اگر نگران چاقی هستید از این دسر ها استفاده کنید

1

بسیاری از افراد بر این باورند که استفاده از دسر بعد از وعده ی غذایی می تواند عامل چاقی باشد ، این مسئله تا حد زیادی تایید می شود اما بهتر است بدانید که هر دسری عامل ایجاد کننده ی چاقی نیست ، در این مطلب با دسرهای کم کالری آشنا خواهید شد.

خوردن دسر بعد از غذا چاق نمی کند؟

این سوالی است که همیشه افراد، به ویژه مادران که مسئول تهیه و سرو غذای خانواده هستند، در پی یافتن پاسخ آن هستند. در افکار عمومی بسیار بیان می​شود که خوردن دسر پس از غذا باعث سهولت هضم غذا می​شود و در این رابطه، خوردن دسرهای شیرین توصیه می​گردد. حداقل نیاز روزانه به قند برابر ۵ گرم به ازای هر ۱۰۰ کالری انرژی مورد نیاز بدن است. مثلا در رژیم ۳۰۰۰ کالری روزانه حداقل ۱۵۰ گرم مواد قندی ضروری است.

 

 

کم بخور

از سوی دیگر این مواد هضم آسان و کاملی دارند و پس از سوختن در بدن، تنها آب و دی اکسید کربن تولید می​کنند.

البته در صورت مصرف اضافی، به جای تبدیل شدن به انرژی، به تری​گلیسیرید تبدیل می​شوند و در بدن ذخیره می​گردند و چاقی ایجاد می​کنند.

اگر عادت به خوردن دسر دارید به شما چند پیشنهاد داریم:

در میان دسرها، گروه میوه​ها از بهترین هستند. بهترین دسری که می توانیم پیشنهاد کنیم، سالادی تهیه شده از میوه های فصل و تازه است. به علاوه، می توان بعد از غذا از دسرهای کم کالری مانند چند عدد کشمش، یک عدد انجیر خشک، یک عدد خرما و یا حتی یک قاشق کوچک مربا استفاده کرد. اما بدانیم که میل به جویدن غذا، خود ایجاد احساس سیری توأم با شادی می​کند.

مواد غذایی جامد مثل کشمش یا مغز گردو در دسرها، حس جویدن را ارضا می​کند. خوردن این مواد بیشتر از ۲۰کیلوکالری انرژی تولید نمی​کند در حالی که یک تکه کیک دارای حداقل دو برابر مقدار یادشده کالری است.از طرف دیگر زولبیا، بستنی، کرم کارامل و شیرینی های چرب بسیار پرکالری اند.

 

 

بهترین منبع تأمین انرژی

با وجود آن که نمی​توان گفت مواد قندی قسمت اصلی رژیم غذایی را تشکیل می​دهند، زیرا تا مدت ها می​توان بدون کربوهیدرات​ها زندگی کرد؛ اما در رژیم غذایی ما حداقل باید نیمی از انرژی روزانه از کربوهیدرات​ها تأمین گردد.

مواد قندی مهمترین منبع انرژی در تغذیه انسان می​باشد. این مواد به دلیل تحریک ترشح انسولین، به سرعت هضم شده، انرژی تولید می​کنند و با تحریک ترشح آندورفین​ها سبب شادی می​شوند.

همچنین از آنجا که مغز برای انجام فعالیت​های خود از انرژی حاصل از مواد قندی استفاده می​کند؛ به همین جهت در زمان افطار خوردن مواد قندی توصیه می​شود.

 

 

بین وعده​های غذایی

توصیه می شود دسرها حداقل یک ساعت بعد از غذا خورده شوند تا اثرات مفیدتری داشته باشند. البته این زمان، بسته به نوع دسری که می​خواهیم مصرف کنیم و شرایط جسمانی و وزنمان متفاوت است. توجه داشته باشید بهترین زمان مصرف دسرها، بین وعده​های غذایی است.

 

 

خانگی بهتر است

بهتر است که دسرها در خانه تهیه شوند،زیرا می توانید میزان قند، نمک و روغن موجود در آن را کنترل کنید. مثلا یک برش ۱۰۰ گرمی کیک ۴۰۰ کالری انرژی دارد، اما بعضی کیک​ها مانند کیک ساده اسفنجی چون با روغن کمتری تهیه می شوند، مفیدترند. در ضمن، به شرطی که به فرم پخت کیک آسیبی نرسد، از انواع میوه ها، کشمش و مغزها هم بهره بگیرید.

 

 

آیا خوردن دسر بعد از غذا ضرورت دارد؟

کربوهیدرات ​ها برای اکسیداسیون کامل و صحیح چربیها و پروتئین​ها ضرورت دارند. ذخیره این مواد در بدن، انرژی آماده و فوری را در موارد نیاز در دسترس قرار می​دهد و وجود آنها در شرایط استرس زا، موجب حفظ پروتئین​های بدن می​شود.

اما واقعیت آن است که بدن چندان احتیاجی به دسر بعد از غذا ندارد. این سوء تفاهمی بیش نیست که می​گویند «اگر بعد از غذاهای چرب، شیرینی ​جات بخوریم از مضرات چربی غذا کاسته می​شود.» این عادت یعنی مصرف شیرینی و دسر بعد از غذا، جزء ذائقه ما ایرانی​ها محسوب می​شود که البته بسیار لذت بخش است، اما تا امروز شواهد علمی در این باره به دست نیامده است.

۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۱۰:۵۰
اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)

ساختمان پزشکان

  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.