آلرژی سیر نادر است. شما می توانید به سیر خام یا پخته یا  همه ی اشکال سیر آلرژی داشته باشید. افرادی که به سیر آلرژی دارند ممکن است به پیاز، تره فرنگی و موسیر نیز حساسیت داشته باشند. عدم تحمل سیر ممکن است منجر به علائم گوارشی مانند سوء هاضمه شود.
سیر می تواند عطر و طعم فوق العاده ای به غذا اضافه کند، با این حال بعضی از مردم به سیر حساسیت دارند.


در حساسیت سیر، سیستم ایمنی بدن شما سیر را به اشتباه به عنوان موردی مضر شناسایی و با تولید آنتی بادی ها به مبارزه با آن می پردازد. این واکنش می تواند بلافاصله پس از تماس در ظرف دو ساعت پس از خوردن یا لمس کردن  سیر رخ دهد.

عدم تحمل سیر ممکن است سبب سوء هاضمه، سوزش سر دل یا نفخ شود. برخلاف آلرژی عدم تحمل مواد غذایی، علائم عدم تحمل سیر کمتر است. آنافیلاکسی یک عارضه است که از عدم تحمل مواد غذایی ایجاد می شود. اگر شما به طور منظم پس از خوردن یا دست زدن به سیر احساس ناراحتی می کنید به پزشک خود مراجعه کنید. آن ها ممکن است شما را نزد یک پزشک متخصص آلرژی بفرستند. حساسیت سیر می تواند از طریق پوست یا آزمایش خون تشخیص داده شود. علائم حساسیت سیر می تواند خفیف یا جدی باشد.

نشانه های آلرژی به سیر:

  • التهاب پوست
  • کهیر
  • احساس سوزن سوزن شدن لب ها، دهان و یا زبان
  • گرفتگی بینی یا آبریزش بینی
  • خارش بینی
  • عطسه
  • خارش چشم یا آبکی
  • تنگی نفس یا خس خس سینه
  • تهوع و استفراغ
  • گرفتگی معده
  • اسهال

اگر شما به سیر حساسیت دارید علائم آن می توانند بلافاصله و یا تا چند ساعت پس از قرار گرفتن در معرض سیر رخ دهد. شما ممکن است علائمی پس از استنشاق، لمس کردن یا خوردن سیر را تجربه کنید. اگر شما دچار عدم تحمل غذا به سیر شوید، ممکن است علائم دستگاه گوارش از قبیل سوزش سر دل، اسهال یا درد معده را تجربه کنید.

این علائم ممکن است بلافاصله یا چند ساعت پس از خوردن سیر رخ دهد. اگر شما به سیر حساسیت داشته باشید ممکن است به غذاهای دیگر در این گروه نیز آلرژی داشته باشید. پروتئین یا مواد حساسیت زا در این گیاهان شبیه یکدیگر هستند. بنابراین سیستم ایمنی بدن شما ممکن است به هر یک از آن ها واکنش نشان دهد.

این به عنوان واکنش متقاطع شناخته شده است. سبزیجات دیگر در این گروه عبارتند از: پیازها، تره فرنگی، پیازچه و موسیرها هستند. شما باید در حین خرید غذاها و یا سفارش در رستوران مراقب مواد تشکیل دهنده ی آن ها باشید. سیر در بسیاری از غذاهای از پیش بسته بندی شده است. از جمله:

سوپ، کنسرو، برنج بسته بندی شده، ماکارونی، غذاهای منجمد، سس سالاد و یا سایر سس ها است. سیر نیز معمولاً در خورش و فلفل قرمز، ظروف سیب زمینی، نان و محصولات آن نیز استفاده می شود. سیر در بسیاری از غذاهای قومی از جمله ایتالیایی، چینی و هندی استفاده می شود.

عوارض آلرژی به سیر:

اگر شما به سیر حساسیت دارید ممکن است حتی با تنفس آن دچار مشکل می شوید و حتی با سیر خشک شده یا پوست سیر، یک حمله آسم آلرژی به شما دست بدهد. علائم آسم شامل تنگی نفس و خس خس است. پزشک شما به شما داروهای آسم توصیه می کند که می تواند بهبهبود علائم آلرژی در شما کمک کند. یکی دیگر از عوارض بالقوه از یک حساسیت سیر، آنافلاکسی است. آنافیلاکسی شدید، واکنش آلرژیک به طور بالقوه کشنده است. آنافیلاکسی ناشی از آلرژی سیر، نادر است. شوک آنافیلاکتیک ممکن است در اثر یک واکنش رخ دهد که دکتر برای شما Epipen تجویز می کند که یک نوع آدرنالین است.

علائم آنافیلاکسی عبارتند از:

نبض سریع، فشار خون پایین، تورم گلو و تنگ شدن راه های هوایی، سرگیجه، سردرگمی یا سبکی سر، از دست دادن هوشیاری. یک متخصص مانند پزشک متخصص آلرژی می تواند داروهایی که ممکن است برای علائم آلرژی سیر مفید باشند را توصیه کند، که شامل داروهایی مانند: آنتی هیستامین، عکس آلرژی و کورتیکو استروئیدها  هستند.

چشم انداز:

زندگی با یک آلرژی سیر نیاز به هوشیاری مداوم دارد. به ویژه هنگام غذا خوردن یا خرید مواد غذایی. به جای سیر شما می توانید از طعم دهنده ها و یا ادویه ها برای خوشمزه کردن غذاها استفاده کنید. برخی گیاهان  در این زمینه مؤثر می باشند مانند: زیره، فلفل تند، پاپریکا، ادویه کاری، رازیانه، ریحان و پونه کوهی.

دکتر سلام