لکه های پوستی از جمله آزاد دهنده ترین انواع اختلالاتی هستند که ممکن است برای هر کسی رخ دهد. اصولا علت اصلی این انفاق وجود رنگدانه ها در پوست است که سبب بروز این لکه ها می شود. اما مهمترین قدم در درمان این لکه ها شناخت علت و همچنین پیشگیری از عوامل ایجاد کننده است. با دکتر سلام همراه باشید.

رنگ پوست به دلیل وجود رنگدانه هایی به نام ملانین در اثر برخورد نورآفتاب باپوست تغییر پیدا می کند. تغییر رنگ پوست می تواند به صورت ژنتیکی و یا می تواند به صورت اکتسابی در اثر تماس با نور خورشید باشد.

عوامل زیادی در بوجود آمدن لک های روی پوست دخیل هستند.از جمله سوء تغذیه ، اختلالات هورمونی، مواد شیمیایی، عفونت های موضعی، بدخیمی های پوستی، بارداری و…… اما بیشترین نوع لک های ایجاد شده برروی پوست لک های ناشی از نور آفتاب می باشد.

نکته مهم اینجاست که پیدایش لک می تواند در اثر کمبود ویتامین ب ۱۲، کمبود ویتامین آ و اسید فولیک باشد، همچنین لک ها در اثر افزایش ملانین ها می باشد
در اینجا به شایع ترین علل بوجود آمدن لک بر روی پوست می پردازیم :
** لک های پیری که در اثر تماس بیش از اندازه نور آفتاب باپوست و با بالا رفتن سن ایجاد می شود کعه معمولا در سن ۳۰ الی ۴۰ سالگی پدیدار می شوند.
** مصرف برخی داروها مثل داروهای ضد سرطان داروهای ضد مالاریا باعث بروز لک می شوند. همچنین بسیاری از لک ها در اثر بیماری های التهابی مثل لوپوس، اریتما ایجاد می شود یا در اثر دستکاری کردن جوش که باعث ایجاد جای جوش و در نهایت منجر به بروز لک می شود.
** بیماری هایی مثل آسم، مشکلات کبدی، روماتیسم و مشکلات ریوی در بوجود آمدن لک بر روی پوست بسیار تاثیر گذار می باشد.
** لک های ناشی از حاملگی که به صورت اکتسابی می باشد و آهسته بوجود می آیند و بیشتر در نواحی پیشانی و چانه دیده می شود. این نوع لک ها معمولا بعد از زایمان از بین می روند اما شاید این لک ها تا ماه ها برروی صورت باقی بمانند.
نوع دیگری از لک ها کک و مک می باشد که در افرادی که معمولا چشمان آبی و پوست روشن و موهای قرمز ی دارند دیده می شود که از سن ۵ سالگی هم شروع می شود.
برای اینکه از لک های صورت جلوگیری کنیم حتما قبل از قرار گرفتن در زیر نور آفتاب ( نیم ساعت قبل ) از کرم ضد آفتاب استفاده کنیم

منبع: پزشک آنلاین