12

یکی از میوه هایی که در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد ، پرتقال می باشد. خوردن این میوه فواید بسیاری برای شما دارد که از معروف ترین این فواید ، ضد سرما خوردگی بودن آن است. در ادامه در مورد دیگر خواص این میوه صحبت خواهیم کرد.

پرتقال یکی از محبوب ترین میوه هاست. این میوه در تمام طول سال در دسترس بوده و علاوه بر خوشمزه بودن، حاوی مواد مغذی زیادی است.

معمولاً عطر پرتقال های شیرین بیشتر از سایر پرتقال هاست. آیا می دانستید پرتقال در زبان چینی به معنای «طلا» یا «خوش شانسی» می باشد؟!

 

 

ارزش غذایی

پرتقال منبعی غنی از ویتامین C و فلاونوئید است. در واقع یک پرتقال تقریباً صددرصد نیاز روزانه ما را به ویتامینC تأمین می کند. در ضمن ماده سفیدی که در بخش زیرین پوست پرتقال وجود دارد ضدسرطان می باشد.

از سوی دیگر پرتقال سرشار از ویتامین هایA و B، اسید آمینه، بتاکاروتن، پکتین، پتاسیم، اسیدفولیک، کلسیم، ید، فسفر، سدیم، روی، منگنز، کلر و آهن است.

 

 

نقش پرتقال در سلامتی

پرتقال برای حفظ سلامتی یکی از بهترین میوه ها محسوب می شود.

۱ سرطان: با مصرف پرتقال می توانید به جنگ سرطان بروید! در ضمن مواد موجود در این میوه باعث می شود سلول ها از اثرات مخرب رادیکال های آزاد مصون بمانند.

۲ کلسترول: مصرف پرتقال تولید کلسترول را در کبد کاهش می دهد.

۳ یبوست: هرچند پرتقال «طعم اسیدی» دارد ولی به درمان یبوست کمک می کند.

۴ محافظت اسپرم ها: مصرف روزانه یک پرتقال برای حفظ سلامتی اسپرم ها کافی است.

۵ بیماری های قلبی: با مصرف پرتقال احتمال ابتلا به بیماری های قلبی به نصف تقلیل می یابد.

۶ فشارخون بالا: تحقیقات نشان می دهد مصرف پرتقال کاهش فشار خون را به همراه دارد.

۷ سیستم ایمنی: مصرف پرتقال گلبول های سفید را در مبارزه با عفونت تحریک می کند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

۸ سفت شدن بافت ها: مصرف منظم ویتامینC سفت شدن بافت ها را به تأخیر می اندازد.

۹ سنگ کلیه: نوشیدن روزانه آب پرتقال احتمال تشکیل سنگ کلیه را کاهش می دهد.

۱۰ پوست: آنتی اکسیدان موجود در پرتقال پوست را از اثرات تخریبی رادیکال های آزاد حفظ کرده و آن را شاداب نگه می دارد.

۱۱ زخم معده: مصرف خوراکی های سرشار از ویتامینC از جمله پرتقال احتمال بروز زخم و سرطان معده را کاهش می دهد.

۱۲ عفونت های ویروسی: تحقیقات نشان می دهد پرتقال حاوی موادی است که بدن را در برابر عفونت های ویروسی محافظت می کند.

طریقه مصرف

الف: پرتقال های سنگین را انتخاب کنید زیرا آبدارتر هستند.

ب: برای اینکه بتوانید آب بیشتری از پرتقال به دست آورید آن را با کف دست خود برروی یک سطح صاف بغلتانید و در ضمن در دمای اتاق آب پرتقال ها را بگیرید.

پ: اگر ویتامینC در معرض هوا قرار بگیرد به سرعت خاصیت خود را از دست می دهد بنابراین پرتقال را بلافاصله مصرف کنید و آب آن را در معرض هوا قرار ندهید.

ت: پرتقال در دمای اتاق تا دو هفته قابل نگهداری است. در ضمن در پاکت پرتقال هایی را که در یخچال می گذارید محکم نبندید در غیر این صورت کپک می زنند.

 

 

احتیاط

هرچند پرتقال خواص مفید زیادی دارد ولی در خوردن آن زیاده روی نکنید. مصرف زیاد پرتقال باعث دفع کلسیم از بدن شده و این مسأله تخریب دندان ها و استخوان ها را به همراه دارد.

هرچند ما غالباً پوست پرتقال را نمی خوریم ولی بد نیست بدانید که این بخش دارای روغنی است که ممکن است اثرات ویتامین A را از بین ببرد.

 

 

مصرف لیمو را افزایش دهید

بیشتر مردم به طور منظم از لیمو استفاده می کنند ولی آیا می دانید که لیمو به جز خوشمزه کردن غذاها خواص دیگری نیز دارد؟

لیمو سرشار از ویتامین های A، B، C و E، کلسیم و فسفر بوده و مواد شفا دهنده ای دارد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، رگ های خونی، شادابی پوست و جلوگیری از سرطان می شود.

 

 

فواید لیمو

۱ دفع سنگ کلیه: با مصرف روزانه مقادیر زیادی آب لیمو به جنگ سنگ کلیه بروید. لیمو سرشار از اسید سیتریک می باشد که این ماده مانع از تشکیل سنگ کلیه می شود.

۲ درمان سرماخوردگی: ویتامینC موجود در لیمو سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کرده و میزان هیستامین را در خون شما کاهش می دهد. هیستامین موجب گرفتگی بینی و آبریزش از چشم می شود. پس یادتان باشد هنگام سرماخوردگی مقدار زیادی لیمو مصرف کنید.

