خود ایمنی زمانی اتفاق می افتد که بیماری به سیستم ایمنی بدن، اندام های شما، بافت ها و سلول های بدن حمله می کند. اگر چه آن ها در حال افزایش هستند اما با تشخیص به موقع می توان از پیشرفت آن ها جلوگیری کرد.

علائم بیماری خود ایمنی:

درد مفاصل، خستگی، مشکلات شکم و یا سایر اختلالات باشد. اما یک علامت که در این بیماری وجود دارد تغییرات وزن است. هر بیماری خود ایمنی می تواند وزن شما را تا حدی تحت تأثیر قرار دهد.

کاهش وزن در این ۶ بیماری خود ایمنی

دیابت نوع ۱:

از ۲۹ میلیون آمریکایی حدود یک ممیز و بیست و پنج میلیون نفر مبتلا به دیابت نوع ۱ هستند. این بیماری هنگامی رخ می دهد که به سیستم ایمنی و سلول های تولید کننده انسولین پانکراس حمله شده باشد. از آنجا که انسولین نقش کلیدی در بدن بازی می کند و بدن جایی برای انرژی گلوکز است.این بیماری در بسیاری از مردم تشخیص داده نمی شود و تجربه از دست دادن وزن دیابت نوع ۱ غیر قابل توضیح است. اگر شما با هر گونه از این علائم مثل تشنگی بیش از حد، تکرار ادرار، خستگی و یا تاری دید رو به رو شدید، سریعاً با پزشک ملاقات کنید.

آرتریت روماتوئید:

افزایش وزن از لحاظ سنی یکی از نشانه های آرتریت روماتوئید است. استروئید رایج برای کاهش التهاب استفاده می شود. افزایش وزن، احتباس آب، حساسیت به لمس مفاصل، سفتی و خستگی می تواند از علائم آن باشد و شما را از حفظ سطح فعالیت طبیعی باز دارد. بیماران اغلب زمانی که نمی توانند جنگجویانه کار کنند دلسرد می شوند. ولی با پوشیدن کفش ورزشی در پاهای خود و راه رفتن به مدت ۱۵ دقیقه یا نیم ساعت با سرعت مناسب به شما کمک می کند.

بیماری سلیاک:

ما حساسیت به گلوتن را این روزها زیاد می شنویم. اما تنها حدود ۱ درصد از جمعیت دارای بیماری سلیاک هستند. این بیماری یک اختلال خود ایمنی است که غذا خوردن گلوتن باعث می شود که سیستم ایمنی بدن ضعیف شود و راه برای حمله سلول های روده کوچک آزاد شود. افراد مبتلا به سلیاک به خوبی غذا را جذب نمی کنند به طوری که آن ها اغلب لاغر هستند. از نشانه های آن می توان درد شکم، نفخ، سر درد، درد مفاصل و کم خونی اشاره کرد.

بیماری آدیسون:

این اختلال خود ایمنی در غدد آدرنال است که به تنظیم هورمون هایی می پردازد که به شما کمک می کند با استرس مقابله کنید و تنظیم فشار خون شما را تحت تأثیر قرار می دهد. هنگامی که غدد آدرنال به اندازه ی کافی از این هورمون تولید نمی کنند می توان با کاهش اشتها، تهوع و کاهش وزن ناگهانی رو به رو شوید.

اختلالات تیروئید:

هنگامی که سیستم ایمنی بدن شما درست کار نمی کند تیروئید شما می تواند باعث تغییرات غیر قابل توضیحی در وزن شما شود. تیروئید به شما کمک می کند تا سوخت و ساز بدنتان کنترل شود. بنابراین اگر کم کاری تیروئید باشد همه چیز را کند می کند و علائم آن شامل افزایش وزن، خستگی، یبوست، ریزش مو و افسردگی است. وقتی تیروئید داشته باشید سرعت همه چیز از جمله سوخت و ساز بدن شما تغییر می یابد. از دیگر نشانه های آن می توان به ضربان قلب سریع، حرکات غیر متعادل روده و مشکلات خواب اشاره کرد. اگر این علائم در شما وجود دارد با یک آزمایش خون ساده می توانید آن را بفهمید و در کمتر از ۳۰ روز می توانید آن را درمان کنید.

بیماری کرون و کولیت:

کرون و کولیت هر دو تمایل به دریافت توده دارند چون هر دو بیماری های التهابی روده ناشی از پاسخ ایمنی غیر طبیعی هستند. تفاوت آن ها این است که کولیت اولسراتیو تنها بر روده ی بزرگ تأثیر می گذارد در حالی که کرون می تواند بر هر بخشی از دستگاه گوارش تأثیر بگذارد. هر دو بیماری می توانند باعث اسهال و گرفتگی عضلات شوند و می توانند غذا خوردن را بسیار ناخوشایند کنند، که این با از دست دادن وزن همراه است و همچنین اگر شما مشکلات شکم مداوم دارید با پزشک خود صحبت کنید.

دکتر سلام