ویتامین C بدن خود را با این مواد غذایی تامین کند

26

هر ویتامینی در بدن نقش خاصی دارد ، نمی توان گفت چون یک ویتامین نسبت به دیگر ویتامین ها نقش کمتری دارد ، استفاده از آن را به طور کلی کنار بگذاریم. در این مطلب به شما مواد غذایی را معرفی خواهیم کرد که منبع غنی از ویتامین C است.

ویتامینC قدرت آنتی اکسیدانی قابل توجهی دارد و ضروری ترین ویتامین برای پیشگیری از سرماخوردگی محسوب می شود.

دراین مقاله شما را با موادغذایی آشنا می کنیم که حاوی بیشترین میزان از این ویتامین هستند.

 

 

خانواده کلم ها

کلم هایی مثل کلم چینی، بروکسل و بروکلی فرمانروایان دنیای سلامتی اند. درهر فنجان از این کلم ها ۳۳ میلی گرم ویتامینC وجود دارد. خانواده کلم ها سرشار از مواد مغذی اند و می توانند با سرطان و بیماری های قلبی عروقی مقابله کنند. کلم بروکسل چهار برابر بیشتر از هم خانواده های دیگر خود ویتامینC دارد، یعنی هر فنجان ۹۷ میلی گرم. توجه داشته باشید بهترین شیوه پخت کلم ها بخارپزکردن است تا بیشترین میزان ویتامین های خود را حفظ کنند. توصیه می کنیم از جوشاندن طولانی مدت این کلم ها خودداری کنید.

 

 

مرکبات

مرکبات منبع فوق العاده ویتامین C، پتاسیم، پکتین و ترکیبات فیتوشیمیایی می باشند که با آلرژی، آسم، سرطان، بیماری آب مروارید، چشم، بیماری های قلبی، سکته مغزی و سرماخوردگی مقابله می کنند.

 

 

کیوی

یک عدد کیوی درشت حدود ۸۰ میلی گرم ویتامینC و عناصر فیتوشیمیایی زیادی دارد. این میوه خوشمزه همچنین حاوی میزان زیادی پتاسیم و پکتین، فیبرهای حلال است که میزان کلسترول خون را ثابت نگه می دارد.

کیوی تأمین کننده آنتی اکسیدان های لوتئین و زاگزانتین نیز می باشد که برای سلامت چشم ضروری اند. باید بدانید ۱۱۵ گرم از این میوه حاوی فقط ۷۰ کالری است.

 

 

طالبی، خربزه

این میوه ها سرشار از ویتامینC و پتاسیم هستند و برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، بعضی از سرطان ها، بیماری های تنفسی، کاهش قدرت بینایی و آکنه موثر عمل می کنند.

 

 

نخودفرنگی

نخودفرنگی منبع خوب پروتئین های گیاهی و آهن است که برای گیاه خواران یک ماده غذایی مفید محسوب می شود. نخودفرنگی احتمال پیشرفت بعضی از سرطان ها را کاهش می دهد و از افسردگی، بالارفتن کلسترول و بیماری دژنراسیون ماکولای چشم پیشگیری می کند. ویتامینC با اثرات منفی رادیکال های آزاد مقابله می کند و برای همین می تواند از بیماری آب مروارید پیشگیری کند. برای حفظ بیشترین میزان ویتامینC نخود فرنگی توصیه می کنیم برای پخت آن از آب کمی استفاده کنید.

 

 

فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای حاوی ۳۲ کالری است اما باید بدانید برحسب رنگ های متنوع خود حاوی ویتامین های متنوعی نیز می باشند. درحالت کلی فلفل دلمه ای به اندازه مرکبات حاوی ویتامین C است. این موادغذایی از ابتلا به بیماری های قلبی، کاهش قدرت بینایی و گرفتن بینی پیشگیری می کند.

 

 

آناناس

سال های سال از این میوه خوشمزه برای درمان اختلالات روده و یبوست استفاده کرده اند و باید بدانید که این میوه استوایی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، استخوان ها و سلامت قلبی عروقی می شود.

یک فنجان آناناس تازه حاوی ۲۵میلی گرم ویتامین C و ۷۵ کالری است. آب آناناس نیز ویتامین C خود را حفظ می کند.

 

 

سیب زمینی

یک عدد سیب زمینی متوسط که با پوست کبابی شده است حاوی ۲۵میلی گرم ویتامین C می باشد که ۲۵درصد نیاز روزانه یک فرد بزرگسال را تامین می کند.

 

 

اسفناج

اگرچه غذای مورد علاقه ملوان زبل منبع کامل آهن نیست اما باید بدانید این ماده غذایی سرشار از کاروتنوئید است. این مواد مغذی با همیاری ویتامین ها باعث پیشگیری از سرطان و کلسترول بالا شده و اجازه نمی دهد قدرت بینایی تان کاهش یابد. ویتامین C موجود در اسفناج از دژنراسیون ماکولای چشم، آرتروز و سکته مغزی پیشگیری می کند.

 

 

سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین یکی از سبزیجات سرشار از موادمغذی مفید است. ویتامین C موجود در سیب زمینی شیرین از ابتلا به سرطان، بیماری های چشمی، افسردگی و بیماری های قلبی عروقی پیشگیری به عمل می آورد.

 

 

گوجه فرنگی

یک عدد گوجه فرنگی متوسط کاملا رسیده دارای ۲۶ کالری و حاوی حدود ۲۳ میلی گرم ویتامین C می باشد.

گوجه فرنگی می تواند از ابتلا به بیماری های قلبی، عفونت های مجاری تنفسی، سرطان پوست و کاهش قدرت بینایی پیشگیری به عمل آورد.

 

 

شلغم

شلغم جزو سبزیجات نسبتا ارزان قیمت و بسیار سالمی است که آماده کردنش نیز بسیار ساده بوده و درعین حال حاوی ویتامین C زیاد و اسیدآمینه های ضروری است. یک فنجان شلغم پخته شده حاوی ۳۵ کالری و ۱۸ میلی گرم ویتامین C می باشد. ویتامین C موجود در این ماده غذایی مانند آنتی اکسیدان قوی عمل می کند و رادیکال های آزاد را کنترل کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

 

 

کدو حلوایی

نصف فنجان کدو حلوایی پخته ۱۰درصد از نیاز روزانه ما به ویتامین C را تامین می کند، کدوحلوایی، یکی از سبزیجات رنگی و خوشمزه است که از پیدایش آکنه، بیماری های قلبی و اضافه وزن پیشگیری می کند.

توجه داشته باشید که جوشاندن کدو حلوایی در آب جوش باعث از بین رفتن ویتامین C و عناصر مغذی دیگر آن می شود. برای پیشگیری از این مسئله توصیه می کنیم این ماده غذایی را بخارپز یا در فر آماده کنید.

 

 

اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)
  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.