از سندروم مقاومت به انسولین چه میزان اطلاع دارید؟ این عارضه با چه نشانه هایی در بدن مبتلایان پدید می آید؟ روش های درمانی موثر برای رفع این عارضه به چه صورت می باشند؟ از جمله علائم رایج برای این عارضه می توانیم به ابتلا به آکنه، چاقی شکمی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، ریزش مو در زنان و وجود لکه های سیاه روی پوست اشاره کنیم.

نزدیک به 25 درصد از آمریکایی ها به سندرم مقاومت به انسولین مبتلا هستند و از سطح بالای انسولین در بدن رنج می برند.

علائم مقاومت به انسولین از این قرار است:

چاقی شکمی: چاقی و به طور خاص چاقی شکمی، یکی از علائم زمینه ای مقاومت به انسولین است. در واقع چربی شکمی منجر به اختلال در تحمل گلوکز می شود. یک رژیم غذایی سالم در کنار ورزش که به کاهش چاقی شکمی کمک میکند، خود راهی برای مبارزه با سندرم مقاومت به انسولین نیز هست.

ابتلا به آکنه: در مبتلایان به سندرم مقاومت به انسولین سبوم و چربی پوست بیش از حد تولید می شود و به صورت آکنه خود را نشان می دهد. این در حالی است که رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات منجر به وخیم تر شدن این وضعیت خواهد شد. رژیم غذایی سرشار از سبزیجات تازه و گوشت بدون چربی در کنار مصرف کمتر قند می تواند یک راه مبارزه با این علامت سندرم مقاومت به انسولین باشد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک: بسیاری از زنانی که از سندرم تخمدان پلی کیستیک رنج می برند، سطوح بالای انسولین در خونشان وجود دارد و باعث شده تخمدان آنها تستوسترون و دیگر هورمون ها را بیش از حد تولید کند. دوره های نامنظم قاعدگی و رشد کیست های دردناک در تخمدان از نشانه های سندرم تخمدان پلی کیستیک است. کنترل سطح انسولین می تواند به کنترل علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک و جلوگیری از مشکلات باروری کمک کند.
ریزش مو در زنان: علاوه بر ذخیره سازی چربی و تنظیم سطح قند، انسولین به تنظیم رشد مو نیز کمک می کند. زنانی که مبتلا به مقاومت به انسولین هستند، در معرض ابتلا به ریزش مو نیز قرار دارند و حتی طاسی با الگوی زنانه را نیز تجربه می کنند. زنانی که روزانه بیش از 250 رشته مو از دست می دهند، باید از نظر ابتلا به سندرم مقاومت به انسولین تحت بررسی قرار گیرند.

وجود لکه های سیاه روی پوست: یک بیماری پوستی به نام آکانتوز نیگرانس، شامل لکه های سیاه بر روی پوست می تواند نشان دهد مقاومت به انسولین وجود دارد.

readersdigest