۳ برطرف کردن لک ها: مالیدن آب لیموی تازه برروی لک ها به مرور آنها را از میان می برد. البته شما باید هر روز این کار را انجام دهید.

۴ کاهش فشار خون: لیمو سرشار از پتاسیم است که مصرف آن میزان فشار خون را کاهش می دهد. در ضمن نوشیدن آب لیمو باعث کاهش سرگیجه و حالت تهوع می شود.

۵ کمک به هضم غذا: لیمو برای گوارش بسیار مفید است و نوشیدن آب آن از یبوست جلوگیری می کند.

۶ تقویت دیواره رگها: آیا از گشادی رگ ها رنج می برید؟ اگر پاسخ تان مثبت است لیموی بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

لیمو سرشار از ماده ای است که دیواره های رگ ها را تقویت می کند و از احتمال گشادشدن آنها می کاهد.

۷ احتمال پیشگیری از سرطان سینه: تحقیقات نشا ن می دهد ماده ای در پوست و غشاء سفیدلیمو وجود دارد که مانع از فعالیت تومورها می شود. درحال حاضر تحقیقات برای نشان دادن نقش لیمو در پیشگیری از سرطان سینه و درمان آن ادامه دارد.

۸ تسکین سوزش دل: یک قاشق چایخوری آب لیمو در نصف لیوان آب گرم سوزش دل را از بین می برد.

۹ درمان گلودرد: آب لیمو به درمان گلودرد کمک می کند. برای این کار مخلوط آب لیموی تازه و آب گرم را غرغره کنید. با این روش در ضمن عفونت های گلو کاملا از بین می رود.

۱۰ شادابی پوست: نوشیدن آب لیمو می تواند اثرات شگفت انگیزی بر روی پوست شما بگذارد. ویتامین c موجود در لیمو، پوست شما را تقویت و شاداب می کند و موجب می شود چین وچروک ها و جوش های سرسیاه کاهش یابند.

 

 

میزان مصرف لیمو

آسان ترین راه برای مصرف لیمو این است که آب آن را در آب ریخته و بنوشید. هر فرد باید روزی ۶ تا ۸ لیوان آب مصرف کند و توصیه ما به شما این است که برای این مقدار آب از یک لیموی کامل استفاده کنید.

 

 

مصرف گریپ فروت را از یاد نبرید

گریپ فروت میوه ای مفید و سرشار از انواع ویتامین ها و موادمعدنی مثل پتاسیم، ویتامین های A،C ،B،B۶ ، کلسیم و فسفر است.

 

 

خواص گریپ فروت

۱ مالاریا: گریپ فروت و آب آن دارای ماده کینین هستند که برای از بین بردن میکروب مالاریا مفید می باشند.

۲ سرماخوردگی و آنفلوآنزا: به علت وجود ویتامین C فراوان، گریپ فروت درمانی طبیعی برای سرماخوردگی و آنفلوآنزا و آبریزش بینی محسوب می شود.

۳ بی نظمی های خواب: با نوشیدن یک لیوان آب گریپ فروت قبل از رفتن به بستر، از بی خوابی و سایر بی نظمی های خواب جلوگیری کنید.

۴ گریپ فروت اسیدیته خون را پایین می آورد.

۵ گریپ فروت در برطرف کردن مشکلات دفع مفید است.

۶ عصاره تخم گریپ فروت باعث بهبود سریع زخم ها می شود.

۷ مصرف عصاره تخم گریپ فروت تقویت سیستم ایمن بدن را به دنبال دارد.

۸ آب گریپ فروت در درمان یبوست مفید است.

 

 

نارنگی را دست کم نگیرید

نارنگی میوه ای غنی از ویتامین C و آبدار است که منشأ آن در کشورهای آسیایی است.

مصرف این میوه فواید زیادی دارد که در زیر می آید:

۱ خوردن نارنگی باعث مقاومت بدن در برابر باکتری استافیلوکوک اورئوس می شود که عامل پخش عفونت می باشد.

۲ نارنگی مانع از اسپاسم های دردناک می شود. این اسپاسم ها علاوه بر عضلات به روی سیستم های تنفسی، گوارشی و اعصاب تأثیرات سوء می گذارد.

۳ نارنگی به تقسیم سلولی و تولید سلول های جدید کمک می کند.

۴ نارنگی به تصفیه خون کمک کرده و در دفع سموم و موادزائد مثل اسیداوریک، نمک اضافی، آلوده کننده ها و آب نقش مهمی دارد. در ضمن با مصرف این میوه ظرفیت گلبول های قرمز در حفظ اکسیژن افزایش می یابد.

۵ مصرف نارنگی تب را کاهش داده و التهاب را از بین می برد.

هنگام بروز تب، مسمومیت، تشنج، اضطراب، استرس و حساسیت از نارنگی استفاده کنید. در ضمن این میوه از بی نظمی های روانی می کاهد و با کنترل خشم مانع از واکنش های نامناسب انسان می شود.

۶ خوردن نارنگی برای معده مفیداست و به ترشح اسیدهای گوارشی کمک می کند. این میوه عفونت و التهاب معده را از بین می برد.

۷ خوردن نارنگی باعث بهبود متابولیسم بدن شده و جذب بهتر مواد غذایی را به دنبال دارد.

۸ نارنگی در رشد بدن و ترشح هورمون ها و آنزیم ها نقش مثبت دارد.

۹ نارنگی میزان هوشیاری را بالا برده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.