورده اين خطر وجود دارد.

بيماري آلزايمر شايع‌ترين دليل زوال عقل است و باعث بروز علائمي چون پرخاشگري، فراموشي و توهم زايي مي‌شود. مطالعات قبلي نشان داده بود: داروهاي ضد روانپريشي كه مي‌توانند پرخاشگري و توهم زايي را طي چند ماه در بيمار كنترل كنند. ‌از سوي ديگر، خطر مرگ و مير را در بيماران سالخورده‌تر كه مبتلا به زوال عقل هستند تشديد مي‌كند. بعلاوه مصرف اين داروها عوارض جانبي ديگري چون مشكلات تنفسي و سكته مغزي را نيز ممكن است در پي داشته باشد.

به گزارش ایسنا، بالارد و دستيارانش در اين تحقيقات روي 165 بيمار در گروه سني 67 تا 100 ساله مطالعات خود را انجام داده‌اند. اين تحقيقات بين سالهاي 2001 تا 2004 در انگليس صورت گرفته است.