نکته ای که عامل چاق شدن شما می شود

17

فاکتور های زمینه ساز چاقی بسیار گسترده هستند اما گاهی داشتن شناخت نسبت به یکی از این فاکتور ها می تواند شما را از ابتلا به اضافه وزن نجات دهد. سرعت غذا خوردن شما تاثیر بسزایی در وضعیت تناسب اندامتان دارد.

همه ما این کار را انجام می دهیم؛ سرکار درحالی که حجم انبوه کار پیش ماست، غذا هم می خوریم یا در خانه، در حال تماشای تلویزیون یا انجام کارهای خانه تند و تند بشقاب غذای مان را تمام می کنیم. حتی گاهی پیش آمده که در حین رانندگی خیلی سریع یک ساندویچ را تمام کرده ایم اما اگر از این عادت ها دارید دست نگه دارید، به نفع شماست که این عادت خودتان را کنار بگذارید.

 

 

سرعتی ها چاق می شوند

احتمالا برای شما هم پیش آمده، زمانی که سریع غذا خورده اید دچار دل درد یا مشکلات گوارشی شوید اما یک دلیل دیگر هم برای کنار گذاشتن عادت «تند غذا خوردن» وجود دارد؛ مطالعات جدید نشان داده، افرادی که سریع غذا می خورند نسبت به افرادی که با سرعت معمولی غذا می خورند هم BMI بیشتری پیدا می کنند و هم دور کمر آن ها سریعا افزایش پیدا می کند. یعنی در یک کلام این گروه هم اضافه وزن پیدا می کنند و هم تناسب اندام خود را از دست می دهند. در مطالعه ای که در دانشگاه هاروارد انجام شده است، ۲۵۰۰ زن مورد بررسی قرار گرفتند، سرعت غذا خوردن آن ها به گروه های «بسیار آهسته»، «آهسته»، «متوسط»، «نسبتا سریع» و «بسیار سریع» تقسیم شد و درنهایت پس از یک سال مشخص شد که به رغم داشتن رژیم غذایی یکسان، زنانی که بسیار سریع غذا می خوردند ۷/۲درصد BMI بیشتری نسبت به افرادی که با سرعت آهسته یا بسیار آهسته غذا می خوردند پیدا کردند.

 

 

۴۰ بار بجوید

هر لقمه را ۴۰ بار بجوید. نتایج مطالعات اخیر نشان داده، افرادی که هر لقمه غذا را ۴۰ بار می جوند به نسبت کسانی که هر لقمه غذا را ۱۵ بار می جوند ۱۲ درصد کمتر کالری جذب می کنند. شاید از نظر شما مشکل باشد که هر لقمه غذا را ۴۰ بار بجوید اما اگر هم این کار را نمی کنید حداقل تعداد جویدن لقمه های غذای تان را بیشتر کنید.یادتان باشد که یک قاشق غذا را باید حداقل ۱۵ بار بجوید این درحالی است که بسیاری از افراد با ۷ یا ۸ بار جویدن یک لقمه غذا، آن را می بلعند.

 

 

یک ساعت کنار بشقاب خود بگذارید

دکتر استفانی مه یرز، متخصص تغذیه بالینی در مرکز تحقیقاتی دانا فاربر در بوستون آمریکا که یکی از پزشکان مشاور درتحقیقات دانشگاه هاروارد بوده است، می گوید: «به طور متوسط، در یک انسان حدود ۲۰ دقیقه پس از شروع غذا خوردن پیام سیری در مغز شکل می گیرد اما مشکل بسیاری از انسان ها این است که با سرعت غذا می خورند، درواقع قبل از این که احساس سیری در آن ها شکل بگیرد و مغز پیام سیرشدن را صادر کند بیشتر از حد موردنیاز بدن خود غذا می خورند. اگر سرعت غذا خوردن خود را بسیار آهسته کنید ناگهان متوجه می شوید که با کمتر غذا خوردن هم سیر می شوید.» توصیه ما این است، برای آن که با سرعت غذا نخورید یک ساعت کنار بشقاب خود بگذارید و دائما به آن نگاه کنید.

 

 

آهسته ها زودتر سیر می شوند

در مطالعه دیگری که توسط مرکز تحقیقات ملی تغذیه آمریکا و دانشگاه ویرجینیا انجام شد ۳۰ دانشجوی داوطلب تحت بررسی قرار گرفتند. کالری غذای این گروه کاملا دقیق بررسی می شد و سپس به وسیله دستگاه های مخصوص، میزان کالری جذب شده آن ها ثبت می شد و درنهایت مشخص شد که در این گروه اگر سرعت غذا خوردن کاهش یابد در هروعده غذایی ۷۰ کالری کمتر جذب بدن می شود. جالب این که احساس سیری در زمانی که آهسته غذا بخورید، با خوردن حجم کمتری از غذا ایجاد خواهد شد و درواقع پس از یک هفته مشخص شد، در افرادی که سرعت غذا خوردن خود را به طور مشخص کاهش داده اند میل به غذا خوردن کاهش یافته و حجم غذای معمول آن ها هم ۱۰درصد نسبت به گذشته کم می شود. قطعا با خواندن مطالب بالا هوس کرده اید که سرعت غذا خوردن خود را کاهش دهید اما چطور این کار را انجام دهید؟ خیلی سخت نیست، فقط از این توصیه ها استفاده کنید.

 

 

وسط غذا هم حرف بزنید و هم آب بخورید

برخی پزشکان می گویند، نوشیدن آب در بین غذا صحیح نیست اما برخی از متخصصان تغذیه می گویند، خوب است که شما وسط لقمه های غذای تان فاصله بگذارید و مثلا جرعه ای آب بنوشیدیا حتی با سایر افرادی که سر سفره هستند صحبت کنید. البته در زمان خوردن و جویدن غذا نباید صحبت کنید اما در فاصله بین لقمه ها می توانید صحبت کنید و به این صورت کاری کنید که اضافه وزن پیدا نکنید. الیزا اپل، پروفسور متخصص روانشناسی تغذیه و اختلالات تغذیه ای در دانشگاه کالیفرنیا می گوید: «هرکاری که در بین لقمه های تان انجام دهید و باعث شود که زمان بیشتری را به غذا خوردن اختصاص دهید، می تواند موجب جلوگیری از افزایش وزن شما شود زیرا اینگونه هم آرام تر غذا می خورید هم زودتر احساس سیری پیدا می کنید.» اما باز هم این نکته را یادتان باشد که صحبت کردن و آب خوردن را به فاصله بین لقمه ها موکول کنید نه این که در حال جویدن و خوردن غذاها صحبت کنید یا آب بنوشید.

۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۲۳:۱۴
اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)

ساختمان پزشکان

  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.