افرادی وارد سنین میانسالی می شوند برای حفظ و تقویت سلامت خود نیاز دارند تا ساعاتی را به ورزش کردن اختصاص دهند. ورزش یکی از نیاز های ضروری  بدن برای خفظ سلامت است اما با بالا رفتن سن نوع تمرین متفاوت خواهد شد و ملزم رعایت نکات ویژه ای است. با دکتر سلام همراه باشید.

بسیاری از افراد بالای ۵۰ سال تصور می‌کنند که توانایی انجام میزان لازم ورزش را ندارد به همین دلیل این افراد انگیزه خود را از دست می‌دهند و فعالیت را متوقف می‌کنند. بهتر است افراد بالای ۵۰ سال کمتر زندگی ساکنی داشته باشند.

ساکن بودن به مدت طولانی باعث ایجاد چاقی مفرط و دیابت می‌شود. انجام ورزش روزانه بسیار مهم است ، زیرا در افراد بالای ۵۰ سال باعث کاهش فشار خون و کاهش احتمال بیماری‌های قلبی می‌شود.

نکات زیر می‌تواند به افراد بالای ۵۰ سال کمک کند تا بهتر ورزش کنند:

بایدها:

۱. تمرین قدرتی:

قدرت عضلات با افزایش سن کمتر می‌شود. انجام ورزش های قدرتی می‌تواند به افزایش قدرت عضلات کمک کند و تراکم استخوان ها را افزایش دهد.

۲. یک همراه ورزشی داشته باشید:

اگر با یک همراه ورزش کنید روند ورزش کردن شما مرتب‌تر خواهد بود و انگیزه شما برای ادامه‌ دادن ورزش بیشتر می‌شود.

۳. مرتباً حرکات کششی انجام دهید:

هر چقدر که سن افزایش می‌یابد تاندون‌ها ضخیم‌تر و خشک‌تر می‌شوند. انجام حرکات کششی باعث می‌شود که از آسیب‌دیدگی‌ جلوگیری شود. سعی کنید که حرکات کششی را آرام انجام دهید.

نبایدها:

۱. شروع ورزش بدون مشورت با پزشک:

در صورتی که بیماری‌هایی همچون بیماری قلبی دارید قبل از شروع ورزش با پزشک مشورت کنید. افرادی که سالم هستند نیاز به مشورت با پزشک ندارند، اما بهتر است که ورزش را آرام آرام شروع کنید.

۲. ثبت‌نام در یک باشگاه گران قیمت:

اگر نمی توانید هزینه کنید بهتر است در خانه ورزش کنید و زمانی را به پیاده روی بگذارنید. می توانید از وزنه یا کش ورزشی برای انجام ورزش های قدرتی در خانه کمک بگیرید.

۳. تمرکز بر ورزش‌های هوازی:

انجام ورزش‌های هوازی مهم است، اما باید در کنار آن ورزش های قدرتی و تعادلی انجام شود. ورزش های همچون پیلاتس و یوگا کمک کننده هستند.

منبع: ایسنا