اگر از ابتلا به آنفولانزا هراسانید ، این خوراکی ها را بخورید

29

یکی از بیماری هایی که در تمام فصول به ویژه فصول سرد سال سر و کله اش پیدا می شود ، آنفولانزا نام دارد. این بیماری را می توان به نوعی حالت پیشرفته ی سرماخوردگی های معمولی به حساب آورد. اما چگونه می توان از ابتلا به آنفولانزا جلوگیری کرد؟

فصل زمستان با وجود زیبایی های فراوانی که دارد، همراه با آنفلوآنزا و سرماخوردگی است، اما یک رژیم غذایی سالم می تواند بدن را در برابر هجوم ویروس ها و باکتری های این بیماری ها ایمن کند.

خوراکی هایی وجود دارند که از آنها به عنوان «ابر خوارکی» یاد می شود. این مواد قادرند پیروزی سیستم ایمنی بدن انسان در مبارزه با ویروس آنفلوآنزای فصلی را تضمین کنند.

مطالعات مختلف نشان می دهند که مصرف مواد غذایی چون روی، سلنیوم و بتاگلوکان هایش پیش از آن که اولین علائم بیماری پدیدار شوند به سیستم دفاعی کمک می کنند که در تمام فصل زمستان از بدن محافظت کنند.

این مواد مغذی در خوراکی هایی که در ادامه معرفی می شوند به میزان فراوانی وجود دارند و بنابراین مصرف این غذاها در این فصل همانند داروهای انرژی زا عمل می کنند.

 

 

نقش سیر در مبارزه با عفونت های ویروسی

سیر در تاریخ مبارزه با عفونت های ویروسی آنفلوآنزا از شهرت بالایی برخوردار است و همواره توانسته در این جنگ پیروز میدان باشد. برای مثال، به دلیل اینکه سیر محتوی مقادیر بالایی از ترکیبات گوگرد به ویژه «آلیسین» است در طول هر دو جنگ جهانی اول و دوم از این ماده به عنوان آنتی بیوتیک استفاده می شد.

تأثیرات این عوامل آنتی میکروبی ترکیبات گوگرددار سیر در مطالعات مختلفی به ویژه تحقیقی که در ژورنال علوم پزشکی زیستی انگلیس در سال ۲۰۰۴ منتشر شد به اثبات رسیدند.

در این تحقیقات دانشمندان کشف کردند که میزان اثربخشی ترکیبات گوگردی در برابر عفونت های باکتریایی که نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاوم شده اند برای مثال باکتری Methicillin resistant Staphylococcus aureus بسیار بالا است.

امروزه در ادبیات پزشکی تأیید شده است که آلیسین همچنین در برابر عفونت های باکتریایی «ای.کولی» مقاوم نسبت به دارو، عفونت های قارچی و انگل ها به ویژه انگل عامل اسهال های مسافرتی بسیار فعال بوده و از خواص ضدویروسی نیز برخوردار است.

بر پایه بررسی های بالینی، مصرف مداوم سیر می تواند از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزای فصلی پیشگیری کند.

 

 

سبوس گندم

سبوس گندم یکی از غنی ترین منابع گیاهی روی است. روی یک ماده معدنی بسیار مهم است که تقریبا از هر نظر قادر است سیستم ایمنی بدن را تنظیم کند. روی در توسعه «لنفوسیت های T»، گروهی از گلبول های سفید خون که در مبارزه با عفونت ها فعال هستند، نقش مهمی ایفا می کند.

همچنین، این ماده معدنی به حفظ بهداشت پوست و غشای مخاطی که هر دو از اولین موانع بر سر راه عفونت ها هستند کمک می کند. بررسی ها نشان می دهد که در ۱۰۰ گرم سبوس گندم ۱۷ میلی گرم روی وجود دارد. پزشکان مصرف روزانه ۱۱ میلی گرم روی برای مردان و ۸ میلی گرم برای زنان را توصیه می کنند.

هر چند پروتئین های حیوانی بهترین منبع روی هستند اما این پروتئین ها منابع بالای کلسترول و چربی های اشباع شده نیز هستند و بنابراین مصرف بالای آنها توصیه نمی شود.

 

 

بادام زمینی

بادام زمینی غنی ترین منابع «سلنیوم» هستند. این ماده مغذی به ساخت «سلنو پـروتئینها» کمک می کند. «سلنوپروتئین»، یک آنتی اکسیدان قوی است که از خراب شدن سلولها توسط رادیکالهای آزاد جلوگیری می کند.

این بدان معنی است که سلنیوم می تواند به پیشگیری از بیماریهای مزمنی چون سرطانها و آسیبهای قلبی عروقی کمک کند.

همچنین «سلنو پـروتئینها» درساخت سلولهای دفاعی لنفوسیتهای Tحضور دارند و بنابراین نقش مهمی درحفاظت از سیستم ایمنی ایفا می کنند.

دانشمندان مصرف روزانه ۵۵میکروگرم سلنیوم را توصیه می کنند. اما یک دانه بادام زمینی محتوی ۹۵میکروگرم از این ماده است و ۱ اونس آجیل برابر با ۵۴۴ میکروگرم سلنیوم است.

به گفته محققان، مصرف زیاد سلنیوم می تواند برای سلامت بدن مضر باشد بنابر این بهتر است که آجیلها به صورت دوره ای مصرف شوند.

 

 

سوپ جو و قارچ

قارچ و جو دو ماده خوراکی هستند که محتوی مقادیر بالایی از «بتا گلوکان» هستند. «بتا گلوکان»، نوعی از کربوهیدراتها هستند که بر روی دیواره های سلولی قارچها، مخمرها، باکتریها، جلبکهای دریایی، گلسنگها و گیاهان پیدا می شوند.

محققان می گویند که «بتا گلوکان» می تواند عملکرد دو نوع از سلولهای دفاع ایمنی شامل سلولهای قاتل طبیعی و ماکروفاژها را بهبود بخشد و سیستم ایمنی بدن را تحریک کند.

مطالعاتی که درسال ۲۰۰۴بر روی گروهی از مدلهای حیوانی به ویژه یک بچه خوک ۵ روزه که درمعرض ویروس آنفلوآنزای خوکی انجام شد نشان داد که یک دوز روزانه ۵۰میلی گرم بتا گلوکان توانست این حیوان را نسبت به گروه کنترل از آلوده شدن به این ویروس حفظ کند.

 

 

سالاد کلم پیچ

سالاد کلم پیچ یکی از بهترین منابع ویتامین C است. اما از آنجا که ویتامین C نسبت به گرما بسیار حساس است این ماده خوراکی باید به صورت خام مصرف شود. درهر ۱۰۰گرم کلم پیچ درحدود ۱۲۰میلیگرم ویتامین C وجود دارد. پزشکان، مصرف روزانه ۹۰ میلیگرم از این ویتامین را برای مردان و ۷۵ میلیگرم را برای زنان توصیه می کنند.

ویتامین C که همچنین با نام اسید آسکوربیت نیز شناخته می شود یک آنتی اکسیدان است که به پیشگیری از تخریب سلولها به سبب رادیکالهای آزاد پیشگیری می کند. مشاهدات بالینی نشان می دهد افرادی که رژیم غذایی غنی از این ویتامین دارند به ندرت دچار سرماخوردگی، می شوند و در صورت ابتلا به سرماخوردگی دوره بیماری آنها نسبت به سایر افراد کوتاه تر است.

اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)
  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.